Autor: RTS

Info
21.07.2016.
00:16
Zamena za "Južni tok", gasovod "Istring", zaobići će Srbiju.
  • G

    22.07.2016 00:08
    @Neko - ponovo se potpuno slažem sa vama. Šta su germanski narodi radili u 12. veku je potpuno isto šta su nacisti radili u 20., svi znamo da su i u 12. veku smatrali slovene za niža bića koja treba istrebiti. I takođe se potpuno slažem da nije korektno ubiti okupatora dok obilazi okupiranu zemlju, treba mu lizati đonove kao i svaki narod u istoriji koji je to radio i samim time prosperirao, jedino što takvih naroda iz potpuno nepoznatih razloga više nema među nama.
  • Neko

    21.07.2016 19:47
    @G
    Naravno da ne opravdavam I Sv. rat, ali šta bi Srbija, da je bila neka sila, uradila drugoj državi za koju pretpostavlja da je bila umešana u atentat na njenog prestolonaslednika ?

    A da je usput, delu naroda te države omogućila takav finansijski, kulturni i duhovni prosperitet kakav je npr. Beč omogućio srpskom narodu u Vojvodini, dok se istovremeno u Srbiji grcalo pod Turcima... ?

    A II Sv. rat - čemu onaj spomenik Nemačkom caru Fridriu Barbarosi u Nišu ? Ah, da - tražio je prolazak svojih trupa na jug, a Stefan Nemanja mudri mu je to širokogrudo dozvolio..pa još i večerao sa njim, i eno ga spomenik...pa ne videh da su nas te davne 1189. godine germanski narodi "zbrisali sa lica zemlje".

    Mnogo mi spinujemo i izvrćemo istoriju, mnooogo...
  • G

    21.07.2016 15:21
    @Neko - slažem se sa vama i grdno žalim što su nam tada pomagali umesto da dozvole da nas prijateljski germanski i ugarski narodi zbrišu sa lica zemlje, isto kao što veoma žalim što nas 99. nisu bombardovali zajedno sa našim američkim prijateljima i oteli nam još jedan deo zemlje. No, nadam se da će što pre to uraditi da budemo konačno zadovoljni.
  • Neko

    21.07.2016 13:54
    @G
    Kada i kako je pomogao ?

    a) 1914. kada su ušli u I sv. rat "zbog" Srbije ?
    b) '45. kada su po Srbiji jurili Nemce..i usput sve ostalo što nosi suknju ?
    c) '48. kada smo im rekli "ne" ?
    d) '56. kada se desila "Mađarska revolucija" pa je malo falilo da "usput" ulete i kod nas ?
    e) '99. kada su poslali onaj čuveni "špijunski" (ribarski) brod da nas "brani" ?

    Aj' da smo susedi, ali oslanjati se na neku pomoć jedne tako udaljene zemlje koja gleda samo svoj interes...pa to je takav besmisao koji ni pas s maslom više ne bi pojeo...
  • G

    21.07.2016 10:24
    @Mirko - na stranu da bezočno lažete da nam ruski narod nikada nije pomogao, slažem se da je Rusija trebala da započne treći svetski rat bombardovanjem EU jer je prijateljska EU blokirala izgradnju južnog toka kako bi obezbedila ostvarenje tog projekta. Verovatno je Rusima prevagnulo mišljenje da će južni tok posle završetka rata biti bespotreban jer više niko neće imati da ga koristi.
  • Zivan

    21.07.2016 09:38
    Za nas bi bilo losse da nas zaobidje buduci gasovod; ostali bismo samo potrossacci gasa, umesto da budemo i transportri i naplacujemo taksu za transport gasa drugim zemljama...
  • Pravilno

    21.07.2016 09:31
    Sad neka premijeru gasovod obezbedi tradicionalni prijatelj od 1999-te.
    Onaj sa osiromašenim uranijumom.
    Neka se sastanu svi ministri agenti, i neka mole za to.
  • Mirko

    21.07.2016 09:17
    e to su
    naša braća Rusi, boli njih za nas...nikad nam nisu pomogli ali nikad..
  • Eh

    21.07.2016 08:41
    Koji diletanti i rusofili vode ovu državu.
    Sa jedne strane vest za ispalu za Južni tok bez ikakvih sankcija, sa druge strane, ako Srbija ne povuče ruski kredit u roku - penali. Niko ne može da nas učini tako jadnim, bednim, poniženim kao naša vlast, ama baš niko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna