Autor: N1

Info
13.07.2017.
09:54
Govoreći o jučerašnjem dvostrukom ubistvu ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, kada je muškarac ubio svoju bivšu suprugu i petogodišnje dete, programska koordinatorka Autonomnog ženskog centra Tanja Ignjatović je rekla da je taj događaj "klasičan sistemski propust".
  • N

    14.07.2017 12:29
    @Komsha To koliko majke imaju vise prava, vidi se po broju ubijenih majki!

    @Miki, Reci sama je kriva...Pa to bi bilo kao da tebe neko napadne u tvom stanu, pa kazu ljudi: On se lose branio, on losu bravu na vrata stavio, pa sad trazi zakon i policija da ga stiti! Zamena teza potpuna!
  • Мунгос

    14.07.2017 12:02
    @ I,
    Хвала на исправци, заиста је то Брејвик урадио у Норвешкој. Сада кад си исправио тај географски детаљ, слободан сам да закључим да ниси демантовао моју опаску, па ћемо да кажемо „Норвешка не би ни постојала…..“.
    Такође си у праву да толико далеко на север Европе нисам никад ишао. Жао ми је због тога, али не много.
    Али ниси у праву за пећину, лепо би било да тамо живим у време ових несношљивих врућина. Моје станиште је у рупи, а и то није лоше, до момента када ће неки европски оријентисан петоколонаш да нас урбанизује багером, као 5. октобра или оно у Сава Мали.
  • I

    13.07.2017 17:07
    @Мунгос

    Kakve veze Brejvik ima sa Svedskom? Norveska, Svedska, sve je to isto, zar ne? U svakom slucaju, jedna od onih zemalja koje se nalaze daleko od tvoje pecine iz koje nikad neces izaci.
  • Miki

    13.07.2017 13:49
    Ajte molim vas
    Oni lose birali, oni lose ziveli pa se lose i razveli, a sistem kriv?
    E , da dete nije krivo, nije. Al ko je mogao da ga tako malog zastiti ako roditelji nisu.
    A trebali su , morali su , greh je na njihovu dusu.
  • Ana

    13.07.2017 13:07
    Šta, sad je hit da se žrtve ubijaju u centru za socijalni rad u uslovima "kontrolisanih" poseta? Mnogo su kontrolisane... Da ne pominjem da čovek mora da bude totalni manijak da bi žrtva uopšte uspela da izdestvuje ove posete pod kao fol nadzorom. Umesto da ga odmah smeste u zatvor gde mu je i mesto.
  • Liman Cleaner

    13.07.2017 13:01
    Nametanje mizandricnih i heterofobnih zakona ce dovesti do gomile ovakvih zlocina. Ubijace i oni koji nikakve predispozicije za to nemaju. Samo u Srbiji je pravilo da nakon razvoda deca u preko 95% slucajeva pripadnu majci. Sada je omoguceno i fakticki legalno oduzimanje nepokretne imovine ocevima i i to na casnu zeninu rec. Ovakvih uzasa ce biti sve vise, zapamtite.
  • evgenije

    13.07.2017 11:45
    Evo jednog primera iz mog bliskog okruženja. Ima jedna žena, komšinica, koju je muž maltretirao, tukao, pretio, pokušao čak i da nju i dete izbode nožem. Pokupi ga policija, osude ga na par godina robije. Mi gledali kako da joj pomognemo. Jedan komšija je pravnik pa se ponudio da joj pravno pomogne. Od jedne komšinice sestra ima neku firmicu pa smo gledali da je ili ona ili neki njeni kompanjoni prime da radi, da zaradi za kiriju, da dete ne oskudeva. Taj njen manijak slao ljude da joj prete, da će je ubiti kada izađe na slobodu. Pola godine pred njegov izlazak ova sva unezverena, živi u strahu, stalno plače, obilazi sud i kuka i moli da je država zaštiti. I mi iz komšiluka se rastrčali okolo, davali izjave, svedočili. Ništa. Izađe ovaj manijak na slobodu. Krene redom po komšiluku da preti ljudima koji su joj pomagali. Sada ih svaki dan viđamo nasmejane, zagrljene, kao mali mačići. Ona ni sa kim od nas više ne priča, ne javlja se na ulici, okreće glavu na drugu stranu. Prvo smo mislili da to radi iz straha, ali smo provalili da nije tako. Čak smo ih iz auta, gradskog busa, viđali u drugim delovima grada zagrljene i srećne. Ja ih jednom video gde on kao neki sultan sedi na klupi u parku a ona njemu u krilu i hrani ga kiflom. Ljube se na ulici. Posle razmišljam koje smo mi budale. Rastrčali se da joj pomognemo i sada rizikujemo da nas idiot izbode nožem negde na ulici a ona mu sve vreme titra i ugađa. Zapitaš se ko je ovde lud. Ovaj je gazi a ona otkinula za njim.
  • Мунгос

    13.07.2017 11:19
    @ nss,
    Добар систем: Направиш покољ, а оставке само пљуште.
    Да је тако, Шведска не би ни постојала после Брејвика, сви би дали оставке.
  • Liman

    13.07.2017 11:16
    Kakav sistem??
    Pa u Srbiji sistema nikada biti nece!
    Mi nismo po sistemu niikada i nigde ziveli, gde i kada ga je bilo smo ga rusili, mi nismo Nemacka i slicno uredjene zemlje koje imaju svoj jedinstveni sitem koji nisu menjali vekovima.
    Kod nas svaka vlast na svakih par godina donosi noce zakone, menja ustav kako se kome cefne i nosi sa sobom neki drugi sistem.
    Ovde boljitka nema i nece ga biti nikada..pokusajte svoju decu da vaspitate kako mislite da je najbolje za njih i saljite ih sto pre negde gde sistem postoji.
  • Rusofil_IQ0

    13.07.2017 11:07
    Drzave nema a njene sluzbe ne rade svoj posao od sudstva do takozvanog centra za socijalni rad! (iskreno kao i sve sluzbe pri drzavi radi se za platu a ne "posao za koji su placeni")
    Na moju nesrecu sluzio sam civilnu vojsku u jednoj, nemam reci da opisem koliko ta sluzba ne radi svoj posao, trebalo bi mi bar 5+ stranica da navedem koliko se ne bave svojim poslom!
    Njima je cilj da prekrate radno vreme i skinu sa grbace uglavnom rome koji ih posteno "smaraju" ostale resavaju kao da ne postoje, po brzom postupku bice sve ok!
  • Mile

    13.07.2017 10:31
    Prvo jeovde ubijena ljudskost. Ovo dalje ne treba nikog da cude ovakva zverstva. Drustvo u rasulu nema institucija koje bi se angazovale na vaspitavanju i stvaranju ljudskog odnosa prema zivotu. Zato ne pomazu zakoni. Zakoni sluze da uvedu u drustveno dozvoljene obrasce ponasanja pojedince, a ne mgu izleciti bolesno drustvo. To nece uspeti ni drugim merama prisiljavanja. Negujmo ljudskost i plemenitost. Postujmo svoj i tudje zivote.
  • nss

    13.07.2017 10:23
    aaaaaaaaaaa
    pa hoce li ministar i ostali u nizu dati ostavke ili je ovo samo konstatacija do sledeceg pokolja
  • Roditelj 1

    13.07.2017 10:16
    Koji crni sistem...
    Kada žrtvu, dete iz osnovne škole, pozove socijalni radnik zajedno sa roditeljima, i počne razgovor tako da se jasno i nedvosmisleno ustanovi da socijalni radnik nije ni pipnuo ni pročitao izveštaj školskog pedagoga o incidentu..... već da nastupa prema žrtvi kao da je nasilnik.... treba li ovde govoriti o nekom sistemu?
    Ovo u Srbiji ne zaslužuje naziv - sistem.
  • Komsha

    13.07.2017 10:11
    Umobolnici
    Problem je sto ce zbog ovakvih budala ispastati očevi... Majke ionako imaju uvek vise prava i niko ne staje na stranu očeva, a to ce se pogorsati zbog ovih dogadjaja nazalost!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna