Autor: Beta

Info
02.11.2017.
19:07 > 19:37
Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) ocenilo je da su na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu karnevalski sadržaji potisnuli kulturne i zatražili programsku obnovu tog sajma.
  • U.N.K.L.E.

    03.11.2017 13:38
    Hahahaha .... Za nas populus samo slikovnice. Sve ostalo napreze mozak.
  • Lui

    03.11.2017 10:34
    Niko ne voli promene
    Savremenim rečnikom govoreći, pod "izdavačima" se još od kraja XVI veka misli na ljude čiji fokus nije na "T" nego na "I" u kovanici "IT". U međuvremenu (krajem XX veka), "T" je "doživelo" revoluciju - pojavili su se novi, do tada nezamislivi kanali distribucije štampanih informacija.
    Kao što to uvek biva, nove tehnologije vremenom utiču na promene društvenih odnosa i promene u podeli rada. U određenom trenutku, nova tehnologija počinje da vrši uticaj na značenje "I" (informacije) i posledično na značenje i funkciju ključnih institucija.
    Vezujući se za sadržaj ovog članka, pod tim institucijama se misli na izdavačke kuće koje izražavaju nezadovoljstvo sadržajem sajma knjiga. Misli se na izdavače koji ovogodišnji događaj označavaju kao anti-kulturni. Misli se na izdavače koji zahtevaju programsku obnovu sajma knjiga koja bi im omogućila, kao i do sada, da diktiraju sadržaj informacija koje će se "objavljivati" te da diktiraju kanale distribucije tj. tehnologiju koja će se u tu svrhu koristiti. Dakle, misli se na izdavače koji nisu spremni, a možda ni sposobni da se prilagode duhu vremena u kom obavljaju svoju delatnost. Konačno, misli se na izdavače koji smatraju da imaju i da treba da zadrže monopol na kulturu (bar na onaj deo koji se tiče štampanih informacija).
    Poruka izdavačima: Sajam knjiga evoluira - Vi očigledno ne! Proširite svoje kanale distribucije i na nove "T", a zatim dobro promislite kakve nove "I" su potrebne svetu ubrzanih promena i sve žešće konkurencije.
  • Ja, Ja...

    03.11.2017 06:58
    Srbiše kultura
    Krajnje je vreme da neke prezenterke pokazuju noge oko knjiga, šireći.... stranice knjiga.
    A da se sa štandova zaore neki narodnjaci. Sa turskim melosom.
    Pa da bude sve u kompletu.
  • evgenije

    02.11.2017 23:32
    U vreme održavanja Sajma knjiga, vrtim kanale na TV-u i naletim na Žikinu šarenicu. Emituju Žiku seljaka iz neke od sajamskih hala. U pozadini vidiš štandove raznih izdavača, knjige, hostese,.... Isti dan na internetu vrtim dnevnu štampu i na nekom od portala naletim da u nekoj hali na Sajmu knjiga predavanja drže neko troje dovučeni iz Zadruge ili Parova. Gomila ljudi se slila da ih gleda. Razne "uticajne" blogere i tviteraše da ni ne spominjem. I njih dovukli da kao nešto palamude gomili hipnotisanih. Ono, knjige garant niko nije ni pogledao na ovogodišnjem Sajmu knjiga. Ispada da su knjige bile dekor, ikebana, rekvizite blogerima, Žiki šarenici i ovima iz Zadruge/Parova. Čisto da popune prazninu u prostoru i kadru.
  • Ja

    02.11.2017 22:34
    Prema svecu i tropar !

    Svi ti "kulturni" u našoj zemlji mogu da stanu u jedan dupli beogradski bus. I tamo sajam da urade.

    A ovo može da se zove pink sajam. Ili mogu u hali 1 da urade neki reality. Oni u sredini a mi sa sprata gledamo. Ulaz naplaćivati po satu.

    Ko još mari za kulturu. Pare se iz budžeta daju za "manifestaciju" pečenog vola. I slično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna