Autor: Tanjug

Info
06.01.2017.
13:31
Bračni i vanbračni supružnici, koji su se upisivali kao vlasnici zajedničke nepokretnosti, od 9. januara biće prepoznati kao posebna kategorija korisnika usluga.
  • Haha

    30.07.2018 08:36
    "Često se dešava da supružnici zajednički otplaćuju rate kredita, ali se u kupoprodajnom ugovoru nalazi samo muževljevo ime, pa se, samim tim, samo on i upisuje u katastar kao vlasnik neokretnosti. Na taj način vlasništvo supruge nad imovinom katastru ostaje nevidljivo, a kao i njena prava"

    I onako ona dobije kucu u razvodu :-)
  • Susvojina

    06.01.2017 16:58
    Pravo vlasništva na nekretnini oba bračna druga je susvojina. Za upis susvojine oba bračna druga moraju biti navedena u aktu o osnovu sticanja. Ako to nije tako drugi bračni drug se ne može upisati kao idealni vlasnik nekretnine.
    Zajednička svojina, u nekim slučajevima je predviđena zakonom i ne treba je mešati sa susvojinom.
  • Zivan

    06.01.2017 15:02
    Imovinu je neophodno personalizovatu. Predloženo rešenje o zajedničkoj imovini supružnika samo će dodatno uticati da se broj bračnih zajednica, registrovanih ili neformalnih, i dalje smanjuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna