Autor: Novosti, 021

Info
26.07.2016.
11:30 > 22:42
Elektronske zdravstvene knjižice trebalo bi da smanje zadržavanje na šalteru i ubrzaju administrativnu proceduru, ali je u praksi situacija drugačija.
  • Dakle,

    28.07.2016 23:49
    Praksa nedvosmisleno pokazuje da je Kancelarija za brze odgovore "SNS Bot Generator" jedini sistem koji besprekorno funkcioniše u ovom izgovoru od države.
  • saramakas

    28.07.2016 19:09
    "u novoj kartici zdravstvenog osiguranja nema broja kartona ni imena izabranog lekara"
    Pa. ovo nema ni u mojoj staroj knjizici pa ipak, kao astmaticar, sa njom redovno idem na kontrole i po terapiju vec x godina!
  • maki

    27.07.2016 19:52
    problem
    Najveći problem sa novim knjižicama je što većina domova zdravlja i bolnica nema dovoljno čitača i što silna rodbina i kupljenih diploma IT neznaju da unesu sve podatke u bazu podataka . Dođete na šalter a sestra vam kaže da Vam knjižica nevaži jer gospoda neradnika nije revidirala podatke 3 meseca i ništa se neslaže sa RZFS ili imate novu knjižicu a piše da vam je istekla jer stara nije poništena zvanično u sistemu nego samo fizički. Žalosno je što mi sa pravim stručnjacima sve možemo završiti za 10-tak dana u samoj bazi podataka,onda krenuti u izradu zdr. knjižica i za 20 dana funkcionisati kao Švicarska al ne lakše je ukrasti pare izraditi 20 000 knjižica kupiti svakoj ustanovi po 1 čitač i hvaliti se na sva usta kao idemo ka Evropi kako će sve biti umreženo i da nenabrajam a ništa baš nefunkcioniše jer kad dođete u bolnicu tamo ne mogu da Vam otvore karton iz DZ i ljudi neznaju da li imate hronične bolesti jeste li alergični na nešto i ako vas slučajno nađu na ulici a nije vam dobro iz najbolje namere da Vam pomognu mogu Vas ubiti jer neznaju ništa o vama. Elem to ti je naš problem sve hoćemo a ništa neumemo da uradimo kako valja. Dijabetičari su u svetu obeleženi posebnim narukvicama kao i epileptičari ali kad stigne čovek u bolnicu i ukucate njegov pin ili jmbg o njemu znate sve i nema greške kao kod nas. Kod nas to nije moguće .
  • jovan

    27.07.2016 13:07
    nije tačno
    Ova informacija nije tačna. Bio sam u domu zdravlja, poneo i staru zdravstvenu jer sam čuo da ne postoje svuda čitači za novu ali nije bila potrebna. Sestra je rekla da sa izdavanjem nove, stara automatski prestaje da važi, ukucala neke podatke u kompjuter, i mogao sam na pregled. I izdavanje lekova je išlo normalno.
  • bakutaner

    26.07.2016 20:14
    Nove zdravstvene knjizice
    Ti što se nerviraš, veze nemaš. Kakav crni bot.Gde si video botove sa sto godina. A ni članovi partija nisu bakutaneri. Ima, istina, pomneki dekutaner. A što se knjižia tiče, zaista nema problema.Poneki sporadični nesporazum ili neobučenost nekog administrativca, ne mora značiti smak sveta. Najlakše je sve kritikovati.Prihvati se nekog posla.
  • pacijent

    26.07.2016 15:49
    @Davor
    Kakva bezobrazna odvala. Upotrebljavam tu karticu već skoro godinu dana bez ikakvih problema. ...."

    U ovoj drzavi ??? Blago vama . Nisam ni znao da zivim u tako uredjenom sistemu.
  • covek

    26.07.2016 15:44
    Gadi mi se ovde ziveti.
  • happy tv

    26.07.2016 15:39
    U svemu se pravimo najpametniji a sve nam je najlosije.
  • Nervirach

    26.07.2016 15:27
    Pa ne mogu da verujem bot koji se potpisuje sa bakutaner. Po jeziku i ophodjenju je 100% bot.
  • bakutaner

    26.07.2016 14:29
    Nove zdravstvene knjizice
    U domu zdravlja u Jug Bogdana koristim novu zdravstvenu knjizicu bez problema .Ne traze ni licnu kartu kao i u apoteci. Staru zdravstvenu knjizicu su mi u socijalnom ponistili. Pruza se otpor iz neobavestenosti kao i prema novim licnim kartama. Ako je cipovana nije dobro .TE komentare sam slusala. Problem je i davanje 440 dinara, jer bolje je kupiti kutiju cigareta.
  • nervirach

    26.07.2016 13:21
    SRBIJA!!! A sto je na cipu jedan datum prestanka vazenja a u ZIS-u drugi? To niko ne spominje?
  • takimaki

    26.07.2016 12:59
    laz
    Koristim karticu 3 meseca bez ikakvih problema na Novom naselju u ambulanti. Na sajtu proverim do kada je overena i to je to. Sve ok i opusteno.
  • a

    26.07.2016 12:50
    ni ja nisam imala nikakvih problema sa karticom, a imam je vise od pola godine.
    a ni u staroj knjizici mi nista od gore pomenutog ne pise, ni ko je izabrani lekar, ni broj kartona ni alergije na lekove, tako da ni to nije tacno.
    a bome mi ni licnu kartu ne traze...
  • Dragan

    26.07.2016 12:45
    Ovo prosto nije istina, koristim novu knjižicu/karticu i nemam problema, elektronska kartica ima barkod LBO koji ovi u DZ očitavaju kao što su očitavali i stare knjižice u ambulantama i kod specijaliste... a sa druge strane jasno odštampano ime i prezime i JMBG.

    A pin kod sluzi izmedju ostalog da se azurira stanje na cipu o doprinosima. Da li ce neko azurirati u domu zdravlja, kada produzuje ili kod kuce ako ima čitač svejedno je... a usput može da posluži da se utvrdi identitet nosioca kartice...

    Prosto ne vidim smisao plašenja naroda sa novim karticama.
  • Nindza Kornjačleone

    26.07.2016 12:43
    Super je procedura. Ubedjivao sam se sa medicinskim osoboljem da imam zdravstvenu i da nije logicno da nosim i zdravstvenu sa prvog sistematskog iz osnovne. Na kraju se ispostavilo da oni imaju pravo jer jednostavno ovde logika prestaje. Na stranu sto pola penzionera koji su tamo sedeli nemaju pametnija posla, pa ustanu i zakazu da dodju malo da vide sta ima.
  • Realno

    26.07.2016 12:43
    :)
    Nije mi jasno... Sistem koji moze da se naparavi za 6 meseci i da radi perfektno, sa timom programera od 5-7 ljudi. Mi ne mozemo iste reforme da sprovedemo 10 g, nema broja kartona nema ovoga nema onoga. Pa sve se lepo poveze sa bazom. Ali to ne odgovara svima. Neko ce da ostane bez posla, jer treba da se nadje broj kartona u arhivi - to je 10 dana posao, pa da se zakaze kod lekara, pa da se ispise uput - prodje mesec dana i eto vec plate....

    Moz mislit...
  • Davor

    26.07.2016 12:33
    Kakva bezobrazna odvala. Upotrebljavam tu karticu već skoro godinu dana bez ikakvih problema. U maju sam imao povredu leđa, primao sam injekcije nedelju dana, propisane lekove, išao na snimanja - sve sa tom karticom. Novinari bi trebali da provere priču koju plasiraju, zar ne?! Ili je poenta i dalje urušavati javno zdravstvo, sada i dezinformacijama? Malo je što je ionako ruinirano.
  • ST

    26.07.2016 12:30
    Zasto se posao ne zavrsi do kraja? Zasto se toliko zurilo sa novim knjizicama? Da se uzmu pare?
  • Telefonista

    26.07.2016 12:13
    Ahahahahahaha! Hahaha! Hah! Srbija... Šta reći?!
  • :)

    26.07.2016 12:07
    bljuc
    Srbija.
  • zbunjen

    26.07.2016 12:07
    Zar ne bi trebala sestra tu karticu samo da ubaci u citac i da vidi sve te podatke!?
  • jo

    26.07.2016 12:00
    Nebeski narod
    Sistem kartice nije loš jeedino je problem što to treba da odrade tašna-mašna eksperti iz zdravstveng fonda.Bivši nosači zastava,stranačka balavurdija,svastike,kumovi,rodbina do petog kolena,fabus-famus eksperti sve to kad pomešaš dobiješ gužve i neupotrebljivi komad plastike.A neko je u svemu tome dobar mililone počev od fonda pa do jorgobanke gde se izradjuje taj " vredni " komad plastike.Doduše ja je još nemam jer se čeka 2 meseca za izradu ali imam A4 list na kome piše potvrda da mogu da se lečim i tako svakih mesec dana dok je ne isheklaju u NBS.Pored redovne uplate doprinosa sad moram da nosim i " potvrdu za rad na merdevinama " gde mi direktor fonda velikodušno dozvoljava da se lečim za svoje pare.Da ne pišem o danas jedno sutra drugo,pa obrazac FJP(falijedan papir) o redovima,gužvi jer se tako stvara mišljenje kako je potrebna ta bulumenta koja od naših para leba jede.Sva sreća da nas je samo 6miliona da nas ima više ne smem ni da pomislim koliko bi novih " radnika ! " moralo da se zaposli i koliko bi sve to trajalo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna