Autor: Beta

Info
07.05.2017.
12:36 > 11:35
Nemačka vojska naredila je da se sprovede inspekcija svih kasarni posle skandala zbog otkrivenih nacističkih predmeta u dva vojna objekta, izjavio je danas portparol ministarstva odbrane Nemačke.
  • Neko

    07.05.2017 13:19
    Apslolutno sam protiv ovakvog zatiranja istorije. Govorimo o memorabilijama Vermahta a ne SS-a. Zašto onda ne tražimo brisanje tragova jednog beskrupuloznog Napolenona, koji je takođe bio osvajač svog vremena ?

    Memorabilije Vermahta (npr. orao raširenih krila) su i danas vidljive i prisutne na nekim kasarnama u Nemačkoj, sa uklonjenom svastikom naravno. Jako su retke doduše, jer je "denacifikacija" posle WW2 temeljno uradila "posao". Svejedno, lično sam ih pronašao i fotografisao, i sem jednog neposrednog spoja sa istorijom, ili bolje reći muzejske vrednosti, ja u njima ništa loše nisam video.

    Ako želite, fotografiju jedne tradicionalne "artilerie-kaserne" (koja je i dan-danas artiljerijska kasarna Bundeswehr-a) sa memorabilijama na ulazu možete videti:

    https://postimg.org/image/cu9diixiz/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna