Autor: Tanjug, Politika

Info
05.03.2018.
07:50 > 08:29
Država je odlučila da stane na put nepoštenju u nauci, piše današnja "Politika".
  • radoznalac

    07.03.2018 10:41
    radoznali
    Боље икад него никад. Болест је вишедеценијска, протеклих година је постала малигна. Све честитке Политици и аутору. Препоручујем да уважени академик напише већи есеј за КУН и да потанко објасни каквих све превара има и како у свету излазе накрај с њима. За преваре у академској заједници, а ја јој припадам, сви знају и сви ћуте. Е то је најопасније. Зато је куцнуо последњи час да се држава умеша. Одузимање научних звања је неизбежна мера, то је већ више пута урађено у многим земљама.
    П.С. Нолим читаоца да ми открије име и презиме министра који је докторирао на Поп ћири и поп Спири.
  • trpis dok mozes

    05.03.2018 13:15
    dodje vreme kad reci izgube znacenje
  • Mica

    05.03.2018 12:00
    Naravno, sportisti koji su pali na doping kontroli nece snositi posledice, vec ce biti proglaseni herojima anti-srpske zavere, politicarima ce i dalje biti dozvoljeno da falsifikuju istinu i planski lazu,... Zato bez panike. PS U sustini drzava i ne finansira nauku.
  • Doktorand

    05.03.2018 11:21
    Eve me, kulturo i nauko
    Samo vi uspostavite standarde: kako na državnim, tako i na privatnim. Odmah će se podići nivo nauke. A ne neko ko ima 1000 citata na SCOPU-su sa državnog da bude formalno izjednačen sa nekim sa privatnog koji nema pojma šta je SCOPUS... odma će se podigne nivo nauke!
    Prodaja doktorata i hipeprodukcija doktorata preko korpusa privatnih univerziteta i fakulteta će uništiti ovu zemlju. A standardi nejednaki... Dolazimo na ključno: nedostatak pravnog sistema.
    Kazne koje će tretirati pojedinačne slučajeve neće generalno rešiti ovaj problem.
    A i u državi koja odvaja 0,3% BDP-a za nauku, šta drugo očekivati. Put u Evropu sa 0,3% do 2025.... ajte molim Vas, pa jel vi znate kolko je 0,3%.
    Da su ranije znali kako je lako doktorirati, završili bi i srednju školu!
  • ssss

    05.03.2018 11:20
    Ova vest mi izaziva nelagodan osecaj u stomaku. Da se razumemo treba sankcionisati neeticko ponasanje u nauci, ali meni ovo zvuci kao odlicna osnova za progon neposlusnih.
    Nece za plagiranje odgovarati oni na vrhu, kao ni za dopisivanja na radovima silni dekani, vec ce se nesto vec pronaci onima koji se bore za istinu.
  • Naučnik

    05.03.2018 09:58
    ala ste nam zapretili
    Ala su zapretili....
    Dok se to lepo ne bude tretiralo kao falsifikovanje, što u suštini i jeste, i ne bude nosilo krivičnu odgovornost do tada ćemo imati Malenog i sličnu ekipu...
  • Salamander

    05.03.2018 09:40
    Pocelo je sa Stipe Suvarom
    Najvece unazadjenje nauke u Jugoslaviji, Srbiji i na " ovim prostorima" je bio doktorat naseg ministra obrazovanja, pod nazivom " Analiza prvih deset recenica iz rimana Stevana Sremxa: Pop Cira i pop Spira".
    To su bila otvorena vrata nazadka :(
  • Gomila nekih reči

    05.03.2018 09:31
    Manje filozofirajte, više oduzimajte doktorate i diplome ljudima kao što su Mali i slinavi ministar. Ostalo je samo razglabanje. Nije potreban kodeks niti "deklaracija o očuvanju", nego da oduzmete diplome i doktorate koji su očigledno falsifikovani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna