Autor: Beta

Info
03.04.2018.
21:20 > 21:55
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom započeo razgovore o nabavci novog naoružanja od Rusije, četiri "Mi–17" transportna helikoptera i četiri "Mi-35" borbena helikoptera, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
  • Plato

    04.04.2018 10:56
    @ ex chapman
    Za greške u tekstu: Srpski mi jeste maternji, mada ga nisam dugo govorio. Nisam bio svestan da se toliko primećuje. A plus android čini svoje.

    Ako kupe Mi-24 umesto Mi-35 i to lažno predstave, onda je to obmana. Mada ne vidim razlog zašto bi ti neko radio, zato što se takve stvari brzo razotkriju.

    A što se tiče oklopnih vozila, sa moje tačke gledišta bila bi loša odluka i nelogično kupiti strane, pored domaćih proizvoda.

  • ex chapman

    04.04.2018 10:19
    @Plato
    Srbin li si bratko? imaš toliko grešaka u tekstu da bi se mogle oprostiti samo nekom kome srpski nije maternji. a Mi-35 je zaista sjajna vest: kupiće 4 Mi-24 koji neupućenoj javnosti izgleda potpuno isto, samo što će ga platiti "od prilike" duplo manje. a razlika - tetki Vulinove žene u džep! i niko neće primetiti razliku - sve dok se prvi od "novih" helikoptera ne sruši!
    a što se Lazara tiče - pa zar nisi pročitao da Vulin namerava da BVP kupi od Rusa umesto od domaćih proizvođača?
  • Futog

    04.04.2018 10:14
    Www
    Zabava za nepismen narod! Sa kim bi mi to ratovali?
  • Sima II Strahota

    04.04.2018 07:24
    Zadrzi ga
    Bacuska Sergej, ako ti se dopadaju sastanci sa ovom Vodjinom dvorskom ludom, mozes da ga zadrzis. Necemo se ljutiti...
    MiG-ovi su na sigurnom, u Rusiji, tenkove niko nije video, a helikopteri, sistemi PVO, borbena vozila pesadije, sve to postoji samo u Vulinovoj masti. A tako treba i da ostane, sto rece Vodja ispod lipe.
  • V

    04.04.2018 06:04
    skupa ljubav Rusije
    jel na svetu ne postoji nijedan drugi proizvođač iz domena vojne industrije pa da eventualno gledamo ko je jeftiniji?
    Ili "podršku" Rusije moramo nekako platiti?
    "Podrška" Rusije nas jako skupo košta, od poklonjenog vojvođanskog NIS-a do ovoga.

    A što je najgore, Rusija bi se Zapadu inatila oko Kosova i besplatno jer njena politika je upravo to - inaćenje i kontriranje Zapadu.

    Dakle, mogli smo proći puno jeftinije, ali neko hoće baš ovako.
  • Plato

    03.04.2018 22:20
    Mi-35
    To je sjajna vest za srpsku vojsku. Nabavka Mi-35 helikoptera povećava borbenu gotovost na veliki način. Pored ova četiri bilo bi optimalno, da se nabave još od prilike 12. Onda imamo ozbiljnu armiju u tom vidu. Inače prioritet modernizacije vojske mora biti u masovnoj nabavci oklopnih vozila za pešadija, na primer Lazar 3. I to mislim na nekih 1000, najmanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna