Autor: Kurir

Info
04.08.2017.
09:08 > 09:16
U prvoj polovini ove godine 65 osoba hospitalizovano je na odeljenju psihijatrije u subotičkoj Opštoj bolnici zbog pokušaja samoubistva.
  • Reka

    04.08.2017 18:33
    @dzoni
    Da to je tačno tako izneto u analizama, a postoji podatak i o tome, da je jedan od uzroka povećanog broja depresivnih, kao i potencijalnih suicida, to što Subotica nema reku. To je isto bilo navedeno u nekim analizama. Reka stvara posebnu klimu u gradu pored kog protiče, vazduh u njenoj blizini je pun negativnih jona, isto kao i pored mora i u šumi. Samo sedenje na obali reke i gledanje kako teče, opušta i kao da čisti čoveka od negativnih misli. Gledanje u vodu koja teče smiruje i podiže raspoloženje. O dejstvu, kao i nedostatku negativnih jona, ima puno informacija na internetu.
  • dzoni

    04.08.2017 17:10
    Ništa čudno odnosno poznata stvar za Suboticu već decenijama unazad,čak je napravljen i psihološki profil subotičkog samoubice obično je to osoba u 50-ima mađarske nacinalnosti srednje stručne spreme.
    Da li je problem u monotoniji samog mesta,nešto hladnije klime itd ne znam ali Subotica se tu baš ističe nažalost.
  • sabatini

    04.08.2017 14:57
    Uvek je Subotica bila poznata po samoubicama, nije to nista novo. Placenici i izdajnici ce verovatno i za to okriviti A. Vucica, sram da im udje, majku im izdajnicku.
  • Sklad

    04.08.2017 14:05
    Često je najteže podneti sebe i živeti u skladnom odnosu sa samim sobom.
  • zzzz

    04.08.2017 10:30
    Prevencija
    Redovna je pojava da se mediji bave ovom problematikom kada se nesto dogodi. Prica se ponavlja decenijama. No niko pocev od medija pa do ministarstva zdravlja se ne bavi pitanjima mentalnog zdravlja stanovnistva. Nije najvazniji uzrok pokusaha samoubistva nerazreseni licni konflikt, kako doktor kaze, nego nerazreseno pitanje organizacije psihijatrijske zastite u Vojvodini pa time i prevencije suicida. Ljudi nemaju kome da se obrate i zatraze pomoc .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna