Autor: Politika

Info
22.01.2018.
21:05
Osim što banke u Srbiji međusobno trguju kreditima građana, one istovremeno "prodaju" i njihove ugovore, a pravnici, ovu sve češću praksu, smatraju nezakonitom i obmanjujućom za građane.
  • Dragi

    23.01.2018 12:22
    Vejo...
    @ veja
    22.01.2018 • 22:30
    Ajd ovako da pitam?Meni u Stylos groupu plata kasni cak 13 meseci.Dali mogu dati nekom legalnom zelenasu da mi izvuce platu od gazde???Jadna smo drzava kad takvi kolo vode...

    Vidim da vec neko vreme ostavljas identican, ili slican komentar po osnovu bagre iz tvoje firme. Kazi mi, molim te, da li je tebi, ili tvojim kolegama palo na pamet da, recimo od sutra ne dolazite na posao? Mozda se onako kolektivno okupite uz kafu, sah, domine, sitno tracarenje, mala prepodnevna zurka, ali ispred firme, nista strajk upozorenja I deo, II deo,... jednostavno zurkica druzenje.
    To sigurno mozete sebi priustiti, ne kosta nista.
    Mozda pokazete poslodavcima da tamo dolazite na posao koji se PLACA, a ne da vam oni od posla prave hobi.

    Ne zameri, ali objasni mi KAKO MOZES DA RADI VISE OD GODINU DANA BEZ PLATE??????
    Pa sedi pa nauci nesto, mozda ti pomogne da nadjes bolji posao, ides na "posao", koji ti niko ne placa i jos trosis pare na prevoz? Ma ja to ne razumem nikako.
  • Nemanja

    23.01.2018 01:24
    I koja je smisao texta?
    I sta sad na kraju koji je zakljucak? izmedju redova evo konkretno zadnja transakcija JUBANKA prodala kredite SOGE banci , gde sam ja korisnik bio prve a sad druge banke. Trebali ste napisati u ovakvom slucaju morate nastaviti da placate ono sto ste potpisali , ili imate osnova da ih tuzite da nesto poniste od ugovorne obaveze, Toliko teksta a po meni nista korisno namece se tekst a , citalac moze i sam to da iscita u zakonu.
  • Autobanka

    22.01.2018 23:14
    Pis
    Razlog da bi se kredit proglasio dospelim u celosti mora biti u skladu sa zakonom. Ne ide to tek tako. Službenik u banci popije tri rakije i krene da naplaćuje sve i svja. Dakle prosto, radi se o tome da jedna banka izlazi iz portfolia finansiranja pg-ova a druga banka sve to skupa otkupljuje. Dužnik se samo obaveštava o novom poveriocu. To je sve u skladu sa zakonom. Ne bi baš bilo logično da ako banka neće više da radi taj biznis da oprosti svoja potraživanja dužnicima. To je u domenu maštarija neostvarivih
  • Miroslav

    22.01.2018 23:07
    @Kosta
    Tačno tako ,baš sam o tome razmišljao.
  • biserka

    22.01.2018 22:43
    dobrovoljno
    Upravo ovo sve sto ste naveli desava se nama klijentima ALPHA banke.Za samo mesec dana dobili smo vise ovavestenja.Prvo da alpha banka prelazi u Jubanku po uplati rate kredita stiglo je obavestenje da sada pripadamo AIK banci koja je otvorila novi tekuci racun naravno bez nase saglasnosti a posle dva dana novo obavestenje da je nas kredit prodat SOSIETE GENERAL banci koja je otvorila novi racun pa se pitam dokle ce ovo ici I zasto se ne prozove vlasnik imenom I prezimenom ili se I novinari plase gospodina Kostica.
    Moram da napomenem da je moj suprug tesko pokretan I sluzbenici Alpha banke su dolazili kuci da potpise kredit ja sam tom prilikom dobila ovlascenje da mogu podici novac I sve sto treba.AIK BANKA je otvorila novi racun na osnovu podataka iz JUBANKE I postojeca sredstva su prebacena na novi racun AIK BANKE.
    Kredit sada uplacujemo u SOSIETE BANKU a sredstva sto se nalaze na racunu Aik banke moze samo da podigne moj suprug koji je vlasnik racuna iako on taj racun nije ni otvorio I napominjem nije pokretan .Sta reci osim da sam jako zadovoljna kontrolom NBS,svaka I'm cast I svako ko moze nek bezi iz ove nazovi drzave
  • veja

    22.01.2018 22:30
    Ajd ovako da pitam?Meni u Stylos groupu plata kasni cak 13 meseci.Dali mogu dati nekom legalnom zelenasu da mi izvuce platu od gazde???Jadna smo drzava kad takvi ljigavci kolo vode...
  • Kosta

    22.01.2018 21:58
    Banda lopovska
    Ove zavrzlame samo Partizani mogu da rese kao 1945. godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna