Autor: 021.rs

Info
27.12.2016.
21:37 > 21:51
Veoma je neugodno što Evropska komisija sumnja da je podrška države Srbije smederevskoj železari bila znatno veća nego što je oficijelno objavljeno, ali suštinske nevolje su pad cene čelika i višak svetske produkcije, pa se procenjuje da će naredne godine širom globusa peći zatvoriti blizu dve stotine čeličana.
  • +

    28.12.2016 13:23
    tog monstruma od preduzeca je trebalo ugasiti odavno. sto miliona godisnje samo za plate propale firme a ovamo nema za prosvetu zdravstvo i bolesnu decu,,,,SRAM VAS BILO
  • Реалан

    28.12.2016 08:27
    Железара је сада приватна фирма, може да ради шта хоће, држава ту не може много. Проблем ће бити ако се повуку једног дана, а држава одлучи да опет прихвати железару назад. US Steеl се повукао зато што ту није видео рачиницу на дужи период, држава је погрешила што је преузела железару уместо да натера ове да је затворе, исплате отпремнине и сл. То би био тежак потез, али јефтиније би то било него плаћати све губитке нагомилане током државног газдовања. Иначе US Steеl није оставио дугове у фирми!!! Да не спомињемо шта је било са "професионалном" управом коју је Влада ангажовала...
  • Petar

    28.12.2016 06:37
    @Gavra
    Jedan deo problema je u tome što mi proizvodimo više čelika nego što nam je potrebno a višak prodajemo, omraženoj, EU koja, zamisli, neće lošiji čelik po većoj ceni.
    Drugi deo se tiče i tebe, da li bi kupovao nešto loše a skupo?
    Seti se samo kineskih igračaka iz njihovih radnji, nisu skupe, samo 100 dinara, a deci ne mogu da potraju ni do kraja prve igre.
    E sad zamisli da koristiš takav čelik za zgrade, mostove, automobile i sl.
    Srbiji se više isplati da tim ljudima daje platu i da sede kući nego da idu na posao i pale peći, nažalost. Da smo ugasili železaru pre 15 godina, kad je bilo vreme, do sada bi uštedeli milijarde dolara.
    P.S. US steel je bio ovde samo dok je bilo starog vojnog čelika za pretapanje čim su završili - otišli su.
  • Ema

    28.12.2016 06:24
    Ukoliko se što pre ne modernzuje za proizvodnju finijeg čelika, železara u Smederevu će ponovo pasti na teret poreskih obveznika Srbije...
  • Privatnik

    28.12.2016 06:04
    Svako ko hoće da zaradi, a radi sa čelikom ili bakrom mora prilagođavati troškove proizvodnje ekonomskoj formuli.Cena bakra za 50% manja, 50% radnika raus, ili vezati plate, tj bodove za cenu proizvoda, pa ko voli nek izvoli i radi sledećeg meseca za minimalac.Ovako partijska knjižica,plata fiksna radim koliko moram dok me trpe i dok firma ne propadne.Ne mere tako.Isterati politiku iz firmi i raditi po ekonomskim zakonima.Otidite u proizvodnju u čeličanu, ne možete izbrojati 100 ljudi u hali, a preostalih 5000 je po barakama,ladi jaja.Isto i u u Boru 100 u jami 5000 po kancelarijama.A o krađama svega i svačega ne vredi ni pričati.
    Uvesti kamere, otkaze za alkohol i nedisciplinu, a za krađe direktno u bajbuk.
  • Gavra

    27.12.2016 22:16
    bolime ud-pravim se lud...
    Mi nismo u EU ,tako da nam se može da proizvodimo lošiji čelik po kineskim cenama i da opstane željezara ,makar i sa platama koje daje Lear i Delfi , što je žalosno .... Ali da ima previše zaposlenih - to je tačno ,uz malo volje dovoljno bi bilo upola manje .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna