Autor: Beta/ foto: Pixabay

Info
28.10.2016.
14:39 > 14:53
Žene su sa stanovišta bezbednosti bolji vozači od muškaraca i mogu da doprinesu da se smanji broj pogibija na putevima, istakla je evropska komesarka za transport Violeta Bulc predstavljajući podatke o sektoru transporta u EU.
  • Vožnja

    28.10.2016 18:18
    Suviše sam žena koje dobro voze po svim merilima upoznao u životu da bih mogao tvrditi drugačije.
    Postoji jedan broj žena koji vozi neurotično. Na osnovu njihovog ponašanja u saobraćaju muškarci donose zaključke.
    Ipak, žene bolje voze od muškaraca, samo u određenoj situaciji. Kad su gore.
  • Drum

    28.10.2016 17:48
    Ovo treba u rubriku vicevi, šale i legende...

    Ma dajte, jesuuu, malo morgen.

    Ne mogu reći generalno da nemaju pojma, ali mnogo veći procenat žena vozača je smotanije od muškaraca. Istina, među muškim vozačima takođe ima smotanih, ali daleko manji procenat nego žena.

    Ja još nisam video muškarca da skreće levo, a desni migavac upaljen.

    U 80% slučajeva kada naiđem na nekog sporaća ispred i da vozi kao izgubljen u svemiru to je žena.

    A o održavanju, maaaaaa jašta!
    Koliko sam sam video auto koje vozaju žene, svašta nešto je otpalo, neuredno, auto izlupan i izgeban gde god je mogla.
  • Milan

    28.10.2016 17:26
    Ako tako gledamo...
    U suštini, autor iz ispravnih premisa izvodi pogrešan zaključak. Žene zaista procentualno bezbednije voze i izazivaju manje saobraćajnih prekršaja u odnosu na muške vozače, ali kada se za nekoga kaže da bolje vozi, misli se i na nešto drugo. Ja u 90% slučajeva pogađam kada je žena za volanom, jer većinom voze bojažljivo i nesigurno, a to nije "bolje" mada je manje opasno od jurcanja. Kod muških vozača, naročito mlađih i ovih "novokomponovanih bizMismena" problem je bahatost i nepoštovanje ograničenja brzine, što dovodi do te negativne statistike kada je bezbednost u pitanju, ali generalno su veštiji vozači.
    Naravno, kao i kod svake ovakve generalizacije, treba naglasiti da je ovo statistički podatak, a da je svako od nas pojedinačni slučaj i da postoje žene koje odlično voze, kao i muškarci koji su nesigurni i nevešti.
  • Pax in domus

    28.10.2016 17:26
    Još malo pa će žene imati veći neg' mi muški.

    I, khm, ako je u tekstu komesarka,
    zar ne bi trebalo da bude vozarka a ne vozač?
    Uzgred, pravilno je komesarkinja, a ne komesarka.
  • Spajalica

    28.10.2016 17:15
    @ tja
    Jel ti to polazis od sebe?
  • DonJuan

    28.10.2016 17:13
    Hahahahahaha kako da ne. Narocito su bezbedne po susedne automobile na parkingu kad uteruju ili isteruju auto. Ima toga gomila na youtube, da ne bude da pricam samo iz licnog iskustva.
  • tja

    28.10.2016 16:01
    Bolje se staraju o vozilima???? Koliko zena zna gde im se nalazi sipka za ulje? Koliko zena zna da optimalno koristi obrtni moment (ne znaju ni sta je to).
    A o percepciji prostora i elementarnom odsustvu osecaja za saobracaj (protocnost, logiku) da i ne govorimo - eno primera u saobracaju svaki dan. Ne umeju ni da pogledaju u retrovizor a kamoli da naslute kada je nekome potrebno "pokloniti" prednost (iako je po pravilu nema) da bi se neki saobracajni cep odgusio i ubrzala protocnost.
  • хехе

    28.10.2016 15:03
    Ух
    Наравно да је жена дошла до тог закључка, а то што код нас у сербистану возе сви као по јајима и жене и мушки то није битно? Зашто објављивати чланак овакве природе и узбуркати народ ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna