Autor: RTS

Info
31.05.2017.
09:50
Novi zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupa na snagu sutra i predviđa mogućnost da hitnim merama nasilnik bude udaljen iz stana, ako živi zajedno sa žrtvom, ili da mu bude zabranjen prilazak žrtvi, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.
  • HOMO-NS

    03.06.2017 13:39
    Znaći, da ako poznanici ili koleginici slučajno usput kažeš da danas dobro izgleda, a ona nadrndana na muža , momka ili uopšte na sav muški svat, pravac bajbokana?
  • @deran

    31.05.2017 15:26
    Pa ne znam sta cemo, sta bismo mogli? Silovanje npr, jel bi ti to preporucio da se legalizuje? Nije ti palo na pamet da pocnes i ti da se setas "polugo" po ulici i tako vratis zenama istom merom? "polugole" stavljam pod navodnike jer stvarno ne razumem tu definiciju konkretno, posto sasvim sigurno sve zene na ulici nose neku odecu, koja prekriva polne organe. Sta na plazi radis kad ih vidis samo u kupacem kostimu?
  • Ivana

    31.05.2017 13:16
    Po ovim muskarcima kojima golo zensko rame izaziva zudnju, najbolje bi bilo da nosimo neke carsave, da ne kazem burke!
  • mima

    31.05.2017 12:59
    Ovo je jako smesno!@!!!Pa zar nije prvo trebao izaci zakon da porez na platu i licni dohodak budu uplacivani isti dan,da bi mogli preziveti.Ovako meni kasni plata godinu dana a vi se zezate budalastinaa....
  • futoska

    31.05.2017 11:38
    Problem je sto ovaj zakonjednim delom nepravedan prema muškarcima. Da bi ispravili nepravdu treba doneti zakon o pristojnom oblačenju žena. Znači, da ne može polugola da izađe na ulicu i da time izaziva požudne misli kod muškaraca.
  • Novosadjanin

    31.05.2017 11:31
    ?
    Zakon propisuje zenska osoba? Koja glupost! Ne podrzavam nasilje u porodici ali je velika razlika sta je nasilje.. za dobacivanje ces da odgovaras? Da li su normalni?! Par drugara je uhvatilo zenu u prevari, pa vise su oni najebali kad su ih zene tuzile!! Jedan je zenu gadjao telefonom posle procitane poruke od svalera.. najebao ko zuti.... Zakon koji gura gospodja ministarka je smesan!!
  • deran

    31.05.2017 10:46
    Šta ćemo sa polugolim ženama koje šetaju ulicama ?????? Izvinite lepo ali to je sexistički napad na svakog muškarca.
  • Muško

    31.05.2017 09:57
    Pravedan zakon podrazumeva...
    Nema problema. Evo, Srbija već gradi 3 nova zatvora, to se pokazalo kao najneophodnije.
    Evropa će biti zadovoljna psotignutim rezultatima.
    Ne zaboravite kažnjavanje onog Švajcarca zbog lajka na Fejsbuku. To je Evropa u koju nas vode.
    Takođe, ne zaboravite da kao savesni građani možete jednako prijaviti i političare zbog nasilja prema ženama, ako to čujete.
    Naravno da zakon nije obezbedio imunitet takvima. Inače, mnogi bi krenuli u politiku kako bi mogli da spopadaju žene, a da to ne bude nasrtljivost.
    Takođe, očekujem da pravedan zakon predviđa mogućnost prijave i žena zbog nasrtljivosti, na ulici, kafiću, autobusu, diskoteci...
    A tu je i proganjanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna