Autor: 021.rs

Info
02.10.2017.
13:25 > 14:30
Društvo sudija Srbije pozvalo je Visoki savet sudstva da reaguje povodom reakcija političara i medija nakon pojedinih presuda, čime je ugrožena nezavisnost sudija.
  • laLala

    02.10.2017 21:24
    A da se malo oglasite povodom pljačke penzionera ,protivustavnog poreza na stambeni prostor...
  • Bivši sudija

    02.10.2017 19:08
    nezavisnost
    Svaki sudija da se upita: jesam li ikada na sastanku odeljenje ili na kolegijumu digao glas i tražio pokretanje postupka protiv kolega koji ne rade, bezrazložno odlažu suđenja, prave dilove sa javnim tužiocem i braniocem, koji sude po nalogu predsednika suda ( produžene ruke režima ), koji iskazuju kao završene predmete koji nisu završeni, koji predmete daju str.saradnicima da pišu presude bez kontrole koje posle bivaju ukinute zbog bitnih povreda, koji su povezani sa kriminalcima (što svi znaju ali ćute), koji su u dilu sa advokatima. Nisi nikad ni reč prozborio, time si se utopio u njih i postao isti šljam. Uzdigni se i progovori i o nameštaljkama za izbor u VSS i o napredovanju u višu instancu najgorih i o korumpiranom predsedniku Apelacionog suda, sve, sve... Pokušaj da se opereš, možda pomogne.
  • Amerika

    02.10.2017 18:17
    U Americi je uslov za izbor sudije 20 godina staža u advokaturi pre toga.
    Na taj način biraju se stručne sudije koje imaju i životno iskustvo,a poznati su pravnoj javnosti.
    I naravno, nezavisne su. Zašto? Pa zbog toga jer za slučaj otkaza imaju gde da se varate i od čega da žive- u svoju advokatsku kancelariju. Nije im to problem
    Ne može neko ko je ceo život živeo samo od državne plate da bude nazavistan,bez obzira na visinu plate koju prima.
    Ne ide to jedno s drugim.
  • Deran

    02.10.2017 17:43
    Ajme
    A najviše ugrožavaju pravi poredak i pravosuđe nestručne sudije, i naravno kriminalci u njihovim redovima!
    To su SLUČAJNO zaboravili ovde da istaknu, a upravo te kriminalce štite sve kolege sudije za procenat od lopovluka.
  • Zbunjen

    02.10.2017 16:51
    Poštovane sudije nezavisnost i lični integritet i stav je nešto što vam niko ne može pokloniti,a ni oduzeti, osim vas samih.
    Medjutim vi mešate nezavisnost sa neodgovornošću. Izabrani ste "na večito" i za svoje slobodno sudijsko mišljenje ne snosite nikakve posledice, čak ne morate ni da ga obrazložite.
    Logično bi bilo da je vaš izbor ograničen na recimo 7 godina koliko i za Zaštitnika gradjana i neka vas narod bira ne neposrednim izborima,kao i poslanike i predsednika države. I oni su nezavisni,a biraju se na 4 godine.
    Ko je sudio u interesu naroda, narod će ga birati. Ne vidim da je narod baš nešto zadovoljan dužinom sudjenja i presudama , kada sudite običnim gradjanima koji se ne bave visokom politikom. Od EU naše pravosudjeno ocenjeno je sa ocenom dva na sklali od 1 do 10.
    I uostalom, šta može da vam se desi ako ne budete više sudije?
    U najgorem slučaju bićete advokati i doprinositi razvoju pravne prakse i nadalje.Ne razumem čega se plašite da sudite po zakonu?
  • Saučešće

    02.10.2017 15:10
    Žale se na nepostojeće
    Koju nezavisnost? Nema toga više. Toga je bilo zadnji put, negde u 80-tim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna