Autor: 021

Info
10.01.2018.
10:17
Ustavni sud dve godine ćuti i ne odgovara na Inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o budžetu koju je podneo predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, saopštila je ta stranka.
  • detoš

    13.01.2018 11:49
    Pišite partneru Vučeviću, on prikuplja mejlove podrške protiv lošeg pravosuđa!
  • Boki

    12.01.2018 13:46
    LSV je neiskrena stranka
    Nekada sam verovao ovom čoveku (i njegovoj stranci), ali avaj. Samo još jedan od manipulatora. Vešto su se predstavljali kao zaštitnici pokrajinskih interesa, ali su zapravo "ganjali" samo sopstvene. 15 godina su bilu u vlasti u pokrajini i imali stotinu prilika da problem reše, ali su zapravo njime samo trgovali. Još uvek monopolizuju brigu o interesima Vojvodine kao njihov domen u politici, ali im je prošao voz. Na sledećim izborima ne prelaze cenzus. Cena kooperacije i očijukanja sa SNS će biti visoka. Možda je tako i bolje.
  • Maca

    12.01.2018 08:46
    A penzije i solidarna pomoc
    Ustavni sud se o tome ne uizjasnjava za prvo 3 a za drugo 4 godine i nikom nista !?
  • Lola

    11.01.2018 00:53
    Hahaha
    Pitajte vaseg koalicionog partnera.
  • Pravnik

    10.01.2018 18:37
    Ispitati
    Treba objaviti podatke koliko postupaka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Ustavni sud drži u fioci i ne odlučuje po istima a od kada je SNS na vlasti.Evo prilike za nevladine organizacije tipa Birn,Cins,Krik i sl. da jednom otvore i pitanje ponašanja Ustavnog suda Srbije.Više od dve godine ovaj sud se ne izjašnjava o oceni ustavnosti i zakonitosti po pitanju minulog rada,smanjenja penzija i još mnogo bitnih predmeta.Kada će sudije Ustavnog suda biti prozvane zbog odugovlačenja u postupanju.Znamo iz iskustva a i u vreme prethodne demokratske vlasti da je taj sud u stvari svojim otezanjem sa ocenama ili davanjem istih kada propis koji se ocenjuje bude ukinut ili prestao da važi, samo podupire svaku vlast, umesto da štiti Ustavna prava građana .Povika je na redovne sudove da su spori a ovaj sud je katastrofa po pitanju ažurnosti.Razlog za to je po mom mišljenju kukavičluk i podaništvo svakoj vlasti.Nisam primetio da je neki od sudija Ustavnog suda podneo ostavku na funkciju zbog moralne odgovornosti za ovakvo postupanje ovog suda.Dosta su ove sudije bile nedodirljive.
  • Teča

    10.01.2018 17:44
    Da i svakoj toj vlasti ste vi Ligaši davali podršku ili ste i vi bili deo vlasti. Uživajte još malo pa onda na NSZ . I tako vičete da ste "kadrovi i po" pa ne sumnjam da ćete brzo pronaći posao preko regularnog javnog konkursa.
  • Futog

    10.01.2018 14:52
    Www
    Pa i vi ste u vlasti sa sns !
  • VladaN

    10.01.2018 11:30
    Šta očekujete od..
    ...vlasti koja poštuje Ustav samo kada im to odgovara. Tako je taj isti "s(ramota)ud rafalno ukinuo i ono malo nadležnosti koje su srbijanskim autokratama smetale da nekontrolisano nastave rastakanje Vojvodine. Inače Čanak i družina nisu pokazali ni malo principijelnosti i "pitanje" Vojvodine i njenog položaja u ovoj pljačkaškoj tvorevini su potezali samo kada je trebalo prikupiti po neki bedni politički poen ili namiriti svoje lične interese. Nažalost i 98 godina od nesretnog Trianona Vojvodina je i dalje ratni plen i dva puta kolonizovana teritorija koji služi za namirivanje nezasitih srbijanskih stomaka i pre svega džepova.
  • Mile

    10.01.2018 11:00
    Izgleda da je neograničenost vremena donošenja rešenja po zahtevu za ocenu ustavnosti glavni problem funkcionisanja pravnog sistema u nas. Neoročenost praktično dezavuiše pravni poredak i čini nenadoknadivu štetu društvu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna