Autor: Kurir

Info
11.07.2016.
08:39 > 21:24
Novim načinom poslovanja, banke u Srbiji od klijenata na mesečnom nivou uzmu čak 2.000 dinara.
  • Sremac

    12.07.2016 10:41
    Ajd sto banke cute, al sto drzava to svojim cutanjem odobrava.
  • dule

    12.07.2016 10:32
    @Posmatrac

    Uđeš u banku, kažeš dobar dan, želim da otvorim štednu knjižicu i posle odrđenog vremena (varira od banke do banke, od filijale do filijale, uglavno verovatno manje od 1h) išetaš sa štednom knjižicom.

    Inače, što se tiče plate i ja bi voleo da ne mora preko banke (zakonski), ali treba imati u vidu da i većina ozbiljnijih poslodavaca nikad plate ne bi isplaćivala na ruke i izlagala se dodatnim troškovima. Ovde naravno ne spadaju oni koji muvaju sa kešom, što ruku na srce i ne mogu da osudim, obzirom na stanje u Srbiji.
  • novosađanin

    12.07.2016 09:02
    vrabac
    Šta još treba da se desi da se naš čovek nauči pameti? Počev od štednje u CHF, ,raznih reklamnim navlakuša, pa sada ova poslednja sa vrapcem. U deliću sekunde sitnim slovima stoji da taj kredit od 600 hilj. din. treba vratiti 880 hilj. Ko voli, nek izvoli, ako do tada bude radio.
  • Ja

    12.07.2016 08:12
    E Kvazimodo
    Baš si Kvazimodo. Šta da radi gospođa Marija ako joj kasni plata, a treba da plati ratu? Država ili privatnik za kašnjenje plate ne plaćaju kamatu. Biće da je ova država usmerena protiv građana koji je čine, jer istovremeno prašta kamate i poreze i tajkunima i bankama. Toliko ako pričamo o svesti. Osvesti se!
  • Posmatrac

    12.07.2016 07:44
    @it
    A gde je kamata po vidjenju? Gde se izgubila?
    Ni jedna banka ne potencira stedne knjizice, vec na silu prodaju debitne, kreditne i ostale kartice. Po nekoliko stotina dinara mesecno kosta tzv. odrzavanje tih "proizvoda".
    Sta bi se desilo kada bi se vecina vratila na stedne knjizice i kes?
    Odem u banku, stojim u redu 1h i podignem pola plate i krckam je narednih 10-ak dana.
    Od cega bi se onda odrzavao hardver i softver, a da ne govorim o skupim zgradama, basnoslovnim bonusima i ostalim izivljavanjima.
  • Kvazimodo

    12.07.2016 07:08
    Mislim da debelo skrecemo sa kursa, niko nevice gospodju Mariju sto neplaca svoj dug na vreme, vec je lakse reci banka me dere za neplacanje duga, pa normalno i treba da dere. Dokle god se u Srbiji u svest neuvuce da dug mora da se plati bice ovako. Plati dug na vreme, misli o svojim obavezama i finansijama i neces doci u ovakvu situaciju.
  • nervirach

    12.07.2016 06:56
    A kada to nisu radili?
  • it

    11.07.2016 22:32
    nije račun automobil...
    "Šta tačno podrazumeva usluga održavanja, nikome od oko četiti i po miliona vlasnika tekućih računa nije jasna jer, kako kažu, nije račun automobil, pa da mu ne treba održavanje."

    Svaki račun, transakcije, obrade i sl. čuvaju se u bazi podataka. Ta baza zahteva softverske licence, a to košta. Zahteva hardver sa jakom procesorskom snagom, mnogo memorije i mnogo terabajta za čuvanje, a i to košta. Zahteva i visoku raspoloživost u slučaju otkaza nekih komponenti, dakle sve postoji bar duplo, plus resursi za bekap... a i to košta. Zahteva it inženjere koji će da je održavaju i omogućiti da sve prethodno navedeno funkcioniše.... i to košta. Dakle račun nije samo nešto što piše na papiru i "leba ne traži". Nije automobil, ali postoji na nečemu što je čak kompleksnije od automobila i zahteva održavanje koje preračunato po pojedinačnom računu mora da košta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna