Autor: 021

Info
26.11.2017.
12:32
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u okolini Kragujevca su otkrili nelegalan lov na lisice, koji su prekinuli pre samog početka i time spasili veliki broj životinja.
  • Aleksandar

    26.03.2022 15:29
    N
    Gluposti. Lisice su stetocine otkad je sveta i veka, jer ugrozavaju seoska domacinstva time sto upadaju u kokosinjce i dave zivinu. Lisice su glavni prenosioci besnila. Međutim, šire i leptospirozu i tularemiju, a prema novim studijama, smatra se da lisice imaju važnu ulogu u prenošenju lajmske bolesti.
    Svi vi kojima je zao lisica, gajite ih slobodno kao kucne ljubimce. Vasa stvar.
  • Itekako

    26.11.2017 18:47
    Apsolutna zabrana lova
    Lov nije sport već iživljavanje ljudi.
    Lovci nisu plemeniti ljudi, iako se trude takvim prikazati.
    U današnje vreme, ko ubija drugog zabave radi - nije potreban drugi komentar.
    Naravno, lovci ne znaju za karmu, koja se i njima vrati, i to tamo gde će ih boleti.
    Ali, kao što izreka kaže - džabe bisere pred svinje bacati.
  • Ovdašnji

    26.11.2017 18:43
    Ima ko zna !
    Kakve ovo uopšte ima veze sa Lovcima i Lovom ?
    Utakmice pasa jamara su prvi put organizovane revijalno na Paliću 1920 - i neke i postojale su do zabrane nakon donošenja zakona o dobrobiti životinja 2005 godine .....
    U momentu ukidanja utakmica ukupan rad psa na lisicu je bio samo 20 sekundi ....Pažljivo pročitajte , samo 20 sekundi ...Pa i tada mnogi psi nisu smeli da uhvate lisicu ili stignu a kamoli da je povrede ili udave ! Inače ,i tada su Sudije zabranjivale bilo kakav vid iživljavanja na divljači , nego su oni ODMAH PRIJAVLJIVALI ZAHVAT ..... Vlasnici koji su imali Lisice tih godina pre zabrane su ih čuvali i hranili bolje nego svoje pse ....

    Inače akcenat ovih rovova je bio na ispitivanju pasa ,tj ispitu urođenih osobina , ne na takmičenju , jer je za vreme SFRJ bilo tek nekoliko utakmica ....U Srbiji početkom 90-ih uvode brziske utakmice na Lisicu i pravi se veliki broj utakmica .... Do tog vremena Nemačkog Lovnog Terijera uglavnom drže Lovci i manji broj ljubitelja .....

    U momentu donošenja zakona i zabrane kontakta , Lovci su sigurno bili u manjini ....
    A tek sada o ovome što komentarišete ...veze nema sa Lovcima
  • Zabag

    26.11.2017 18:43
    Ajde bre ovo postoji oduvek i nije nista strasno. Svet je prepun zderaca mesa koji se boje da zivotinja ne pati dok je kolju. Glupost.
  • xy

    26.11.2017 17:01
    @Lovac Luka
    Lovci, političari, policajci, bizMismeni..........sve je to ista banda, TO su pravi predatori. Životinja lovi samo kad je gladna. Dvonožni predatori su nezasiti.
  • paor

    26.11.2017 15:59
    Zabraniti lov na lisice!

    Lisice su veoma korisne zivotinje, na primer : u polju jer drze broj glodara (koji nanose nemerljivu stetu u poljoprivredi) na podnosljivom nivou, paori ne moraju da truju glodare i svima dobro... Priroda regulise sve.

    Ali lovci ubijaju lisice zato sto ponekad ulove i ponekog mladog ili bolesnog zeca (i opet prave uslugu svima) a sta bi onda oni gospoda radili nedeljom i cemu bi tumarali pijani njivama usput pucajuci na sve zivo?

    Evo mog predloga:

    ZABRANITI LOV I LOVCE!

    Priroda ce sama regulisati i ograniciti broj slobodno zivecih zivotinja.

    P.S. meni zecevi svake godine uniste po par desetina vocki, jer lovci namerno unistavaju prirodne regulatore (predatore) njihovog broja.
  • Lovac Luka

    26.11.2017 15:19
    @Lisica
    Ma delimicno se slazem sa Vama, ali znajte da su lisice i pacovi jedine divlje zivotinje naseg podneblja koje se ne drze sume i polja vec ulaze u naselja, prenose buve i besnilo, trebe jaja i ptice i prave velike stete po dvoristima. Neka "humanisti" samo zamisle kako lisica davi malee ptice na ocigled njihove majke.
    S druge strane među lovcima je najvise policajaca i politicara, mislim da je konkretan slucaj osveta nekog ega zbog povređene sujete, ko veli ako ja pocasno ne otvaram manifestaciju, nece je ni biti.
  • kinolog

    26.11.2017 15:11
    A malo više znanja o problemu?
    Očigledno ja da neznanje caruje i kod novinara i kod komentatora.
    DECENIJAMA je postojala disciplina "Utakmica jamara u radu" koju je podržavao i organizovao Kinološki savez Srbije (Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, itd). Tada je bilo dozvoljeno da životinje dospeju "u zahvat" tj jedna drugu uhvati zubima za neki deo tela. Češće terijer lisicu, ali bogami bilo je i obrnuto.
    POSTOJI TAKMIČENJE I SADA sa razlikom što je 2005. donet državni zakon koji zabranjuje borbe životinja te je, shodno tome, generalni sekretar Kinološkog saveza Dr Mahmud Al Dagistani doneo odluku da se zabrane takve utakmice u kojima DOLAZI DO KONTAKTA. (Najčešće su bile borbe između terijera i licica/jazavaca).
    Šta to znači? Sada je moguće da terijer dospe do lisice ali je od nje razdvojen metalnom rešetkom koja je pomična ali se ne sklanja za vreme borbe (ranije se u jednom momentu uklanjala) tj. pas može da gura rešetku i potiskuje lisicu ali ne mogu da se ujedaju.
    PS: Kada smo kod evropskih dušebrižnika, evo primera: Španija je u Evropskoj uniji... i baš da vidim kako će da ukinu koridu, npr u Granadi?! Evropa "dreči" a Španci je ne *ebu. Mislim Evropu. ;)
  • Ns

    26.11.2017 14:04
    Lovac Luka

    Voleo bih da te vidim golorukog sa iziritiranim pekinezerom u sobi. Za minut bi shvatio koliko si opasan! Lovci su kompleksasi koji se izivljavaju nad zivotinjama koje ne mogu da im uzvrate!
  • Veronika

    26.11.2017 14:01
    novosadski Zooaušvic
    Samo kad su obavestili i Zoohigijenu...čitaj: šintere. Pa ovo je raj za lisice, naspram tretmana koje imaju životinje o kojima se brine Zoohigijena! Bolje će lisicama i terijerima biti tu gde su ih našli, no u Šangaju, u sramnom Aušvicu za životinje.... Sramota šta se sve smišlja da se muče životinje. I što su dva debila smislila ovako šta, ali zabrinjavajuća je činjenica da se njima odazvalo 80 vlasnika pasa!
  • Mile

    26.11.2017 13:34
    lupetanje
    Kada se organizobvno diluje droga tu policija ne zabada svoj nos.Ovde se okupili plemeniti ljudi koji brinu o ravnotezi u prirodi i javno predstavljaju svoj rad, e ajde sad nesto da se prikaci jer nisu se ogrebali za kintu.To su kontrolisani uslovi koji se zovu metod dresure.
  • Lisica

    26.11.2017 13:27
    @Lovac Luka
    Treba svi učesnici da imaju pravedne uslove, šumu i prirodu, pa da vidimo onda ko je spretniji i pametniji. Ove budale ogradile i ograničile prostor, pa se diče uspehom.
  • Milos

    26.11.2017 13:00
    Ratko
    Pojedose sva jaja i kokoske, i posle se pitaju sto ih istrebljuju
  • cane liman

    26.11.2017 12:57
    ograditi prostor pustiti ta dva idiota i dva medveda pa da vidimo ko je jaci..... ja cu da ocenjujem borbu a tata i sin da plate po 2500 din
  • Wau

    26.11.2017 12:57
    Bravo za policiju. Ove psihopate najatroze kazniti
  • Lovac Luka

    26.11.2017 12:54
    sve naopako
    Lisica je stetocina. I pored toga sto smo drzava koja stiti stetocine svih vrsta , a posebno one lukave, ovim ljudima treba dati odlikovanje za ovako uređen poligon i obracunati porez. One sto su ih hapsili posmenjivati i isterati iz drzavnih sluzbi.
  • Zver

    26.11.2017 12:52
    Neće oni ništa shvatiti sve dok ne postanu lovina nekoj opakoj zveri. Ali, u kontrolisanim uslovima, baš kao na slici.
  • Mikika

    26.11.2017 12:48
    Da moram, pre bih se kladio na lisicu nego na terijera, mnogo su spretnije i agilnije od pasa... Bar da su imale besnilo pa da svi kolektivno sa organizatorima pocrkaju u mukama..
  • dgdsf

    26.11.2017 12:41
    Ovaj svet je prepun maloumnih i bolesnih ljudi. Sve se sa svačima izukrštalo. Đavo došao po svoje. Treba njih dvojicu ubaciti unutra, pustiti pitove ili tigrove, pa ajmo uplate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna