Autor: Novosti

Info
11.05.2017.
09:27 > 09:30
Uniforme će od 1. septembra nositi osnovci najmanje stotinu škola širom Srbije, pokazuju prvi podaci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji su dobijeni na osnovu ankete koju su popunjavali učenici i njihovi roditelji.
  • Мунгос

    11.05.2017 15:43
    Ала лажу....
  • Hleba i igara

    11.05.2017 15:41
    Čim uvedemo uniforme,rešili smo sve probleme u našim školama.
    Socijalne razlike medju decom neće biti vidljive, jer deca nemaju pojma koliko koštaju patike ,mobilni telefoni i ostalo koje neka deca imaju.
    I čim obuku uniformu neće biti vidljiva razlika kada tata neko dete doveze džipom u školu, a drugo po kiši dolazi peške ili busom.
  • lanmi

    11.05.2017 14:40
    Brinem da li će biti nekog tendera i kako će proći firma andreja vučića na njemu.Bolje da su se lepo nagodili da svi nosimo uniforme.Lepo po godistima...Mrzeo sam uniformu,a razlika danas je sto će moja deca da je hejtuju.Dokaz da si mator i "prso" je sto danas radiš svojoj deci ono sto si mrzeo kao klinac.
  • Deks

    11.05.2017 13:47
    Podržavam uvođenje uniformi u naše škole, s tim da pod uniformama ne podrazumevam kecelje već redovno odelo kao đačka verzija poslovnih odela. Treba npr. pogledati đake u Velikoj Britaniji, kad sam bio tamo oduševio sam se njihovim uniformama. Skandalozno je uopšte ako postoje škole kod nas koje nemaju sanitarni čvor i to je sigurno prioritet. Međutim prioritet ne mogu biti sportske hale jer nastava fiskulture uspešno može da se izvede i samo ako postoji jedan uređen teren u dvorištu. Ali problem uniformi ne treba vezivati sa problemima u infrastrukturi škola pa tako i deca iz "siromašnijih seoskih sredina" treba da nose uniforme i njih treba da plati država.
  • mama

    11.05.2017 12:09
    Bez pitanja
    Nije tačno da su roditelji i deca anketirani. Pitani jesu, ali odgovore niko nije saslušao. Svi direktori su već unapred znali da je 60:40 u korist uniforme. Sami su postavili pitanje, sami dali odgovor, neka sami i plaćaju i nose te uniforme.
  • lol

    11.05.2017 10:56
    Zaista neverovatno na koje sve nacine ova banana drzava zamajava stanovnistvo da se ne bave pravim problemima. U seoskim sredinama prvo treba srediti skole pa tek onda razmisljati o uniformama? Pa ni u gradu nije bolje os Vasa Stajic u NS ima salu koja nije u funkciji vecim delom godine jer nema grejanje i generalno se raspada i nije renovirana preko 30 godina Malu decu su vodili na fizicko preko zime kada nije bio debeli minus u salu bez grejanja , wtf? Deca nemaju ormane za knjige i ostale stvari pa vuku od prvog razreda torbe od preko 10 kg. Roditelji dizu kredite da bi svake godine platili komplet knjiga preko 100e gde su sveske i ostale stvari koje se kupuju.Zar ne bi bio prioritet da drzava finansira knjige posto je osnovno obrazovanje obavezno. Gde su besplatne uzine za skolsku decu koju dobijaju deca u svakoj razvijenoj zemlji. Toliko bitnijih pitanja ima od tamo nekih jeftinih i nekvalitetnih kecelja koje ce proizvoditi kum ili zet a prodavati za par hiljada da ovo pitanje ne bi trebalo da dodje na dnevni red narednih 50 godina.
  • ex chapman

    11.05.2017 10:51
    šminka
    živela reforma školstva. to je kao ona francuska aristokratija što se nisu kupali, ali su zato izmislili "parfem" da prikriju smrad. šteta što "parfemom" nisu mogli da izleče i lepru, kugu i koleru.
    može ovo i drugačije da se kaže: mislim da su uniforme odlična ideja, ali u pravim školama, tamo gde je sve uređeno, uniforme dođu kao "šlag na tortu", kao znak po kojem se đaci iz dobre škole raspoznaju. uniforme su deo tradicije, školskog etosa, potpomažu solidanrnost, osećaj zajedništva, ponosa. a čime vi imate da se ponosite? ah da, zaboravio sam - "naša deca kad odu napolje uvek su među najpametnijima". da, da - to su ta naša deca što moraju da odu "napolje" jer ne mogu da izdrže vaš smrad koji ni francuski parfemi ne uspevaju da kamufliraju!
    a može i ovako: čiji će "rođo" il "bato" da dobije posao sa nabavkom uniformi? zapravo je u tome suština, priznajte! koliko ima đaka u Smrdiji? oko 550,000 đaka samo u osnovnim školama. nek "rođo" da "bratsku cenu" od npr. 9,999.99 RSD po uniformi. to je skoro 5,500,000,000 RSD. to je skoro 45,000,000 EUR. tolika zarada na jednom poslu? i onda svake godine top up u vidu uniformi za novu generaciju prvačića! pa ko se ne bi na ovo polakomio?

    i onda u divnim novim uniformama "đaci" mogu da idu u toalet da piju urin nečijeg bahatog sina! mene čudi kako to da nema vesti o tome da je ubijen direktor OŠ "Branko Radičević" u kojoj su, uz znanje osoblja, razbojnici mesecima mučili đake? ili da su ubijeni roditelji tih malih monstruma?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna