Autor: 021

Info
09.08.2016.
09:38 > 15:25
Poslodavci prvi utisak o potencijalnom radniku dobijaju iz CV-ja, zbog čega je veoma važno da se istaknete među drugim kandidatima.
  • Undefined

    17.05.2019 04:55
    Neverovatno
    Obično ne komentarišem na ovakve objave, došao sam samo po brzu informaciju. Neverovatno je kako su ljudi pesimistični. Imam 23 godine, na 4 posla sam radio u proseku po 8 meseci (odmah po završetku srednje škole), svaki put sam menjao posao zbog boljih uslova, a te priče kako svuda treba veza, to ostavite za mamu i tatu. Nikad se nisam zapošljavao preko veze, ali radio sam nešto što 90% vas neće. Za mesec dana, potrudio sam se da pošaljem CV i PP na 900 adresa. Pre nego što krenete da se žalite nebitnim ljudima na internetu, barem se potrudite da nadjete posao, znam da je lakše sedeti kući i posle 4. domaće kafe i 14 ispušenih cigareta kukati na državu, na komšiju, na ovog iz stranke, na ovog što se bavi kriminalom, jer niko od njih neće da dodje da vam promeni situaciju. Disciplina polazi od individue. Srećno u traženju posla!
  • rada

    09.08.2016 13:51
    Ekstremni sportovi - nikako.
  • Idiokratija

    09.08.2016 11:42
    CV su priče za zapad.
    U Srbiji deluju neke druge, telefonske preporuke.
    A onda se organizuju testiranja u kojima uvek telefonski preporučeni popuni sve odgovore tačno.
    A onda se izvlače pare iz firmi za raznorazne agencije koje "testiraju" kandidate.
    I opet na kraju pobedi srpska veza. Nepotistička.
    Pažljivo izabrana negativnom selekcijom, da nikoga ne ugrozi.
    Idiokratija.
  • Brainiac

    09.08.2016 11:05
    Nemojte staviti čitanje? Seriously? Ne treba mi poslodavac koji nije u stanju da poštuje moj mir i odmor i koji je invazivan.
  • DonJuan

    09.08.2016 10:49
    Te price o nakindjurenom CV-u su tesko zamajavanje za naivnu i neiskusnu omladinu u Srbiji. Ovde vazi jednostavno pravilo prilikom zaposljavanja kako u drzavnom tako i u privatnom sektoru: Ako imas debelu vezu, zaposlices se bez obzira na biografiju, kvalifikacije, obrazovanje, zakon ili pravilnik o sistematizaciji. Ako nemas vezu, neces se nikad zaposliti na normalno radno mesto, sve i da ti je Sekspir licno sastavio CV. Bolno ali istinito.
  • Boki

    09.08.2016 10:21
    Ekstremni sportovi nisu uvek pozeljni u CV-u. Imao sam priliku to osetiti na svojoj kozi u stranoj firmi. Prvo treba da procenite firmu a onda da prilagodite CV i firmi i poziciji za koju konkurisete. Ne kazem da lazete ali izostaviti neke stvari moze da bude pozitivno...
  • Gonič

    09.08.2016 10:01
    O tempora, o mores
    Znači, imaš više šanse da dobiješ posao ako po ceo dan pi*iš online Švajštajgera, nego ako se zezneš pa pročitaš neku knjigu? Ovaj svet će da propadne u groznim mukama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna