Autor: Dnevnik

Info
29.07.2018.
19:45 > 19:45
Od ratova na prostoru bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Autonomna Pokrajina Vojvodina ostala je van domašaja svoje imovine koja se nalazi u novim državama stvorenim na prostoru nekadašnje federacije.
  • B Boze

    30.07.2018 14:28
    to nisu moji sugradjani :(
    malo ste promasili temu ne radi se o imovini koju je otela Srbija Srbiji
    . Kako ste velikodusnji prema nekima a uvek ubojiti prema Srbadiji. Jos jednom niste mogli da skrijete jednosmernost.
    Da li bi svoje nekom oprostili ili bi se borili do vecnosti?
    Heeeee prica jeo slonovima a ov : slonovi su velike zivotinje a misevi male pa krenu o misevima.
    sedi kec!
    moze i dvojka za siroko srce i velikodusnost tj za pola sirokog
  • VladaN

    30.07.2018 14:20
    Zabpravili ste da....
    ...Vojvodina potrazuje i za Naftagas. Stavka je i više nego respektavilna.
  • Talac

    30.07.2018 09:36
    A sta cemo sa imovinom Vojvodine koju je otela Srbija?
  • Koriolan

    30.07.2018 09:20
    Nikad nisam iskô!
    "Ne volem... Što odasvud samo čuješ daj mi! / il' se prosi il' se zajmi... / Jebo te, ja nikad nisam iskô..." Može li iko da kaže kako mu je Vojvodina uzela bilo šta i prisvojila, da je Vojvodina huškala na ratove, migracije, iseljavanja? Ne može, jer mi nismo vi. Zato vas ne vole u komšiluku i u svetu, a nama su vrata svuda otvorena.
  • Futog

    30.07.2018 07:55
    Www
    Vojvodjani nece nikada dobro ziveti pod okupaciom Srbije i neradnika iz iste!
  • BulevarEvrope

    30.07.2018 07:03
    Mi, nas par desetina hiljada, okupljenih oko projekta Nezavisne Backe necemo potrazivati nikakvu stetu od Srema, Banata i Novog Sada. Fino da se razidjemo u miru i dostojanstveno. Svakom svoje i hvala dovidjenja.
    Dosta je bilo vojvodjanske hegemonije i novosadske centralizacije.
  • terapeut

    29.07.2018 23:08
    @jerko, provokator i/ili neznalica, zanemaruje činjenicu o brojnosti današnjih Vojvođana porijeklom iz RH. Slutiš li koliku su imovinu oni ostavili tamo?
  • Zox

    29.07.2018 22:51
    crveno-crni julonaprednjaci
    Jerko, unutrašnji odnosi u Srbiji su njena stvar, to ćemo rešavati između sebe . Platite Vojvodini šta ste dužni , ako ste dobre komšije/susedi. Evo, Baranju vam nećemo tražiti nazad. Mislim da je fer.
  • Vojvodjanin

    29.07.2018 22:19
    Vojvodina se ovde spominje samo u smislu nove srbijanske pljacke onoga sto je stvarno bilo Vojvodjansko. Hrvatska je EU ne nekakvi primitivci koji se ne secaju, ili vratite Vojvodini autonomiju ili jos bolje drzavnost ili nikada necete dobiti ta sredstva jer vama ne pripadaju. Pripadaju Vojvodini!
  • Y

    29.07.2018 22:17
    PIO Vojvodine
    Do "jogurt revolucije" Fond PIO Vojvodine je na osnovu dobro ulaganih sredstava, uz stalno uvećanje glavnice, redovno i bez problema (tj. preko grbače radnika) isplaćivao penzije vojvođanskim osiguranicima, a od kamata zidao banje i odmarališta ne samo na svojoj teritoriji, nego i na teritoriji Srbije, i bivše SFRJ. A onda je došao Milošević,, autonomija Vojvodine je nasilno ukinuta, sve je centralizovano, novac vojvođanskog Fonda PIO je opljačkan (velikim delom upotrebljen za ratove koji su tada isprovocirani).... tako da od imovine Vojvodine nije ostalo ništa, i nigde.
  • Toma

    29.07.2018 22:13
    sfrj
    Lepo piše uzima se imovina JNA i saveznih organa SFRJ. APV nije JNA i nije savezni organ, te ta priča ne stoji.

    Sada prvi put čujem da je imovina u Igalu sporna.
  • V

    29.07.2018 21:44
    i od BG!
    treba insistirati na vraćanju imovine, ali pre svega vlast u Vojvodini ne bi smela imati ovako poltronski i podanički odnos prema Beogradu koji uporno gazi svoju ustavnu obavezu o 7% budžeta Vojvodini (koja u Budžet daje puno više) i ne donosi Zakon o finansiranju Vojvodine, niti joj vraća autonomiju.
    Ovo što Vojvodina sad ima nije ni A od autonomija, jer autonomija znači samoodlučivanje, samostalno donošenje propisa, zakona, što Vojvodina ne može.
  • laloš

    29.07.2018 21:39
    Pokrajinska Vlada (SNS) prvo neka se odluči ima li ili ne VOJVODINE, pa ako je ima da prvo od Vlade Srbije (SNS) traži da joj se, Pokrajini, vrati sve oduzeto. Kada u tome uspe stećiće kredibilitet da to traži i od ostalih.
    Normalno i da vrati sve što su drugi imali u našoj Pokrajini.

    To bi bilo pošteno.

    Može li SNS tako da uradi, šta mislite ?
  • @jerko

    29.07.2018 21:29
    Kompezacija
    @jerko
    Nemas ti blage o Vojvodini. Kad mi naplatili sta su radili vasi fasisti na ovim prostorima ya vreme Drugog svetskog, jos bi nam morali dati pola HR.
  • jerko

    29.07.2018 20:38
    Kad bi se između Hrvatske i Vojvodine prebilo šta je kome dužan od Vojvodine ne bi traga ostalo. Tri kuće i stan, ahahhahahahaa.... Pa vi od Srbije, koja vas uredno pljačka i sa kojom u zajednici živite, potraživanja koja vam Ustav garantuje niste u stanju da naplatite, a ovamo glumite nekakvo prijateljstvo sa njima i smeta vam Hrvatska sa kojom nemate ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna