Radi se strategija decentralizacije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas, u razgovoru sa šefom Misije OEBS ambasadorom Peterom Burkhardom, da to ministarstvo radi na strategiji decentralizacije.

Ministarka je rekla da ministarstvo, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, radi na toj strategiji jer je uočeno da pojedine nadležnosti prenete jedinicama lokalne samouprave, poput onih u obrazovanju i zdravstvu, nisu dale rezultate.

U razgovoru je navedeno i da su u pripremi izmene Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina. Planirano je organizovanje javnih rasprava i dalje konsultacije sa Nacionalnim savetima nacionalnih manjina u narednom periodu.

  • Luka

    08.09.2016 14:32
    @grujica
    Vidi, kada bi baba imala onu stvar bila bi deda, tako kazu. I tii ja i svi u ovoj zemlji znaju da Srbija nikada nece biti decentralizovana. Tu pricu "kada bi" slusamo vec evo skoro 30 godina. U Srbiji ne postoji ni jedna politicka snaga (niti ce postojati) koja ce se zalagati za decentráizaciju. Hajde da prestanemo sa budemo deca i da prestanemo da verujemo u bajke.
  • Jovan

    08.09.2016 08:31
    LGB
    Jel to ona lezbo-ministarka?
    Uh, nekako ne verujem tima što volu "i mačke i miševe".
  • Kiza

    08.09.2016 06:20
    Pare
    Decentralizujte pare, sve ostalo je lako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija