Info
11.09.2017.
09:46 > 13:41
Da je naša valuta tako privlačna kako pokušava da prikaže guvernerka Jorgovanka Tabaković, našla bi se na berzanskim kursnim listama, makar u Beču, u kome živi ili boravi oko 200.000 stanovnika sa ovih prostora, sa čestim, neki i svakodnevnim, potrebama za dinarom.
  • Đorđe

    11.09.2017 18:25
    Svaka čast...
    Ne j..e lep nego uporan...
  • Magistar

    11.09.2017 16:25
    Malog čoveka? Krpicu?

    Zbog VAS smo tu gde jesmo, ne zbog njih.
  • da ali nije bitno

    11.09.2017 16:16
    Tačno da je dinar precenjen i negativni utiče na izvoznike. Sa druge strane naše društvo je postavljeno na takvim osnovama da ni slab dinar ne bi ništa pomogao podizanju nivoa zaposlenosti i rasta životnog standarda. Problem ove države su pod jedan bezakonje i kriminal. Zatim sledi nekultura i primitivizam uz ogromno neobrazovanje.
  • Paja

    11.09.2017 15:47
    Aksiom
    Aksiom bi se sastojao u tome zbog čega je struja psokupela, zbog čega sad država plaši ljude koji su otkupili stanove - da potrče notarošima koji uplaćuju 30% kroz donacije Partiji, zbog čega saobraćajci pojačano naplaćuju kazne i još što šta što će nas država iznenaditi do početka štrajkova.
    U okttobru, elem, dolazi na naplatu rata međunarodnih kredita u iznosu od približno 755 miliona dolara američkih, koji su u padu vrtoglavom.
    NBS taj novca nema. Takođe, NBS ne koristi Vaš rečnik.
    Dug koji se prikriva zbog vrtoglavog porasta nacionalnog BDP-a, u nečijoj mašti, iznosi navodno, a to nisam smislio ja, već anlizirao neko ko je NEKO u ekonomiji, iznosi ni manje ni više nego 775 milijradi dolara koji je u vrtoglavom padu. Naravno, i tu cifru su izmaštale međunarodne bitange kojima dugujemo. Ali je zvanično takva.
    To mu dođe, da se u oktobru mogu očekivati jači potresi na finansijkom planu.
    Ili će naši vrli i uvaženi stručnjaci ponovo zadužiti zemlju, kako bi iskazali vernost međunarodnim bitangama.
    Osnovni problem je - što u našem državnom vrhu svi donose odluke na osnovu izveštaja kojim veruju.
    A u izveštajima se više ne zna ko koga više laže. Izgubili su svaku kontrolu u laganju.
    Lažu se i veruju jedni drugima, a nazivaju sebe vlašću.
  • Ema

    11.09.2017 15:40
    Odista je teško objasniti nezainteresovanost evropskih berzi da našu valutu stave na kursnu listu ako je dinar toliko stabilan koliko guvernekra ističe.
    Precenjen dinar smanjuje potražnju iz sveta za našim robama, a jedino ona može da podstakne proizvodnju u Srbiji.
  • Cika Jova

    11.09.2017 14:54
    Pačija skola
    Precenjen dinar... Bla bla bla... Dinar je precenjen... Bla bla bla bla bla ... Precenjen dinar.... Dinar je precenjen... Bla bla bla bla bla Dinar je precenjen... Bla bla bla bla bla ... Precenjen dinar... Bla bla bla... Dinar je precenjen... Precenjen dinar... Bla bla bla... Dinar je precenjen... Ajmo da ga oborimo na 150. Pa u decembru na 210... Pa u martu sledece godine na 320. Nek' ide zivot...
  • nbs

    11.09.2017 14:19
    @Paja
    aj* ponovi aksiom,postovanje
  • Paja

    11.09.2017 13:42
    Za mesec dana ćemo znati
    Oktobar će pokazati da li će međunarodnim poveriocima biti vraćena tranša od 755 miliona dolara koja dolazi na naplatu.
    Nadam se da će Srbija saznati da li ukupno zaista duguje 775 milijardi dolara, kako tvrdi naš ugledni ekonomski stručnjak koga politika gura u mrak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna