Autor: Dojče vele

Info
05.10.2017.
10:44
Katalonska regionalna vlada uskoro planira da proglasi nezavisnost. Pri tom, međutim, neće moći da se pozove ni na međunarodno, ni na evropsko pravo.
  • G

    06.10.2017 11:25
    @@G - iako bih voleo da navedete da li ste ikada na ovim stranama ovakav komentar uputili licima koji bez prestanka etiketiraju građane Vojvodine na osnovu njihovog porekla i tvrde da su bolji od njih samo zato što su rođeni u Vojvodini, odnosno komentara punih šovinizma i neofašizma, skrenuo bih vam na pažnju da nigde i nijednom jedinom rečju nisam pomenuo savezništvo sa Rusijom naspram članstva u EU. Ono na šta jesam skrenuo pažnju su besmislene tvrdnje pojedinaca bez ikakvog obrazovanja koji misle da su pametniji od profesora na nemačkim univerzitetima ili od Evropske komisije, pojedinaca koji se veoma trude da šire mržnju i netrpeljivost u Vojvodini sa ciljem izazivanja građanskog rata.
    Vezano za članstvo u EU, na primerima zemalja u okruženju od kojih su neke već poodavno primljene u EU je krajnje jasno da članstvo u EU neće doneti Srbiji skoro nikakvu dobrobit ako sami ne budemo radili na njoj. Niko u EU neće Srbiji i njenim nesposobnim i neobrazovanim građanima, i potom preslikanom istom takvom rukovodstvu, držati sveću i učiti nas kako da hodamo. Na primeru Rumunije možemo da vidimo da je njihova prosečna plata posle 10 godina članstva danas tek malo veća od Srbije, pa sada izračunajte, 10-15 godina da Srbija uđe u EU i potom na to dodajte još 10 godina da budemo na njihovom nivou, ako i tada, to je gospodine četvrt veka, nakon čega ćemo možda biti u situaciji da se borimo kao danas Češka da ne budemo mesto za otpad kompanija iz bogatijih država članica.
  • @G

    05.10.2017 13:16
    Podrska nekoj opciji ne mora nuzno da vodi i do njene idealizacije. Smatram da bi za Srbiju bilo povoljnije da se prikljuci EU nego da ulazi u bilo kakve oblike saveznistva sa Rusijom (jedna opcija iskljucuje drugu, inace), ali to ne znaci da mislim da je sve sto je vezano za koncept EU "sveto". Ukoliko se odreknete crno-belog poimanja, sticete sansu da shvatite neke stvari koje ce Vas, nadam se, odvratiti od pisanja ovako povrsnih i diskriminisucih komentara punih ogorcenosti.
  • miki21

    05.10.2017 11:53
    Englezi
    Englezi su se sretno izvukli. Kroz par godina europarlament bi im poslau trupe da "uguše pobunu". Sve su države nastale itegracijom Regiona. Regionn je osnovna ekonomska celina koja u potpunosti ispunjava sve potrebe stanovništva. Ima privredu prilaggođenu sopstvenim resursima, trgovišta, putnu povezanost i adminiistrativnu upravu i zakone u skladu sa nazorima i potrebama svog stanovništva. Mnogi Regioni u Evropi su integrisani silom u države, a neki i iskasapljeni neprirodnim granicama-primer na Bakanu-Sandžak. Progresivni umovi EU i zagovaraju Evropu kao zajednicu Regiona.
  • Daki

    05.10.2017 11:48
    Ej cuj sad ce da mi prosipaju znanje i onda to zovu nemanje prava. Isti ti koji su ubili Jugoslaviju krvavim ratovima, pumpali separatizam i krvoprolice, dodavali oruzje pa bombardovali a onda kreditirali iscrpljivali korumpirali i unistili. Fak of - sloboda Kataloniji i svima koji zele da se ocepe sa punim pravom!!!
    Da nece to sad jos nazvati terorozam? Kakvi prokleti licemeri.
  • G

    05.10.2017 11:17
    Ne, ne i ne. Imamo nekoliko pojedinaca u Vojvodini koji su daleko stručniji od nekog glupog nemačkog profesora međunarodnog prava. To su isti pojedinci koji smatraju da su deo Evrope i evropskih vrednosti odnosno deklarativno teže članstvu u EU, istina samo Vojvodine, ali i pre nego što su ušli u nju unapred pljuju po Evropskoj komisiji i njihovom mišljenju koje se slaže sa ovim glupim profesorom. No, nije čudno da je vojvođanska nebeska nacija koja jedina nije "dođoš" u Vojvodini pametnija od svih u Evropi - to je rezultat čistih, arijevskih gena usled čega trebaju i moraju da imaju prednost u odnosu na sve druge građane Vojvodine, Srbije i Evrope.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna