Autor: Blic

Info
12.08.2018.
12:47 > 13:38
Na društvenim mrežama kruži snimak na kome čovek sa mobilnim POS aparatom u rukama prilazi drugom čoveku koji u zadnjem džepu pantalona drži beskontaktnu karticu, i bez problema mu skida novac sa računa.
  • Zato

    13.08.2018 13:09
    Kako su ono napisali kod transakcija male vrednosti 2 soma eeeeej pa to amerima nije malo to je 20 baka jedino nama su to male vrednosti zato nam je i tako i bice i dalje
  • Elektoničar

    12.08.2018 22:31
    @realno
    Bankar sam. Mastercard držim u aluminijumu jer provereno ne može da se očita.
    A ti si bolestan jer voliš da se podsmevaš ljudima koji tvoje znanje drže u svom malom. Prstu.
  • realno

    12.08.2018 20:43
    @Preporuka
    Bravo. Meni je i glava u aluminijumskoj kapici. Sta ja znam ko slusa... Ranije stalno, ali nekoliko puta su me zbog toga vodili na razgovor u bolnicu (tamo kod rampe kod sajma), pa sad kapicu nosim samo kod kuce zbog komplikacija oko izlaska posle tih razgovora, ali kuci obavezno. Preporuka svima.
  • Beskontaktno

    12.08.2018 20:40
    4 cm? Nek neko obavesti kasirke o ovom fenomenu, odrase mi boju s kartice kako je taru zucno o aparat svaki put.
  • virtuelne pare

    12.08.2018 15:33
    bas volim sto ce morati uskoro te kartice da stave ti koji su ih izmislili sebi u guzicu
  • Bob Rock

    12.08.2018 14:37
    I ukoliko bi se nekome dogodilo da ima ovako neko neočekivano zaduženje, odmah obavestiti banku kako novac ne bi bio skinut sa računa.

    Koliko sam upoznat sa tim, novac prvo bude "rezervisan" (nedostupan za korisnika), a tek posle skinut sa računa.

    Kako to da ne govorite ljudima i šta da rade u slučaju da im se dogodi to o čemu se piše u tekstu, i koja imaju prava? To je možda najvažnije. Ali svakako informativan tekst!
  • Danilo

    12.08.2018 14:34
    ~
    " Takođe, u centralnoj banci naglašavaju i da, ukoliko korisnik kartice u novčaniku drži beskontaktnu platnu karticu i karticu za plaćanje prevoza, približavanjem novčanika beskontaktnom čitaču sa namerom da se očita kartica za prevoz obavlja se očitavanje obe kartice. Kako navode, u ovom slučaju ne radi se o zloupotrebi platne kartice, ali dolazi do zaduživanja računa korisnika iako to nije želeo."

    Nisam siguran je li ovo tačno. Bilo je pre 10 dana u jutarnjem programu Prve TV baš reči o ovome problemu i reporter na terenu je testirao sve opcije svojom beskontaktnom karticom. Što se tiče Bus - Plus kartice u Beogradu ukoliko se približe ona i beskontaktna platna kartica, čitač skida novac samo sa Bus Plus kartice. Ostalo stoji, može neko da vam prisloni čitač na džep i skine novac, ali da bi neko imao čitač, mora biti registrovan itd...

    Ako su oni netačno rekli onda i ovo što ja tvrdim nije tačno.
  • Preporuka

    12.08.2018 14:34
    Moja od prvog momenta u aluminijumu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna