Autor: Dnevnik

Info
02.07.2017.
13:39 > 13:22
Siva ekonomija u Srbiji je na prilično visokom nivou jer u toj zoni nestane između 21 i 30 odsto bruto domaćeg proizvoda.
  • svizac

    02.07.2017 20:15
    Uvek ako sam u mogucnosti pre cu robu kupiti na pijaci po malo nizoj ili istoj ceni kao u prodavnici samo da ne bi deo mog novca otisao u budzet kojim upravljaju budale. Ni zrna zita okupatoru,
  • Broj 1

    02.07.2017 19:21
    Problem je u tome sto nece grabac kamjenu vec kamjen grabcu ako me razumete. To je izreka stara tri ipo miliona godina a danas ih ima jako malo koji se secaju, uglavnom starci. Znaci ulagati u nove tehnologije koje ce nam konacno promeniti DNA. Na primer umesto da delimo svinjski DNA jer stolecima jedemo svinjetinu mozda da se ubaci koja salata a da nije slanina ili barem da se ukrstimo sa majmunima. Samo glavu gore i gledajmo u boljitak!
  • bn

    02.07.2017 19:00
    sve su u pravu sto se tice sive ekonomije, ali uzroci nisu vezani za gradjane/male privrednike, oni su posledica jer pokusavaju da prezive u uslovima nelojalne konkurencije. Uzroci sive ekonomije u ovoj zemlji su vezani za krupne ribe, dakle uvoznicki lobi koji tamani nase privrednike i poljoprivrednike, opti lopovluk u drzavnim sluzbana i javnim preduzecima i sl. Siva ekonomije je i partijski cinovnik zaposlen na izmisljeno radno mesto u npr. NIS-u itd...Tako da gradjani i mali preduzetnici nikako ne mogu biti generator vec samo posledica. A kada se donese jednom zakon o poreklu imovine, i kada pocne neselektivna primena istog e onda mozemo govoriti o pravom suzbijanju te stetne pojave.
  • Ha Ha

    02.07.2017 18:59
    @Rade
    Haha pa ti ni ne znas sta je siva ekonomija druze. Kakva imovina i ostalo, siva ekonomija ti je cirkulacija novca kroz tokove van PDV (kupovina na divljim pijacama, sverc itd.)
  • Rade

    02.07.2017 16:09
    Vrlo jednostavno pocnite kontrolu imovine tj dokazivanje imovine ko nemoze da dokaze poreklo novca opaliti mu 200 %poreza i kasa je puna i siva ekonomija ce se smanjiti na normalan nivo
  • Mile

    02.07.2017 15:57
    Eh da nije onih rasipnika budžeta, gde bi nam bio kraj. Ovako, smanjiš sivu ekonomiju a ne sprečavaš uzurpaciju javnih (poreskih) prihoda. Samo se menjaju uzurpatori. Zato je problem mnogo složeniji a njegovo rešavanje počinje od obdaništa a ne od ministarstava i vlada.
  • mhm

    02.07.2017 15:49
    ajmo biti pametni i napuniti državnu kasu visokim nametima pa posle palamuditi kako nas je sramota koliko nam dobro ide, ne mislim na ovog što je to rekao nego generalno, imam tri firme, samim tim i zaposlene, prijavljene, (osim jednog) glava me boli koliko para ide za kojekakve dažbine od sokoja koji naplaćuje muzički dinar jer imam papagaja i slušam japansku ambijentalnu muziku pa oni šatro njima šalju pare pa sve do reklame na fasadi jer bože moj fasada je moja kad je krečim ali kad napišem 4 slova onda više nije... bože zdravlja dogodine u ovo vreme ću da vam pišem sa nekog drugog kontinenta a ni u goste neću dolaziti
  • /

    02.07.2017 15:21
    /
    smanjis namete onima koji rade samostalno, vratis uslove osiguranja po clanu 15 na one izmedju 2004 i 2011 /bas u ovom osiguranju su posle 2011 ubacili stavku kojom drzava nagovara na neprijavljen rad jer ce u suprotnom doticnog osiguranika ostaviti bez penzije/

    pritom i dalje cuvamo racune za povracaj od poreza a ne zbog moronske nagradne igre

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna