Autor: Beta/Foto: N1

Info
15.08.2016.
13:54
Elektroprivreda Srbije angažovala je Energoprojekt Entel i Ekonomski institut da procene imovinu te kompanije.
  • EPS-ovac

    15.08.2016 15:45
    Alhemičari
    Po najprostijoj formuli, pošto imamo oko 8000 MW instalisanih kapaciteta sa pripadajućom ivfrastrukturom za prenos i distribuciju,.realno treba očekivati cifru od 20 milijardi evra. Ako izuzmemo prenos (EMS) bilo bi to oko 15 milijardi. Problem je što se to knjigovodstveno vodi kao četvrtina ove vrednosti pa se tako obračunavala i amortizacija da bi struja bila jeftina. Stoga nije preostajalo za nikakve ozbiljne investicije. Tako smo pojeli sami sebe pa će se sada nužno morati prodavati. Trenutak baš nije pogodan, Evropa je zasićena elektroenergijom. Prodavaćemo u bescenje, ili ako Vučićevi direktori u EPS- u ne smisle nešto genijalno. Tako će otići ono što su generacije stvarale...Jedno je izvesno, struja če postići evropski nivo a standard će pasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna