Autor: Novosti

Info
17.11.2016.
07:59
Ukoliko se predstavnici advokature i civilnog sektora ne dogovore o tekstu Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, 28. novembra, za kada je zakazan sastanak Radne grupe, moguće je da advokatura, po rečima predsednika Advokatske komore Beograda Slobodana Šoškića, opet uđe u štrajk.
  • milos

    17.11.2016 21:12
    Tacno je da advokati placaju porez ali takodje je tacno da kriju stvarnu zaradu i placaju porez na smesnu osnovicu.
  • Pobrkani lončići

    17.11.2016 14:36
    ns
    Ti si pobrkao lončiće.
    Advokati PLAĆAJU POREZE, kao i ceo privatni sektor.Advokati su privatnici.
    Naprotiv, NVO i Pravne klinike POREZE NE PLAĆAJU, jer su kao fol neprofitne organizacije.
    Tako da će jedan deo para za tu besplatnu pravnu pomoć država od advokata uzeti nazad u vidu poreza, a od NVO, Pravnih klinika i studenata NEĆE.
    Naprotiv, NVO , Pravne klinike i studente država iz bužeta već budžeta još i dodatno finansira preko raznih "projekata" .
    Isplativije i bolje i za gradjane i za budžet je da ovaj posao rade advokati.Sve ostalo je demagogija.
  • GRADJANIN

    17.11.2016 13:46
    Zašto bi država PLAĆALA studente i razne nadripisare iz NVO da mi pružaju besplatne pravne savete i zastupaju me pred sudovima, kada advokati HOĆE DA RADE ISTO TO ZA ISTE NOVCE!?
    Nisam blesav.Hoću advokata da mi država plati.
    To je isto kao recimo da mi država u okviru zdravstvene zaštite plaća travare ili medicinske sestre umesto lekara specijaliste!
  • Privatnik

    17.11.2016 13:42
    ns
    Advokati plaćaju poreze kao i sav privatni sektor.Pre svega, 68% poreze i doprinose na zaradu.Da si privatnik znao bi da to nije sića, jer plaćaš i ostale troškove poslovanja koji su veliki, a problem naplate usluga je evidentan i od privatnih lica, a pogottovo od sudova koji službene odbrane i oslobadjajuće presude plaćaju par godina NAKON ZAVRŠENOG POSLA, odnosno nakon presudjenja (brzina naših sudova je poznata).Tako da advokati suštinski avansiraju službenu odbranu za gradjane Srbije.
    Trenutno su računi SVIH SUDOVA U SRBIJI BLOKIRANI, advokati svoja potraživanja prema sudovima ne mogu ni prinudno da naplate, kao i ostali poverioci sudova, prvenstveno iz privatnog sektora
    PS. Društveni paraziti rade kod države. Prime sigurica neto platu, a poreze i doprinose na zaradu plaća im država.Sve po principu: radio ne radio svira ti radio!
  • Ni kod babe nema

    17.11.2016 11:07
    džabe
    Sudovi i tužilaštva su u blokadi mesecima pošto su sav preihod od naplate taksi za ugovore prepustili notarima.Njih 150 deli novac svih sudova u državi. Pošto se od tog novca isplaćuju službene odbrane, možda se štrajk oduži.
  • ns

    17.11.2016 10:56
    Kada ce ti advokati poceti da placaju porez umesto onog baksisa sto sada placaju? Malo im lakih para hoce jos veci monopol. Klasicni drustveni paraziti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna