Autor: Beta

Info
20.02.2018.
20:38 > 21:06
Neadekvatna regulativa i medjusobno nepoverenje ključne su prepreke za razvoj dijaloga javnog i privatnog sektora u Srbiji, pokazalo je istraživanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).
  • Cocco

    21.02.2018 07:24
    Nema poverenja između privatnog i javnog sektora, te je pokrenut Projekat javno-privatnog dijaloga… Ajde!
    Pa kako i da bude?
    U privatnom sektoru, ko nije dobar domaćin i „gazda“ (u pozitivnom smislu reči i ne mislim na hoštaplere koji prave firme da bi krali i sarađivali istim takvim partijskim, u cilju pljačke), taj je bukvalno propao i otišao pod led! Tu se vodi računa o svakom segmentu, svakom dinaru. Za saradnike i radnike se uzima samo koliko stvarno treba (nema viška ili fiktivno zaposlenih!). Biraju se radnici koji znaju da rade i od njih se traži, ali i može očekivati maksimum. Rukovodeći kadar se pažljivo bira, jer od njega, njegovog znanja, umeća, pa i iskustva, sve zavisi. Sa druge strane, „gazde“ u javnom sektoru, u ogromnoj većini, partijski su hoštapleri. Laktaši, sa kupljenim diplomama (samo se diplome kupuju – ne i znanje!). Saradnici (savetnici, pomoćnici, koordinatori…) su najčešće neadekvatne školske spreme i/ili visoka pozicija im je prvo radno mesto! Niti se vrednuje, niti plaća rad i odvaja od nerada. Novac se arči (i za trošenje treba znanje, inače je razbacivanja) i usmerava u partijske vode.
    Onda imamo privatni i javni sektor sa navedenim atributima. Pa ko iz privatnog sektora da veruje onima iz javnog.
    Grub, ali realan primer. Ko bi pametan u privatnom sektoru za projektanta ili metalostrugare uzeo dojučerašnjeg vozača, konobara, kafedžiju, keramičara ili menadžera sa giga, mega & hebiga diplomom bez ikakvog iskustva u struci? A kako je u javnom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna