Autor: 021.rs

Info
09.01.2017.
21:05 > 21:05
Ukidanje prelevmana na uvoz mleka najviše će pogoditi one seljake u Srbiji koji su u prelazu od uzgrednog držanja stoke ka farmerskom stočarstvu.
  • Ledeno doba

    10.01.2017 06:29
    Koliko vode, toliko i mleka.Po njivama se bacaju na tone pesticida jer niko nije lud da kopa travu, isti ulaze u lanac ishrane.Kravama se daju antibiotici i steroidi da bi davale što više mleka, nosite se u 3 pm i vi i subvencije i vaš otrov koji zovete mleko.
  • Nale

    09.01.2017 23:23
    Poenta,imamo vladu koja ne može/ne želi da zaštiti domaću proizvodnju. Tako,posle uspešnog sprovedenog uništenja stočnog fonda i gotovo potpunog prestanka proizvodnje mesa,sada se gasi i proizvodnja mleka. O kvalitetu domaćeg i EU mleka bismo mogli diskutovati,jer naše krave jesu "tenkovi",daju 15ak litara mleka i životni vek im je 15ak godina. EU krave su manje,daju i do 30 litara mleka i time se životinja iscrpljuje tako da umiru posle 4-5 godina a i tokom života primaju vrlo agresivne lekove da bi se postigla mlečnost. Po njima je merilo kvaliteta postotak mlečne masti,a po nama je mlečna mast suštinska da bi se uopšte nešto moglo zvati mleko.. Da li se treba tako zaletati u EU glavom kroz zid,drugo je pitanje.
  • /

    09.01.2017 23:14
    /
    bia dogovori se sta óces.
    pre neki dan si opisala kako su domaca mleka puna bakterija
  • Ivana

    09.01.2017 23:01
    Imate li dušu?
    Farmeri konstantno oplođuju krave da bi davale mleko i otimaju im telad odmah po rođenju. Ženska telad će kao i njihove majke biti sistematski mučeme 4-5godina konstatnom oplodnjom, teljenjem i mužom, a onda ubijena.
    Muška telad bivaju odmah ubijena jer farmerima ne donose profit.
    98% teletine i govedine je od mesa teladi i krava poklanih od strane farmera mlečne industrije. To se nažalost maksimalno krije od očiju javnosti, jer su svesni da bi mnogi ljudi prestali da konzumiraju mleko i meso kada bi znali kako ono zapravo nastaje.
    Pogledajte dokumentarac o tome, informišite se: http://youtu.be/udiBgzcqNNY

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna