Autor: Beta

Info
04.06.2018.
22:39 > 22:39
Saudijska Arabija saopštila je da je danas izdala prvih 10 vozačkih dozvola ženama, ali su aktivistkinje koje su se borile za pravo žena da voze i dalje u pritvoru u toj zemlji.
  • Vera

    05.06.2018 03:05
    Početak
    To što su im izdali dozvole ne znači da će im biti dozvoljeno i da voze, pošto žene ne mogu da podnesu ni zahtev za dobijanje lične karte ili pasoša ukoliko im to ne odobre otac, ili ako ga nemaju, brat ili čak muško dete,,ukoliko nema brata!!!
    Oni su ti koji do daljnjeg ženama odobravaju da traže vozačku i odobravaju da voze!!!
    Na slici se vidi kako moraju biti obučene žene dok su na ulici, pa se pitam kako će uz tako smanjenu vidljivost žene uopšte i voziti? U nekim evropskim zemljama je zabranjeno ženama da voze ovako obučene, upravo iz bezbednosnih razloga, a i miliciji koja ih eventualno zaustavi, nije moguće da ih identifikuju.
    No, bar su krenuli sa promenama, ali ni za sto godina se tamo neće živeti kao u drugim zemljama. (Nadam se da grešim).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna