Komora traži privremenu zabranu otvaranja novih apoteka

Farmaceutska komora Srbije danas je zatražila hitno donošenje novog Zakona o apotekarskoj delatnosti, kako bi se unapredilo poslovanje u toj delatnosti, a traži i privremenu zabranu otvaranja novih apoteka.
U saopštenju komore povodom Dana apotekarstva navodi se da se apoteke otvaraju svakodnevno, bez plana, geografskih i demografskih kriterijuma.
 
"Neophodno je da se definišu jedinstvene i obavezujuće cene lekova koji se izdaju na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja", navedeno je u saopštenju.
 
Farmaceutska komora smatra da ona treba da dobije nadležnosti koje će biti podrška zdravstvenom sistemu i njegovoj boljoj regulaciji, kontroli i transparentnosti. Komora okuplja više od 6.500 farmaceuta i zdravstvenih stručnjaka.
  • Ns

    05.05.2017 16:53
    Kako doci do velikih plata preko noci? Pa uvedes monopol! Posebno je jadno kako ponizavaju svoje kolege sa srednjom i visom skolom! Drzavo daj nam besplatnu skolu a zatim i monopol a jos i kada bi ugasila privatnu konkurenciju mogli bismo Maldive da nazovemo drugom kucom! Teska pohlepa!!!
  • Farmaceut

    05.05.2017 01:12
    I naravno da trebaju magistri farmacije sa petogodisnjim fakultetom da vode apoteku. Tehnicari sebi puno daju za pravo sa nedovoljno skolovanja. U zemljama zapada farmaceut je taj koji radi za recepturom sa pacijentima dok tehnicari slazu robu iza.
  • apoteka

    04.05.2017 23:14
    @bns
    Postovana/i,

    farmaceutski tehnicar sa privatnom strukovnom skolom ce se zvati farmaceut, tek kada se medicinski tehnicar sa visom skolom bude zvao doktor medicine, a kada ce to biti zakljucite sami.Inace, prema svim zdravstvenim radnicima sa srednjom skolom imam veliko postovanje i naravno postujem i cenim svako usavrsavanje i smatram da treba naci model da se to i novcano vrednuje, posebno ako se uocava razlika u svakodnevnom radu. Stancovanje bilo kog zanimanja na kursevima u cilju povecanja broja kadrova, bez pravog znanja i iskustva u svrhu snizenja cene rada i profita je pogubno, a ovde posebno jer je u pitanju zdravlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.