Autor: RTS

Info
31.10.2017.
09:34
U prvih sedam meseci ove godine Srbija je uvezla za trećinu više svinjskog mesa nego lane, a proizvođačka industrija u toj grani beleži pad od oko tri odsto, tvrde u Privrednoj komori Srbije.
  • Zivan

    31.10.2017 11:18
    Nemamo tržište, loš nam je uzgoj, zastajemo u pripremi modernih hraniva i još nismo prestali da vakcinišemo protiv kuge. Jedino dolazak velikog prerađivača, poput Tenisa, može da revitalizuje svinjogojstvo u Srbiji, naročito u Vojvodini...
  • Veganka

    31.10.2017 11:16
    Bez generalizacije molim.
    https://www.youtube.com/embed/t0FRfwF9G5A
  • Zabag

    31.10.2017 10:46
    Uvozimo ili prestarelo EU meso, ili meso nakrkano hormonima iz Kine, ili GMO iz ko zns odakle - a nije nista bolje ni sa biljnom hranom. Uzas.
  • Cane

    31.10.2017 10:43
    Ratarima su oduzete subvencije da bi se pomagalo stočarstvo a sa druge strane se dozvolio uvoz otpada od mesa. Sada više nemamo ni ratarstvo ni stočarstvo. Dok je ratarstvo koliko toliko postojalo imali smo najjeftinije i najkvalitetnije žitarice na svetu i opet nismo bili u stanju da proizvedemo meso i preradjevine. Umesto da se otklone problemi sa monopolom i korupcijom u otkupu, preradi i trgovini naše ministarstvo je kao krivca označilo ratare. Sve se čini da se poljoprivreda što više upropasti od ratarsva, preko stočarstva. povrtarstva i voćarstva. Cilj je jasan, otimanje poljoprivrednog zemljišta od gradjana i preuzimanje domaćeg tržišta hrane kroz prodaju uvoznog smeća. Naše poljoprivredno zemljište će biti prodato strancima poput banaka, firmi i trgovina a sve što se na njemu proizvede ići će u izvoz. Naš narod će jesti najgoru uvoznu GMO hranu. Radi se o ogromnom poslu pošto najveći deo zarade naši gradjani troše na hranu. To je glavni biznis i najveći novac u ovoj jadnoj zemlji. Nije li čudno da se svi naši tajkuni od Miškovića preko Kostića, Peconija i Matijevića bave poljoprivredom i prodajom preradjevina. Šta mislite zašto?
  • Joka

    31.10.2017 10:22
    Smanjili subvencije biljnoj proizvodnji, stočarima podigli.I to samo zbog velikih ...jevića i sličnim im.A od kvaliteta ni ič.
    Gledam u mesari, sve puno vodurine i kojejakvih tečnosti....
    Prijatan dan svima.
  • White Power

    31.10.2017 10:22
    kvalitet?!
    Famu o "kvalitetnom" mesu srpskih svinja plasiraju manipulatori i dežurne patriJote.
    Istina je da su srpske svinje vakcinisane daleko više od svinja u EU i da se u uzgoju totalno nekontrolisano koriste antibiotici.
    Zato i postoji zabrana za izvoz svežeg mesa u EU.
    Da je kvalitetno i zdravo, sasvim sigurno bi našlo svoje mesto na tržištu EU.
  • jako dobro

    31.10.2017 10:03
    ha ha
    Al nam je dobro, jebemo keve, ha ha!!!
  • Nikola

    31.10.2017 09:50
    "Zašto Srbija sa tradicijom uzgoja svinja i sa kvalitetnim mesom..."

    Da imamo kvalitetno meso tada bi ga i EU uvozila . EU stiti zdravlje svojih gradjana i zato ne uvozi nase meso.
    Prijatelj koji radi u ovoj industriji mi rece da se nase svinje najvise vakcinisu u Evropi i da se nenormalno kljukaju velikim brojem antibiotika i kojekavih dodataka u ishrani.
    Zasto uvek mislimo da smo najpametniji u svemu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna