Autor: FoNet, Tanjug

Info
10.03.2018.
08:49 > 08:49
Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić ocenio je da slabeći pravosuđe, zadajući mu zadatke za vreme dok su na vlasti, političari istovremeno zaboravljaju da će to isto pravosuđe sutra, kada oni više ne budu na vlasti, biti u takvom istom upregnuću od novih vladara i to je jama koju su sami iskopali.
  • Pera pisar

    11.03.2018 00:46
    Šta je to "nepravična presuda" o kojoj priča sudija Majić?
    Presuda može biti zakonita i nezakonita.
    Sud treba da sudi po zakonu, a ne po nekoj imaginarnoj pravdi.
  • Model

    10.03.2018 16:00
    @ Pravnik
    Taj uzrok bi se jednostavno rešio.Kada bi se sudije i tužioci birali iz reda advokata sa dužim stažom i najmanje 45 godina života za prvu funkciju, kao recimo u Engleskoj SAD, Francuskoj...
    Mi biramo sudije sa par godina staža , malo godina života, neiskusne, materijalno nezbinute, koje hoće velike plate i da im država kupuje stanove da bi bili nezavisni
  • Gradjanin novosadski

    10.03.2018 15:49
    Izmenite ZKP i vratite odredbu da oštećeni može da angažuje advokata i podigne Optužnicu protiv okrivljenog, ako javni tužilac to neće da učini.
    Ako javni tužilac neće nekog da goni, ja mogu samo da obilazim oko suda i žalim se novinama.
    Hoću svoje pravo da podignem optužnicu za svako krivično delo, neću da zavisim od dobre volje javnog tužioca i da razmišljam da li ga neko politički pritiska ili ne.
    Ja angažujem advokata i krivično gonim učinioca krivičnog dela, makar ko to bo.
  • Pravično sudjenje

    10.03.2018 15:43
    @ Adv
    Naravno da se sudije i tužioci bave samim sobom, a da je odbrana po njihovom mišljenju suvišna.
    Branioci u krivičnom postupku "smetaju". Zato se i odbrana po službenoj dužnosti i nagrada za rad za oslobadjajuće presude u krivici tim istim braniocima plaćaju tek posle dugo godina rada, nakon pravosnažne krivične presude ,bez kamate i samo za "nužne troškove" tj šta nezavisni sud udeli.
    Da je javni tužilac suštinski samo advokat koji zastupa krivičnu tužbu to se svi prave da ne razumeju.
  • Adv

    10.03.2018 13:36
    ???
    Zar sud ne bi trebalo da vodi racuna o tome sta mu predstavlja tuzilac, ali i odbrana? Nije tuzilac u fokusu paznje sudije nego okrivljeni - da li je izvrsio delo ili nije. Tuzilastvo i odbrana su ravnopravni pred sudom. Ako bi se prihvatilo stanoviste M. Majica, odbrana je suvisna. Sud bi samo trebalo da oceni da li je tuzilac dovoljno “ubedljiv” i da donese odluku u zavisnosti od toga. Izneta je pogresna percepcija sudskog krivicnog postupka...
  • Salamander

    10.03.2018 11:34
    Sve ce to u Strazbur
    A posle neko mora da plati.
    Kada medjunarodni sud presudi: kostace pravda i onog ko je politicki uticao na fals presudu i njegovu familiju, rodbinu, potomke....
    Ako vec iskrivljuju pravdu, moraju znati, da ce to neko MORATI da plati.
    POLITICKA sebicnost je SKUPA !
    A pravda je posle svega slepa.


  • Бранко

    10.03.2018 10:12
    ГДЕ ЈЕ ТУ НАРОД?
    Спречити несметано вршење криминала
    правосуђа над грађанима Србије!


    Тужиоцима и судијама укинути имунитет – увести им лиценцу ( као што и друге професије имају) не мешајући се у њихову самосталност и независност а све у циљу гарантоване примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве!

    Обавезно укинути “слободно судијско уверење” (нигде у свету не постоји) како би се избегла могућност „организованог криминала“ злоупотреба и заобилажења примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве!

    Формирати Народно независно тело за контролу рада тужилаца и судија!

    Обезбедити нашој деци и будућим генерацијама цивилизовано друштво и повратак моралних вредности!
  • Pravnik

    10.03.2018 10:05
    Uzrok
    I opet se vraćamo na osnovni uzrok svega lošeg u pravosuđu... Otkad je obrazovanje mladih pravnika postalo predmet kupoprodaje izgubili smo kompas na putu utvrđivanja pravde. Sve nestručne sudije su školovane na telepu i kod futoške pijace na ''akreditovanim fakultetima''.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna