Autor: Novosti

Info
31.08.2017.
08:21 > 10:23
Posle samo dve nedelje, Ekološki pokret Vrbasa podneo je nove prijave protiv Fabrike ulja i biljnih masti "Vital" zbog zagađenja Velikog bačkog kanala.
  • Limanac

    31.08.2017 16:00
    Lako rešivo
    Uzmeš gazdu Vitala i njegove prve rukovodioce, pa lepo pokupiš i odgovorne iz nadležnih ekoloških institucija i nadležnih pravosudnih organa koji se na prijave građana oglušuju, pa podeliš svima kupaće gaće i organizuješ im "poduže letovanje" uz obavezno višednevno i višesatno kupanje u kanalu do fabrike i spavanjac pod šatorima uz kanal da se nadišu čistog vazduha. Mislim problem zagađenja bio bi momentalno rešen
  • KJ

    31.08.2017 13:00
    Nije ovo nista novo. Vital zagadjuje kanal vec 40 i vise godina na isti nacin , nekada se nije smelo to pominjati. samo predjes preko kanala , osetis nesnosan smrad , gomile uginule ribe i nikom nista. Taman posla da je neko rekao da komunisticko rukovodstvo Vitala radi kako ne treba i da drugovo nemaju pojma .
  • Voltron

    31.08.2017 12:51
    Ova vest je posebno uznemirila goste u prepunim bastama u centru , dzogere na keju , one sto cekaju u redu za pica parce , klinke u minicima , konzumente pljeskavica , kolenica , bureka , prasetine , janjetine ispod saca , ljubitelje Parova i Zikine sarenice , politicare u Skupstini , debele direktore , patriJote , ljubitelje Cece , ....
  • Zikina sarenica

    31.08.2017 12:02
    Ne razumem ljude sto se setaju kejom .
    Kako im ne smeta intenzivan smrad kanalizacije ?
    Kakvi su to ljudi ?
    Zato smo tu gde jesmo.
  • Zivan

    31.08.2017 11:49
    Vital bi trebalo zatvoriti, sve dok tehnologiju ne uskladi sa važećim standardima i dok ne počne da se ponaša saglasno ekološkiom propisima...
  • mrzim ovu

    31.08.2017 11:21
    teritoriju
    Velika je tragedija roditi se u ovoj septickoj jami.
    Molio bih nekog da mi navede zbog cega bi i dalje trebao ovde ziveti .
  • ...

    31.08.2017 11:13
    Genocid
    Ovo može da se nazove samo jednim imenom.
    GENOCID nad ljudima i prirodom.
  • ex chapman

    31.08.2017 10:44
    divlji istok
    eto tim rečima je Stradiju opisao neki Norvežanin iz neke evropske agencije koji je došao da finansira projekat za čišćenje Velikog bačkog kanala. moj ćale je pripremio projekat, našao finansijere (tu agenciju) i trebale su samo dozvole lokalnih moćnika. moj ćale, već tad je bio dovoljno mator da zna, ali ipak nije znao da je u Stradiji najvažnije koliki je čiji tal, a ne da se uradi nešto od opšte koristi. i pošto nije znao "ljudi" su mu lepo objasnili koliko kome treba da se da. a on se uvredio. i on i taj Norvežanin, pokupiše se i odoše. i tako kanal ostade neočišćen zato što je moj otac hteo da mu ostane čista savest. pogrešno su ga vaspitali a onda i on mene.
    ne zagađuje samo Vital, već svi živi i to se taložilo decenijama a taložiće se barem još toliko.
    i šta se kobajagi čudite - pa usred NS vam "industrijalci" ispuštaju nepoznate supstance u Dunav i niko ne zna ni ko je ni šta je pustio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna