Autor: Beta

Info
30.10.2016.
07:00 > 05:33
Specijalni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Dragana Milovanović izjavila je da bi već od naredne školske godine uniforma mogla da postane obavezna za učenike osnovnih škola u Srbiji.
  • Liman3

    31.10.2016 18:10
    Najzad...
    ...nesto pametno i od ministra!
  • Josip

    30.10.2016 14:42
    1945 živi
    Da nije bilo komunizma podržao bih ideju ali i onda je bila dosta samo 1 (jedna) školska uniforma koju je svako dete ili šilo ili kupilo. Bila je u formi sakoa i na nju se našivao amblem škole. Danas je to čista glupost. Deca će je mrzeti i cepati je namerno. Problem sa vama koji živite u Srbiji je što ste komunisti i tu leka nema.
  • Glupost

    30.10.2016 14:21
    Ako uniforme mogu da pripadaju školi što ne bi i knjige pripadale a ne da se ojade roditelji svake godine? Naravno da će na kraju sve ići preko džepa roditelja, a onaj ko nije imao za novu odeću neće imati ni za uniforme. Čim se pohaba uniforma ili dete izraste taj ko finansijski loše stoji neće moći da priušti novu i eto opet će se primetiti socijalna nejednakost. Vaspitajte decu pa neće trebati uniforme za sprečavanje vršnjačkog nasilja.
  • Novi Sad

    30.10.2016 11:35
    secanje me sluzi
    Otkrili ste rupu na saksiji!BRAVO!Iz vremena sam kada se u osnovnim i srednjim skolama nosila obavezna uniforma sa amblemom skole u koju ides. Sto ovi danasnji,sto otkrivaju rupe na saksiji..ne kazu da ideja potice iz vremena J.B Tita. Sta god ko mislio o njemu licno,,pozitivno ili negativno...u to vrame ne samo uniforme,vec sve je mnogo bolje funkcionisalo za obican narod. Nije bilo ovolike razlike izmedju potpunog siromastva fakultetski obrazovanih i ogromnog bogatstva onih koji sricu dok citaju,(cast izuzetcima).Narod nije ovoliko mrzeo.(.Samo Sloga Srbina Spasava)....Nije bilo svakodnevnih vesti od kojih ti zastaje dah,silovanja,ubistva,oruzje,nabadanja na noz,sin kolje oca,.Danas drasli i deca najteze bolesna ,dobijaju slike na bilbordima i broj mobilnog da narod uplacuje 100 dinara za lecenje. Imali smo besplatno lecenje, i obavezno i besplatno skolovanje,mogli smo da platimo sve racune i da se radujemo sto ce mo na leto ici na more.Seljaci su obradjivali njive,nastavnici bili cenjeni ,deca kulturnija i krotka..Penzioneri su posle radnog veka dostojanstveno ziveli od svoje ZARADJENE penzije koja nije bila u BUDZETU vec u Fondu za koji su izdvajali od SVAKE svoje plate!SVE JE BILO BOLJE!!!! Narode ,mrznja je prelazna bolest,ne podlezite tome.Ne palite TV....izvor agresije i mrznje!
    Kada ova ili neka nova vlast pokaze zaista da menja drustvo tako DA TO NAROD OSECA na svojoj kozi..TO je vlast koja VOLI svoj narod i to ce onda biti i voljena DOMOVINA iz koje niko NE BEZI !
  • nss

    30.10.2016 09:36
    nss
    jos samo kada bi vlast mogla da odluci da li ce napred ili nazad kroz istoriju,prikrivanje bede ne pomaze...IZ UNIFORME PRAVO NA PINKOVE ZVEZDICE SA SVE SLJOKICAMA I LENTAMA A POSLE PRAVO U SILIKONE....pravo pitanje je....gde je tu mozak izgubio funkciju
  • Bez

    30.10.2016 09:33
    Uniforme za sve
    Ako hoćete da uvedete uniforme - onda uniforme za sve!!!!: i za učiteljice, i za učitelje, i profesore i profesorice, i za direktore, i za sekretarice, i portire, a i za roditelje (najmanje bedževe; a i roditelji da ne dolaze po decu kolima - da se ne vidi da neko vozi jugo, a neko BMW)...
  • beban

    30.10.2016 09:22
    e bravo tako i treba samo bih ja uveo i srednje skole a ne da dolaxe gole ucenice
  • zasto samo anketa?

    30.10.2016 07:59
    Kao roditelj dvoje ucenika osnovne škole podrzavam uniforme iz velikog broja razloga, ali smatram da je o ovome trebalo otvoriti raspravu mnogo ranije, a ne popunjavati anketni listic gde cemo se izjasniti da li prihvatamo opciju A ili opciju B....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna