Autor: 021.rs

Info
26.10.2017.
09:59 > 10:58
Stočari su ogorčeni na pokušaje da se na idiličnom ostrvu u okviru Specijalnog rezervata "Koviljsko-petrovaradinski rit" zasadi plantaža kanadske topole, čime bi se izgubio pašnjački karakter terena, ugasilo tradicionalno stočarstvo, a vremenom bi i okolni dunavski rukavci prestali biti najveće mrestilište riba.
  • Mile

    28.10.2017 21:50
    Stočari
    A što se niko ne raspita o tim stočarima i da li oni mogu uopšte stoku da drže tu pod tim uslovima? Pouzdano znam da su i oni raspuštena banda, nemaju čobana, bitno im je da stoka ima hrane preko cele godine, da nemaju ulaganja a da prodaju telad! Juče prelazim most kod Beške, krave pasu metar od auto puta! Pa da li će neko odgovarati ako krava izađe na auto put a neko naleti na nju sa 120 na sat?
  • LALA

    28.10.2017 11:11
    Srbija - drzava unistavanja svega sto je vredno.
  • Ribolovac

    27.10.2017 19:37
    K topola
    Za pocetak samo da pocnu kontrolisu krivolov neverovatnih razmera na tom podrucju dok sadnju kanadske topole država treba zakonom da zabrani u priobalju bilo kakve reke.List kanadske topole razgradnjom u vodi oslobađa toksine koji uništavaju živi svet u neposrednoj blizini.
  • Mihajlo

    27.10.2017 10:13
    Kanedskešume
    Možda bi prvo trebalo primenovati javno preduzeće "Vojvodinašume" u "Kanedskešume". Na bezbroj mesta uz Dunav, posečene su autohtone šume vrbe, jasena,... Posade se te kanadske topole koje rastu kao "lude" i eto biznis. A to što će deca o vrbi, jasenu, jablanu zanti samo iz narodnih pesama, to ne dodiruje polupismene tipove iz vrha "Kanedskešume".
  • Ljubitelj prirode

    27.10.2017 09:42
    Ljubitelj zivotinja
    Svaka čast za tekst, i novinarsko istražilaštvo..
    Samo napred!
  • Steva-NS

    26.10.2017 15:35
    Čim počne filozofiranje šta bi trebalo,i gde,loše se završi! Iskreno mi je žao ade,ali osećam da joj je kraj.Neko bacio oko i smislio za šta. Koviljčani ( i ostali ) uz vas sam,nek vam Bog pomogne,ostali neće!
  • Ema

    26.10.2017 15:10
    Dobro zapažanje da je JP " Vojvodinašume" u sukobu interesa. U osnovi je problem nedovoljnih površina za pošumljavanje, a država ne podstiče seljaka da na privatnom zemljištu slabijeg kvaliteta sadi šumske zasade. Retko dobar prilog.
  • Jeremija

    26.10.2017 12:23
    Evo rešenja
    Proglasite ceo Koviljsko-petrovaradinski rit za Nacionalni park !
  • u prolazu

    26.10.2017 11:47
    To je neki moćnik, možda i svemoćni gospodar, pikirao sebi!
    Kad je dosta???

    Ako hoće šumu, zašto ponovo ne zasade Polojsku? Između Palanke i Čelareva! Samo postoje redovi do puta, ostalo je odavno posečeno. Svakako je bila topola.

    Od Palanke do Futoga ima toliko prostora za šume uz Dunav, sa obe strane dolme, sa svim rukavcima, idealno za topole kojima treba vode.
    Sa druge strane Dunava, od granice do Rakovca, pomalo i kasnije, prostora koliko hoćeš! Niska obala, često pod vodom, nema gradnje, slabo drveća...

    Baš mi nešto čudno da neko pikira baš Krčedinsku adu.
    Eto preko puta Koviljskog rita, u močvari topola super uspeva!
    Nije ovo slučajno, ili neko baš nema pojma!

    Zašto moramo sve da uništimo, pa čak i jedan JEDINSTVEN rezervat prirode, zato što neko tako hoće, ili jednostavno može, ili stvarno nemaju pojma šta rade!? Majmun je ušao u tenak, biće katastrofa!

    Ovo im se ne sme dopustiti nikako, ali NIKAKO!

    Opet dobar Živan, ali treba opet ići do kraja, nemoj stati, tek si zagrebao. Bar se neko u ovoj nedođiji bavi pravim istraživačkim novinarstvom. Budi uporan, koliko možeš ili smeš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna