Autor: Beta/ foto: Medija centar Beograd

Info
18.10.2016.
17:16 > 17:48
Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić izjavio je danas da je prilikom izbora advokata po službenoj dužnosti u Srbiji uspostavljena mreža koruptivnog ponašanja.
  • Zna se

    19.10.2016 15:50
    Najviše se po službenoj dužnosti postavljaju bivše sudije i tužioci i bivši radnici MUPa kao i njihova deca, žene, muževi i kumovi.
    Ostalima ako preostane poneko postavljenje za vikend i u ostale neradne dane, za vreme godišnjeg odmora, noću i slično.
    Koliko su ove odbrane bile delotvorne niko nije napravio statistiku ( visina kazne, ukidanje presude po žalbi branioca isl).
    Nekada je bilo pravilo da se za postavljenog branioca kod najtežih krivičnih dela postavljaju advokati sa najmanje 10 godina radnog staža u advokaturi.Na taj način izbegla bi se mogućnost da okrivljeni dobije niskusnog branioca po službenoj dužnosti.
  • nsns

    18.10.2016 22:18
    Ima i pri odabiru sudija porotnika! Primer iz OS Novi Sad - majka, penzionerka istog suda - porotnik (već treći mandat sa osnovnom školom) od dve ćerke, jedna je zapisničar, a druga u sudskoj upravi radi na rasporedu sudija porotnika. Da, sve tri rade u istoj zgradi Osnovnog suda u Novom Sadu! Predsednica sve to zna i odobrava!
  • Pepa

    18.10.2016 19:59
    Najgori je novosadski sud
    Jedan mladji advokat o kome ste pisali po rodjackim vezama sa mafijasima, cija zena je do skoro bila visoko rangirana u sudu, svaki dan dobije po jedan dobar predmet
  • Laza

    18.10.2016 18:02
    Sram nas bilo
    Nemoj pričati! Nemoguće. U Srbiji nema toga. Rekao tako AV onomad - nema kriminala, nema korupcije, samo blagostanja ima. E, sada, što smo mi ološ i šljam od naroda, pa to ne vidim, to je drugi problem. Mi vidimo samo ono što je u tekstu napisano, bagra nezahvalna! Nikada zadovoljna..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna