Autor: Danas

Info
10.10.2016.
09:40 > 22:13
Gotovo tri petine građana Srbije, odnosno 58 odsto, podržava smrtnu kaznu, dok se svaki četvrti, odnosno 24 odsto protivi.
  • G

    11.10.2016 20:29
    @Može iz drugog ugla - svesno i namerno ubistvo lica koji u tom trenutku ne predstavlja pretnju nije normalno ponašanje nekoga ko ceni život, kakav god da je. Ubistvo ubice neće vratiti tu ubijenu decu. Šta ako se na kraju ispostavi da je ubica nevin, što smo videli više puta u američkom pravosuđu? Smatrate da će srpsko sudstvo, ovakvo kakvo je odnosno katastrofalno loše, da ipak uspe da sa velikom sigurnošću osudi nekoga na smrtnu kaznu? Smrtnom kaznom nećemo rešiti ništa, samo ćemo doprineti još većim problemima.
  • Steva

    11.10.2016 16:33
    Meni se čini da su neki među ovim komentarima nepismeni, ili ne znaju razliku između životne robije i slobode zatvorenika.

    U redu je, ovo je ipak Srbija, kod nas se ne zna za umereno. Postoje samo ekstreme, ili ubi gada ili ga pusti na slobodu i daj mu rumenka, ne mogu da shvate da postoji varijanta između.

    I naravno, rizik da nevina osoba umre se može negodovati. Koga briga da li doživotna robija ima isti efekat kao smrtna kazna (permanentno eliminisanje problematičnih individua iz društva), ali se ja duševno osećam bolje što je neko umro. Tako je to kod nas, svemu se sivonjski odnosi i odjebavaju one koji žele bolje za društvo, a istovremeno se žale kako društvo propada. Linčujte, maso, jer drugo ne znate.


  • Terješkova

    11.10.2016 12:27
    @Steva, Dule
    Ljudski život treba da se neguje i ceni... ali život nekakvog kretena koji siluje, ubije i zapali drugo ljudsko biće ne trepnuvši i takav zločin još i ponovi... Pitanje je ko treba da preispita svoj stav?
  • Može iz drugog ugla

    11.10.2016 12:11
    Ako ijedna osoba podržava nekažnjavanje ubica dece, treba da razmisli koliko zaista ceni ljudski život. Žrtava, dece, mučenih osoba. Za neke je doživotna robija, o trošku roditelja ubijene dece - prvoklasna nagrada. To su deca sa čijom su smrću izgubljene stotine života, čitava jedna loza posle njih. Da bi se ti osećao humanistim.
    Zlo je zlo i treba ga kazniti. Feler u prirodi treba uništiti.
    Uostalom, istina je uvek prisutna kada većina odlučuje.
  • Steva

    11.10.2016 11:26
    Smrtna kazna аpsolutno nije prihvatljva. Čak iako 99.9% vremena stvar "funkcioniše", ako čak i jedna osoba bude ubijena i onda kasnije bude otkriveno da su nevini, mi smo kao društvo pogrešili.

    Podržavam doživotnu robiju, ali bilo koja osoba koja podržava smrtnu kaznu treba da ozbiljno razmisli koliko zaista ceni jedan ljudski život.
  • pera

    11.10.2016 11:19
    ..
    Pa ako jednog dana vas ili nekog vama bloskog mozda greskom ili zbog korupcije ili politicke nepodobnosti optuze za neki tezak zlocin, ja cu tada biti za smrtnu kaznu. A posle cemo da vam se posthumno izvinjavamo.
  • DonJuan

    11.10.2016 11:13
    Naravno da sam za uvodjenje smrtne kazne. Slazem se da to nije primereno savremenim civilizacijskim tokovima, ali mi smo bre necivilizovana stoka od naroda i takvi cemo biti jos decenijama. A tu blage metode ne pomazu.
  • Dule

    11.10.2016 11:10
    Ovi zalosni rezultati su posledica neobrazovanja gradjana i cinjenice da je gradjansko vaspitanje u skoli izborni predmet, a Ustav i prava gradjana se izucavaju samo u gimnazijama i nekoliko strucnih skola i to povrsno.
  • Čučuk Stana

    11.10.2016 10:21
    @socko
    Budi konkretniji? Jesi li ti za ili protiv? Zamisli da si roditelj ovom nastradalom detetu što je slomio ruku i doktor ga lečio kako ne treba... Da si otac one trogodišnje devojčice koju je silovao onaj kreten od dvadesetak godina...ma prvo pobiti go...na a posle razmišljati o uvođenju smrtne kazne
  • DjakoN

    11.10.2016 10:21
    tuga...
    Za bolje nismo,predlazem javno vesanje na trgovima!!!
  • ZA uvođenje

    11.10.2016 10:06
    Zbivanja u društvu diktiraju kazne.
    Aposlutno je neophodno uvođenje ne samo smrtne kazne, već i pooštravanje svih krivičnih kazni, naročito za izdaju zemlje.
    Vreme je da se pravosuđe vrati narodu. Inače će sam da dođe po njega.
    Uostalom, Krivični zakon i pravosuđe originalno, kao ideja, služi za zaštitu poštenih građana koji plaćaju porez za to, a ne za zaštitu političara i kriminalaca najgore vrste.
  • NSSS

    11.10.2016 06:37
    nsss
    monstrume treba iskoreniti sa lica zemlje i tacka
  • Jova

    10.10.2016 23:34
    Ameri
    @socko

    Pročitaj tekst ili izađi na net pa ćeš videti da se i u tvojoj omiljenoj državi Americi, koja je nakon genocida nad Indijancima pobila na desetine miliona ljudi po svetu i ostala nekažnjena do dana današnjeg, to nesmetano sprovodi, pa ih niko (sem osvešćenih) ne smatra fašistima i primitivcima. Sram te bilo, narod koji je od fašista zaklan i strpan u jame tako da nazoveš!!!
  • socko

    10.10.2016 22:54
    Treba li bolji pokazatelj fašizacije i primitivizma društva u Srbiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna