Autor: Beta

Info
04.05.2017.
16:09 > 16:45
Farmaceutska komora Srbije danas je zatražila hitno donošenje novog Zakona o apotekarskoj delatnosti, kako bi se unapredilo poslovanje u toj delatnosti, a traži i privremenu zabranu otvaranja novih apoteka.
  • Ns

    05.05.2017 16:53
    Kako doci do velikih plata preko noci? Pa uvedes monopol! Posebno je jadno kako ponizavaju svoje kolege sa srednjom i visom skolom! Drzavo daj nam besplatnu skolu a zatim i monopol a jos i kada bi ugasila privatnu konkurenciju mogli bismo Maldive da nazovemo drugom kucom! Teska pohlepa!!!
  • Farmaceut

    05.05.2017 01:12
    I naravno da trebaju magistri farmacije sa petogodisnjim fakultetom da vode apoteku. Tehnicari sebi puno daju za pravo sa nedovoljno skolovanja. U zemljama zapada farmaceut je taj koji radi za recepturom sa pacijentima dok tehnicari slazu robu iza.
  • apoteka

    04.05.2017 23:14
    @bns
    Postovana/i,

    farmaceutski tehnicar sa privatnom strukovnom skolom ce se zvati farmaceut, tek kada se medicinski tehnicar sa visom skolom bude zvao doktor medicine, a kada ce to biti zakljucite sami.Inace, prema svim zdravstvenim radnicima sa srednjom skolom imam veliko postovanje i naravno postujem i cenim svako usavrsavanje i smatram da treba naci model da se to i novcano vrednuje, posebno ako se uocava razlika u svakodnevnom radu. Stancovanje bilo kog zanimanja na kursevima u cilju povecanja broja kadrova, bez pravog znanja i iskustva u svrhu snizenja cene rada i profita je pogubno, a ovde posebno jer je u pitanju zdravlje.
  • Mrgud

    04.05.2017 22:41
    Neće još
    Neće još ograničiti. Čekaj da se unište državne apoteke pa da privatnici završe ovtaranje lanaca svojih apoteka pa tek onda.
  • bns

    04.05.2017 22:18
    Ovakvi stavovi su klasični stavovi u oblasti farmacije. A tek što novi Zakon o apotekarstvu veze nema s mozgom i tek on daje još veća ovlašćenja diplomiranim farmaceutima. Oni idu dotle da čak ni farmaceute sa trogodišnjim fakultetskim obrazovanjem (visoke škole) ne priznaju, već da oni moraju, kao i tehničari raditi pod nadzodrom diplomiranog farmaceuta od kojih neki imaju 4, a neki 5 godina studija. U svesti predstavnika Komore je i dalje negde '83-a godina.
    Inače, Komora broji oko 6500 diplomiranih farmaceuta, ali većina radnika u oblasti apotekarstva su farmaceutski tehničari kojih u Srbiji ima oko 9 000 i koji se jedva spominju u ovom zakonu.
  • Bankar na umoru

    04.05.2017 20:08
    I mi službenici banaka tražimo da se ograniči broj banaka koje posluju na tržištu kako bismo mogli da povećamo prosečne plate na 80.000, a kako bi klijenti bili prezadovoljni i presrećni kada ih prime nasmejani, namirisani i fensi doterani službenici dok čekaju u kolonama na red. Eto radosti i za naše klijente, a mi ćemo da se pobrineno i da im pročitano sitna slova u ugovorima da se ne zamaraju čitanjem...
  • lo

    04.05.2017 19:35
    Apoteke i kladionice su jedine delatnosti koje se kod nas otvaraju.
  • ne razumem

    04.05.2017 19:25
    ?
    Svakako pogresna strategija,koja je vec sada dovela do efekta ubrzanog otvaranja apoteka na svakom uglu u gradu, ne toliko u prigradskim naseljima,pada cene rada apotekara,bahacenja poslodavaca, zaposljavanja apotekarki u penziji koje nikad nisu u apoteci , a sve u prilog velikih lanaca koji su cesto i vlasnici veletrgovina, a ne samo apoteka.Propisi u otvaranju apoteka i sada postoje, samo je vazno da se obezbedi njihovo postovanje u cemu su nadlezne sluzbe zatajile, a sto se tice cene leka, pa valjda bi svi koji rade sa Fondom trebalo da rade pod istim uslovima, pa i po istim cenama ( podvlacim, sa lekovima koji idu na teret RFZO).Neko se bas trudi da spreci postojanje zdrave konkurencije i kvalitetnije usluge
  • Иван Грозни

    04.05.2017 18:07
    Ја се надам да не живимо у ДНР Кореји, тј. Северној Кореји. Свако отварање новог бизниса је добродошло зато што то аутоматски значи отварање нових радних места и пуњење буџета. Ствар уопште није у броју апотека него у томе да ли се у њиховом раду поштују прописи и плаћају порези. Ако ово прође, онда ће неки мудрац да се досети да ограничимо број пекара, број супермаркета, број сервиса за кључеве, број вулканизера итд.
  • Poslanik

    04.05.2017 17:19
    A ja sve to spremio sebi
    Nekom smeta konkurencija, jeftiniji lekovi, profesionalniji rad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna