Autor: Danas

Info
09.09.2016.
15:02 > 20:21
Gabrijela Krstić, diplomirani sociolog koja je osam meseci radila u fabrici obuće Geoks u Vranju, dobila je otkaz zbog javnog obraćanja poslovodstvu kompanije vezano za plaćanje prekovremenog rada.
  • Predragg

    10.09.2016 11:06
    Kancelarijski pacovi su previse zasticeni u Srbistanu. Novinari u svojim tekstovima (vidimo da je ovo preneseno iz Danas-a) moraju postati hrabri ,a gradjani se pridruziti davanjem informacija koje se u Doba Interneta i raznih audiovizuelnih pomagala mogu kvalitetno dopuniti . Tekstovi moraju imati informacije- Direktor inspekcije rada u Vranju "Petar Jankovic". Inspekciju su obavili Inspektori "Milica Milovic" i "Janko Petrovicc" od "01.09 od 10.30-14.00". Sve je to veoma potrebno, da,utvrdi li se kriminalno postupanje,potplacivanje ili slicno -ti isti PJ,MM i JP popiju i otkaz i krivicnu prijavu i zabranu rada u javnim i drzavnim sluzbama -ikada. Naravno,pohvale,dodatak plati i napredovanje za sve radisne i postene (kojih ima veoma mnogo).Podrazumevam imena i prezimena svih shefova i menadzera u zoni kontrole. Ko nije nista skrivio-nema se cega plasiti.
  • Ns

    10.09.2016 11:05
    Dozivela isto u kod domaceg politicara, dozivelo je isto to sugurno milion radnika u Srbiji, gde je drzava da zastiti svoje gradjane? Strani investitori rade samo ono sto im nasa drzava dozvoljava.
  • LOL

    10.09.2016 09:42
    Koliko se ja secam Vaš premijer (jer ga ja sigurno nisam birao) je ne tako davno izjavio da ne postoji prekovreeni rad vec samo rad i da oni koji se bune sto mogu da rade su neradnici (tako nekako u tom smislu). I ja sam prijavio jednu lokalnu privatnu teeviziju u kojoj sam godinama radio kada sam video da nisu platili doprinose i mislite da je inspekcija uradila nesto? Uvek imaju nekoliko radnika na crno i nekoliko radnika koje prijave pa ne plate doprinose i nisu nikad kaznjeni kako?
  • realno

    10.09.2016 08:49
    Nažalost u Srbiji ćete retko kada čuti pitanje da li strani investitori sa svojim pogonima koje ovde otvaraju za džabe i uz velike olakšice čine ovde dobro bilo kome drugome osim političarima za svečana otvaranja i mito?
  • /

    10.09.2016 08:49
    /
    imate clanak o bogatasima u novom sadu.

    a njima ne zamerate ono'' vidi ti, sta on/ona prica.''
    znam za ovo jos tokom onih boljih vremena 90ih

    losi ste ljudi. ima ko vas bolje poznaje
  • Loliša

    10.09.2016 07:48
    @"@Ana"

    Tako kontaju samo majmuni koji nece da se iscimaju za druga prava. Takvi majmuni ocigledno samo izlaze da lome grad, sugradjane i njihova materijalna dobra, da kradu i maltretiraju. Takvi majmuni nemaju nikakva prava i ne treba da ih imaju. Takvi majmuni nikada nisu izasli zbog loseg polozaja zena i radnika u Srbiji, takvi majmuni nikada nisu protestvovali zbog sudstva (bese samo dve devojke dosle), takvi majmuni bi voleli da se oni nesto pitaju i drago mi je sto se ne pitaju. Takvi majmuni su krezubi fasisti sa tribina i iz kafana. Takvi majmuni se jedino sete manjina kada ih treba populjuvati ili prebiti, a ne iz nekog pravog konteksta. Mnogo je takvih majmuna koji ne razumeju nista. Takvi majmuni pitaju sta je sa pravima ovih ili onih, ali kada se zaista treba iscimati, takvi majmuni nisu tu, ni komsiji invalidu da pomognu. Takvi majmuni nicemu i nikome nisu tu osim izgovorima. Takvi majmuni misle da se drugima daju prava tako sto se nekome oduzimaju.
  • Laku noc Srbijo

    10.09.2016 07:44
    Dobro jutro robovi.
  • mile

    10.09.2016 07:44
    Nas premijer se sa tim ne bi slozio I neveruje u njene reci , on ima poverenja u svoje prijatelje.
  • Mile

    10.09.2016 07:17
    Nije kriva kompanija. Krivi su domaci utaljeni kriminalci. Njih treba ukloniti a posle ce sve teci normalno, kako Bog zapoveda.
  • Radnici- Srbija

    10.09.2016 05:16
    Isti slucaj
    Inspekcija rada redovno izlazi na teren da bi se pokrile prijave. Sa poslodavcima dogovaraju kako ce izgledati izvestaj i onda sve uredno prezentuju u medije. Predsednici sindikata koji su dobro placeni za svoj nerad mudro cute i izdaju saopsetenja koja kao i saopstenja Ministarstva rada imaju NIKAKVO ZNACENJE.
    U Srbiji mozes naci milijardu primera NEPOSTOVANJA ZAKONA O RADU -- I OVAKVOG KOJI JE NAPRAVLJEN 100% PO MERI POSLODAVACA ALI SLABI SU PRIMERI DA JE NEKO ODGOVARAO ZA TAKVE POSTUPKE.
    U SRBIJI JE NA SNAZI RANI OBLIK FEUDALIZMA ILI ROBOVLASNISTVA TAKO NESTO
  • Vojvodjanin

    10.09.2016 03:36
    Ispravna odluka
    Smatram da je odluka robovlas..., ovaj poslovodstva ispravna. Rob..., ovaj radnici nemaju sta da se obracaju poslovodstvu, pogotovu robovi sa diplomom sociologa. Inspekcija moze da preuzme kola koja im firma koju treba da kontrolisu velikodusno daruje, a potpuno u skladu sa bezako..., ovaj zakonom u drzavi Srbiji.
    ...U oktobru 1944. komunisti su pobili veliku vecinu bogatih i poznatih ljudi, kao i drzavnih cinovnika prethodne vlasti u malom mestu gde sam odrastao. Ogromna vecina stanovnistva je taj potez primila sa odobravanjem, neki su i sami ucestvovali u javnom lincu. Pitao sam dedu i babu, koji su sve to videli i poznavali sve te ljude da li je to moralo tako biti, da li je to komunisticka propaganda tako uspesna ili sta...
    Rekli su samo: ljudi su bili mnogo besni. Odavno. Docekali su svojih 5 minuta....
    Robovlasnici moraju racunati da ce se robovi povremeno pobuniti i da ih onda nece spasiti truli drzavni aparat...
  • Rusofil_IQ0

    10.09.2016 01:43
    Opet srbende neopako gledate, sami ste glasali, vodili ratove i doveli do ovakve klime!!!!!!!
    Ove firme samo se prilagodjavaju stanju na terenu koje smo MI stvorili

    Sta mislis diplomirani fizikalac se buni, hahahah a 100 000 cekaju na posao, e pa to vam je VELIKA srbija stvorila i vasi ratovi, sad budite sluge!!!!!!

    A posle stranci krivi, ne nisu stranci krivi vec nepotizam, zatvorenost zemlje gde samo mafijaske firme pre svega ulaze, jer svi nas gledaju kao na besne ratoborne neradnike, pa koja normlana firma zeli ovde da dodje, 5x im je sigurnije da otvore fabriku u albaniji gde im je klima stabilnija a narod ih manje mrzi!!!!!!!!!!! pa ce ih i vise platiti jer se osecaju sigurnije a nameti zemlje su manji neko ove kvazi tvorevine lopova!
  • ma da

    09.09.2016 23:52
    vidim
    ovde sve junaci ali kako vidim na delu malo drugacije do god na njeno radno mesto bude jedva cekao neko nov tako ce nam i biti umesto da svi stanu sa radom pa bi se zapitala i inspekcija i svi ostali sta se desava nece biti bolje jer smo mi potrosna roba uzivaj srbijo u nemastini sretno ti bilo
  • @Ana

    09.09.2016 22:46
    Ako nisi gej, homo, LGBT ili neka manjina onda nemaš prava. U ovoj državi prava mogu da ostvare samo pederi.
  • septicka jama

    09.09.2016 21:57
    Jezivo , ogavno , neljudski. Postoji li u ovoj kanalizaciji i najmanji trag ljudskosti ?
  • pera

    09.09.2016 21:15
    motka, u zatvoru se moze vise zaraditi
  • ana

    09.09.2016 21:08
    Pinokijo
    sta na to kaze ministarka prava ?
  • Šone

    09.09.2016 20:44
    Fekalnom motkom
    Svaka čast, Gabrijela! Žena koja jedina ima mu*a! Treba pokazati zube ovim smradovima! I ne samo u ovoj "kompaniji" nego svuda. Misle da ako ti daju platicu imaju pravo na tebe. M'rš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna