Autor: 021.rs

Info
04.04.2018.
08:00 > 08:03
Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, 21 zdravstvena ustanova nije za tekući mesec obezbedila dovoljno termina za preglede svojih pacijenata.
  • Nema

    04.04.2018 23:09
    Osiguranje
    Trebalo bi privatno da placamo osiguranje, ko gde želi i da se leči ko gde želi.
    Danas sam u DZ u Rumenačkoj uspela da zakazem dr opšte prakse za 3 maj! Sramota i tačka!
  • He he he

    04.04.2018 22:07
    O.K. ako većina specijalista radi samo u državnoj službi, nema razloga da se uzrujava kad se zabrani istovremeni privatni rad.
    Onaj manji deo radiće samo privatno .I svi zadovoljni. Pacijenta će u državnoj službi sačekati odmoran specijalista, koji će odraditi svih 8 sati, znajući da nakon smene u državnoj ustanovi ide kući da odmori, .Ne može se raditi 12 sati dnevno, a da se negde ne zabušava i ne skraćuje vreme pregleda.....
  • @Nema šanse

    04.04.2018 21:10
    Ahahaha da, od drzave je dobio seminar ili naucni rad ili slicno nikad i niko. Vidm da si bas upucen. Takodje, istina, neki specijalisti rade i u drzavnoj i u privatnoj, ali ocigledno nemas predstavu koliko je to mali broj. Vecina samo radi u drzavnoj sluzbi, ima previse pacijenata sto frustrira jer se tako ne moze raditi kako treba, i placena je mizerno za to. na sve to, mora svaki dan da cita ovakvo pausalno blacenje i pljuvanje i ponizavanje kakvo ispljune skoro svaki primitivac koji ima kompjuter i internet konekciju.
  • Temerinac

    04.04.2018 20:48
    Propali smo kao srpsko zdravst
    Lista ne valja, evo pre neki dan nisam uspeo da zakažem pregled kod lekara opšteg prakse, fali doktora. DZ Temerin. Za specijaliste da ne govorim, nema termina, a ne izdaju potvrde.
  • Nema šanse

    04.04.2018 20:48
    Sramotno je što pacijent plaća OBAVEZNE doprinose za zdravstvo, a ne može da se leči od tih para o trošku RFZO. Kada se pobuni, upućujete na vračare i travare, a od njegovog uplaćenog novca primate platu.
    Oslobodite pacijente OBAVEZE da plaća doprinose za zdravstvo, neka ON bira ko će za njegov novac da ga leči : travar, vračara ili doktor privatno. Postoji i privatno zdravstvemo osiguranje, može da uplaćuje umesto što plaća RFZO .Pacijentov novac, pacijentov izbor.
  • Brale

    04.04.2018 18:33
    @nema sanse
    Nemoj da pričaš stvari koje ne razumeš. Sramotno razmišljanje većine je ovakvo. Zato nema šanse da bude bolje. A vama koje nešto boli i imate neki zdravstveni problem, ako već nagrdjujete lekare svojim neprimerenim komentarima, upućujem kod prvog travara, nadrilekara, rašljara, vračare, pa neka vas oni leče.
  • zzzz

    04.04.2018 15:17
    Nedovoljno lekara
    Novi Sad je povecao drasticno broj stanovnika a broj zdravstbenih ustanova i lekara je ostao isti. Nisu lekari krivi nego lose planiranje i organozovanje zdravstvene sluzbe u razlicitim krajevima Srbije. Trebalo bi porediti broj zdravstvenog osoblja i ustanova u drugim sredinama prema broju stanovnika sa NovimSadom (gde se lece i drugi sanovnici Vojvodine) a ne kriviti lekare Novog Sada da stvaraju duge liste cekanja.
  • a kad ono tamo

    04.04.2018 14:50
    zvrji ona kasarna u Futoskoj prazna
    a gradjena je kao sanitet
    a idealna za gradsku bolnicu
    da se rastereti i DB i KCV
    pitanje kome to resenje ne odgovara
    tj kome odgovara ovaj haos
  • Šta reći?

    04.04.2018 13:53
    @Sumnjalo
    Sve je tako.
    Svi znamo da u uputstvu koje je priloženo uz svaki lek, stoji i napomena da se u slučaju neželjenih pojava ili bilo kog problema sa prepisanim lekom, posavetuje sa lekarem.
    A da to ne biva baš tako, ja sam živi svedok od pre neki dan: kardiolog na Limanu (čekanje dva meseca od nastanka problema), prepiše mi novu terapiju, od koje mi je bilo još lošije. Odem da se posavetujem sa dotičnim dr. i posle čekanja od tri sata, čak me ni ne primi na razgovor, nego sestra unese izveštaj, u par reči kaže u čemu je MOJ problem, i dr. odgovori preko sestre da se vratim na staru terapiju. I to je to. I šta reći?
    Činjenica je da je malo specijalista iz bilo koje oblasti u domovima zdravlja i da su verovatno preopterećeni, ali navedeni postupak je u najmanju ruku neodgovoran.
    Trebalo bi uvesti kompletnu privatnu praksu u sistem zdravstvene zaštite, pa da možemo sami odlučiti i birati kome ćemo dati svoje poverenje u slučaju potrebe, a ne da nam se nameće tako sužen izbor.
  • pajo patak

    04.04.2018 13:33
    Davno je umro drug Kardelj
    Samoupravljači, nije vas briga što za lične karte (bez kojih ste nemoćmi i prekršajno krivi) morate da čekate na jednom mestu za grad od oko 400.000 stanovnika, kao i za pasoše, vozačke dozvole , a o drugim birokratskim zavrzalama da ne pričamo.
  • Lekari gde ste

    04.04.2018 12:54
    Kome se žaliti
    Lekar opšte prakse kaže da ne može da da uput za Ct,odem na urgentno u bolovima,lekar napiše I kaže da mi lekar opšte prakse da uput za Ct..a ova ista dr tvrdi da ne može ona da izda uput...ko je tu lud...čekaju da nekom pozli valjda...ili da geknemo svi?Lekari su nemarni ,samo kukaju koliko posla imaju a pacijenti ne mogu ni uput da dobiju za hitne slučajeve, a kamoli za običan sistematski pregled. Šta radite to više sa nama ?????
  • Nema šanse

    04.04.2018 12:14
    Sve dok se pod pretnjom otkaza ne zabrani istovremeni rad lekara u državnom i privatnom zdravstvu biće ovako.
    Lekari od doprinosa za zdravstvo koje plaćaju pacijenti primaju redovne plate, seminare, specijalizacije, naučno istraživački rad i slično . Te iste pacijente će istovremeno na elegantan način preusmeravaju u svoju privatnu praksu zakazujući im termine za preglede u državnoj službi u nerazumnim rokovima . Opstruiše se lečenje o trošku RFZO na 101način, po već uhodanoj i svima poznatoj šemi.
    Ukinite obavezne doprinose za zdravstvo. Koja je svrha plaćati nešto od čega nema nikakve koristi za pacijenta?
  • Sonja

    04.04.2018 08:44
    Fascinantno je čekati pregled kod lekara Opšte prakse 2 -3 dana i više a onda dođete u ambulantu a hodnik i ordinacije prazne . Kazu sestre sve zauzeto a pacijenata nema, nepojavljuju se ili foliraju , nece da rade .
    Postoji dogovor oko termina . Tako i kod Specijalista . Očni lekar i Otorinolaringolog u ambulanti Zmaj ognjena Vuka često radi 1 lekar drugi je cesto na odmoru i to samo pre podne možete doci od 7 do 12h a trebalo bi da rade do 13:30 .
    Sramota.
  • Bart

    04.04.2018 08:34
    Čeka se
    I u Nemackoj se čeka. I u Kanadi. Ne smes ni da pitaš sta stoji u kartonu.
  • Sumnjalo

    04.04.2018 08:21
    Nepotpun spisak
    Zašto ne navedu Domove zdravlja recimo Liman kardiologija, oftamologija.... Dopunite spisak. Ma šta pričam ja kod lekara opšte prakse čekam tri nedelje, a nije mi se desilo nikad da kaže "znate u skladu sa vašim godinama vi biste trebali da izvršite sledeće preglede evo vam uput"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna