Autor: Danas

Info
15.01.2018.
15:22 > 15:33
Manji broj književnih dela za obradu, povećana izbornost, kao i vraćanje domaće lektire, koja podrazumeva čitanje kod kuće uz vođenje beležaka, neke su od promena u programima srpskog jezika i književnosti.
  • Milica

    16.01.2018 07:35
    Globalizacija obrazovanja
    Nekada smo imali sistem obrazovanja za primer i evropskim državama i SAD, kako se proširuje globalizacija, tako se naš obrazovni sistem urušava.
  • Zastrašeni narod

    15.01.2018 23:07
    Problem smo mi
    Za one koji ne idu po bibliotekama, treba d aznate da su dečje knjige postale knjige na engleskom jeziku,
    Knjige na srpskom jeziku nestaju iz biblioteka, odeo za dečje knjige.
    Čak nisam ni pomenuo pismo.
    Nestaju knjige na našem jeziku, dolaze klasici na engleskom jeziku.
    Dakle problem smo mi, jer dozvoljavamo da nam ovo oni urade.
    Školstvo je samo uspešno ostvareni deo specijalnog rata.
    Deca vam obožavaju one koji su ih bombardovali, slušaju pesme istočnog melosa po kafićima, i nemaju apsolutno ništa u glavi iz opšte kulture i obrazovanja.
    Da bi to bilo tako, neko na tome radi svaki dan.
    Od naslova u novinama koji kao navažniju vest pominju neku ravu iz rijalitija,
    do ponude pretraživanja na društevnim mrežama - takođe rijaliti.
    A onda se tome pridružuje Ministarstvo, škola i profesori.
  • Neko

    15.01.2018 19:53
    Danilo Kiš mora da se prevrće u grobu kad vidi da je u istom koša sa Šćepanovićem. Ali, to su ta "istorijska pomirenja", svi u isti koš, i četnici i partizani, i demokrate i naprednjaci...
  • Utopija

    15.01.2018 18:30
    Dzaba se trudite svakako uskoro nece imati ko da cita lektire..
  • Baka

    15.01.2018 18:30
    Pitam Vas
    Meni nije jasna drastična razlika u nastavnom programu moje dece i mojih unuka.Moji unuci uče u školi iz slikovnica i tekstualni deo je oskudan i sa veoma malim fondom reči? Sa mojom decom mi je bilo mučenje oko učenja, a sa unucima kao da radim sa bebama , a ne sa velikom decom.Zašto ste smanjili gradivo i zašto su sada sva deca odlični đaci iako neće da uče. Nije mi jasna poenta da se lažno daju ocene kao svi imaju petice, zahteva se neki minimum minimuma? Čemu to ? Evo ako ima neko mlađi nek pojasni.
  • ahaha

    15.01.2018 17:00
    ahahah
    a miroviceva knjiga...sta je sa njom
  • Borivoje

    15.01.2018 16:51
    Kišovi "Rani jadi" su u vrhu srpske literature i morali ni niti obavezni. Što se tiče 5. razreda, očigledno da savremeni pisci zauzimaju mesta srpskih klasika. Nisam siguran da je sačuvan kvalitet.
  • Novosadjan

    15.01.2018 16:46
    & prezime
    Ne treba mi da stvaramo glupe ljude imamo ih i previse nije problem amerika nego mi
  • Prezime

    15.01.2018 15:48
    Gledam i gadim se viđenog
    Bez ikakve sumnje, znam da će biti nekvalitetniji, sa više slika, prilagođen bićima sa kvocijentom inteligencije 70, a po volji zapada.
    AKo pogledate tu demokratsku ameriku, u apsolutno svim njihovim video proiyvodima vre]a se, obespravljuje i potcenjuje i ismeva neka druga nacija ili rasa.
    E, to očekuje i nas, sa ovakvim programima koje usvajamao po volji drugih, gde se menja istorija i iybacuje gotovo sve, kako bi dobili glupe ljude.
    Ako Ministarstvo Obrazovanja šalje novac pretežno u škole gde je silom postavljen partijski direktor, kako bi potpisao skupe fakture za firme pod patronatom partije, kako bi te firme deo novca donirale na kraju partiji, ne treba da očekujemo ni bolje programe obrazovanja.
    Očekujmo predmet - rijaliti, umesto fizičkog obrazovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna