Autor: Tanjug/ foto: Pixabay

Info
07.09.2016.
16:06 > 20:16
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas, u razgovoru sa šefom Misije OEBS ambasadorom Peterom Burkhardom, da to ministarstvo radi na strategiji decentralizacije.
  • Luka

    08.09.2016 14:32
    @grujica
    Vidi, kada bi baba imala onu stvar bila bi deda, tako kazu. I tii ja i svi u ovoj zemlji znaju da Srbija nikada nece biti decentralizovana. Tu pricu "kada bi" slusamo vec evo skoro 30 godina. U Srbiji ne postoji ni jedna politicka snaga (niti ce postojati) koja ce se zalagati za decentráizaciju. Hajde da prestanemo sa budemo deca i da prestanemo da verujemo u bajke.
  • Jovan

    08.09.2016 08:31
    LGB
    Jel to ona lezbo-ministarka?
    Uh, nekako ne verujem tima što volu "i mačke i miševe".
  • Kiza

    08.09.2016 06:20
    Pare
    Decentralizujte pare, sve ostalo je lako.
  • Helix

    07.09.2016 23:01
    Vojvodina treba da bude poseban i autonoman entitet što prirodno i jeste. Sve ostalo što dolazi iz kruga dvojke je istinito i merodavno kao i premijerova reč.

    Strah me je kada komunistički školovani politikantski kadrovi pričaju i razmišljaju o decentralizaciji. Napregnite dobro vijuge i barem probajte da se setite bilo čega u srbiji a da je čestito odrađeno bez nekih katastrofalnih skandala.
  • grujica

    07.09.2016 20:11
    @Luka od mene ni plus ni minus, kada bi mi ziveli u pravilno decentralizovanoj zemlji, ne bi ti trazio nikakvu nezavisnost. Izmedju trenutnog stanja i prave decentralizacije je nepojmljiva razlika. U Evropi su jedino Srbija, BiH i Belorusija bez normalne decentralizacije trenutno.
  • Vojvodina Republika

    07.09.2016 19:01
    Ne izmišljajte toplu vodu, samo pogledajte kako je uređena Nemačka kao visoko decentralizovana zemlja. Podeljena je u 16 "pokrajina" - država, od kojih svaka ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, u prevodu - skupštinu, sudove i policiju. Zastavu i glavni grad, naravno. Zajedničke su im samo federalna-savezna policija (Bundespolizei), vojska (Bundeswehr) i dederalna obaveštajna služba (BND), uz neke sisteme za zajedničku pomoć u slučaju katastrofa i sl. Vrlo slično kako je nekada bila uređena SFRJ...
  • Luka

    07.09.2016 16:44
    Glupost. Vojvodina jednostavno treba da bude nezavisna medjunarodno priznata država, koja će se decentralizovati kako treba. A Srbija nek radi šta hoće, mogu i svi na Dedinje. Ali realno niko od Srbije ni ne očekuje da će se decentralizovati. Niti to tamo iko hoće, niti može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna