Autor: Politika/ foto: Pixabay

Info
03.07.2016.
12:42 > 13:20
"Pravda ne postoji, jednakost je iluzija!", uzviknula je Jovana Todorović, đak generacije Zrenjaninske gimnazije, na svečanosti nakon dodele Vukovih diploma.
  • Marko

    05.07.2016 13:37
    kriticko misljenje
    Mi malo stariji secamo se devedesetih kada je svako saopstavanje istine ili kriticko misljenje od vlasi ali i od vecine gradjana,osudjivano kao izdaja
    .Lazi i hvalospevi doveli su nas do ovog gde smo sada. U ovom drustvu laznog morala kritika se ne prihvata,ona se smatra neprijateljskom ma koliko bila dobronamerna.To je karakteristika nezrelog drustva,koje ne moze napredovati sve dok ne uspostavi sistem vrednosti u kojem ce ceniti kriticko misljenje, a ne poltronstvo i laz kao sto je to sada.
    Zato svaka cast ovoj hrabroj devojci koja moze da sluzi za primer i starim i mladim.
  • Posmatrač

    04.07.2016 15:15
    KOSTA TRIFKOVIĆ
    U Kostinoj školi godinama su poklanjane ocene čak i na odeljenskom veću "dobroj"deci "dobrih" roditelja,(stalno isti u pitanju-proverite) dok su "neposlušna" deca realno ili strožije ocenjivana.
    Na testu se pokazalo da neka od "neposlušne" dece imaju veće realno znanje od "dobre" i "vredne" dece kojima su poklanjane ocene za "trud", a ne za znanje.
    Koga je hteo da progura, ze njega je Spasojević na vreme urgirao i obezbedio dobre ocene i par diploma i pohvala pride, makar za najbolje izradjenu krpenu lutku, osvojeno prvo mesto u mesnoj zajednici ili iz lepog pisanja.....
    A eventualni uspeh ili postignuće bilo koje vrste "neposlušnih" se ignorisao, obesmišljavao ili prećutao.....
  • Kosta

    04.07.2016 13:24
    Saša
    A što bi direktor bilo koje škole "pomagao" deci kojima je ocena bila 3-4 da fenomenalno urade kontrolni i posredovao kod kolega u tom smislu?Jednostavnije bi bilo da im je poklonio ocene kao recimo Vašem "vukovcu" koje je stalno imalo 5.
    A kad treba uraditi test- ne može, nema znanja, izmišljaj opravdanje......
    U "Kosta Trifković" naprotiv, godinama su poklanjane ocene omiljenoj deci "za trud" a neomiljena uradila test u skladu sa svojim znanjem. Jel Vam krivo? Ko zna zna.
  • nss

    04.07.2016 09:35
    nss
    iskreno se nadam da ce ovoj deci puci film i kako je to bivalo kroz nasu istoriju preuzeti stvar u svoje ruke...ni tito im nije mogao nista kada su izasli na ulice....napred deco
  • Brus Vilis

    03.07.2016 20:55
    Bravo devojko! I da, Svečana akademija je pravo mesto za taj čin. Zapravo je to jedino mesto na kojem si mogla da istakneš mišljenje i ukažeš na probleme a da te saslušaju. Ima onih koji bi te rado ućutkali koristeći kojekakve izgovore. Oni, za razliku od tebe, nisu nikad bili dobri đaci, već poltroni kojima je sendvič primerena nadoknada. Još jednom - bravo curo!
  • Gari

    03.07.2016 20:45
    @Slavko
    Napisao si da ćeš joj zapamtiti ime, a već u startu si ga pogrešno naveo. Ništa zlonamerno, dobra šala.
  • Fejsbuk mudracima

    03.07.2016 18:57
    Devojčica je pravi čovek, i šta god bude radila biće profesionalac.
    A vama, ostalim, pametnim, i... o, itekako iskusnim... želim da u praksi ODETE odavde,
    a da manje pozivate druge da odu, sa onim čuvenim pametnim gašenjem svetla.
    Kome se god ne sviđa - neka briše a ne pametuje drugima o tome!
    Neka ne kvari mlada srca koja bi da se bore za ovu zemlju.
    Neka ne poziva, zbog šake dolara, druge na napuštanje teritorije i time ide na ruku svima onima koji organizuju da ovde bude loše.
    Ukratko - gledajte svoja posla.
  • Persa

    03.07.2016 18:35
    Da li je moralo tako...
    Verovatno je devojčica zasluženo dobila sve petice u toku školovanja, ali iz drugarstva, kolegijalnosti i pristojnosti bi joj sledovala čista jedinica!!! Svečana akademija nije mesto da se "pljuje" po drugovima i profesorima, po njihovim diplomama, ocenama i radu dojučerašnjih profesora! Gde joj je kompetencija za takve ocene? Ona je svoje ocene i titulu "Đak generacije" zasluženo dobila... Ili nije? U drugim odeljenjima nema predivne i prepametne dece? Ima sigurno!
    Želim joj što manje razočaranja u budućnosti, jer će ih teško podneti... Teško je gledati kako se nesposobni i nekompetentni penju na lestvici iznad tebe, a ti ne možeš ništa, jer ne znaš da se boriš na njihov, prljav, način... a toga će biti... itekako!!!
  • Slavko

    03.07.2016 17:46
    Tuga
    Posle ovog teksta sam bas tuzan! Jelena zapamtiću to ime da pratim tvoju sudbinu! Javi nam gde si i kako si !
    Poštujem tvoje mišljenje. SVAKA ČAST!
  • Jovica

    03.07.2016 17:30
    Bravo devojko, samo napred
    E tako treba, rusiti klisee, kalupe i sisteme koji su nas i doveli na samo dno drustvene, moralne, ekonomske i svake druge lestvice. Danas u skoli sama, sutra na fakultetu sa njih 20, pa ce se odmah videti neka razlika
  • Saša

    03.07.2016 17:22
    Kosta
    Primer sa završnog ispita u OŠ "Kosta Trifković".Direktor škole Spasojević nastavnicima koji su određeni za kontrolu na završnom ispitu daje brojeve đaka kojima treba pomoći uz obrazloženje kako se radi o "elitnoj školi".Neki od nastavnika to rade ,neki ne.Rezultat ispita kod pojedinih učenika koji su za vreme školovanja bili između ocena 3-4,upravo "fantastični" sa maksimalnim brojem bodova.
    Nema dalje...
  • Analiticar

    03.07.2016 15:06
    Analiza
    You may say I m a dreamer
    But I m not the only one...
  • Steva-NS

    03.07.2016 14:28
    Svaka čast na iskrenosti i hrabrosti ! Žalosno je to,što će sve brzo da padne u zaborav. To je naš odnos prema vrednom i pametnom mladošću ! Imamo mi plagijatiranih "doktora",dovoljan broj da zauzme mesta,koja boljitak znače ! A i nismo ni zaslužili bolje, jer da jesmo,bilo bi nam bolje!
  • Nerazočarani vukovac

    03.07.2016 14:16
    Spremnost za borbu
    Uvek treba biti spreman za borbu za svoje interese i interese drugih. Pobede i uspehe treba osvajati, "iskoristiti svojih pet minuta slave"-dođu oni po nekoliko puta u životu, nikad u idealno vreme, ali treba izoštravati um i čula i kretati u borbu.
    Bravo devojko! Znaš šta te čeka kad na maturi tako hrabro zboriš!
  • Milan1ns

    03.07.2016 14:11
    Samo napred
    Samo napred devojcice i ne slusaj sta ti razocarani kukaju nego se bori za pravdu. Ovakvo stanje i jeste zatosto je malo takvih kao ti!!

    Izdrzi!!!
  • Carice

    03.07.2016 13:59
    Ne gubi energiju u Srbiji
    Budeš li nastavila sa tom retorikom, osudiće te pravosuđe jer su oni deo sistema.
    Srbija nije mesto za normalne osobe. Nije bez veze ona narodna "Dva loša ubiše Miloša!!!!
    Razmisli!!!!!

    Ima malo komentara, jer su mnogi prozvani,.....

    Srećno!!!
  • mrva

    03.07.2016 13:42
    Ne upisuj fakultet u Srbiji! Kada shvatiš da se boriš sa vetrenjačama, već je kasno. Kraj srednje škole je idealan momenat da pametan čovek ode odavde, tada je sve mnogo lakše, kao mladog te drušvo lako prihvata, i ti se lako prilagođavaš!

    Sledeća prilika je tokom studija, da završiš neku od viših godina u inostranstvu, posle toga verovatnoća odlaska opada. Čovek postaje inertniji, umorniji, problemi se gomilaju... Briši odmah! Srećno!
  • Vasa

    03.07.2016 13:30
    Kraljica, još uvek se pali na spiku o pravi i poštenju u Srbiji. :)
    S takvim svetonazorima želim joj srećnu emigraciju.
  • razocarani vukovac

    03.07.2016 12:54
    Svaka cast devojcice! Zao mi je sto ti mogu reci da te tek cekaju razocaravajuca saznanja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna