Autor: Politika, Bebac, Blic

Info
08.09.2018.
11:54 > 11:54
Savet za populacionu politiku razmatrao je mogućnost da se uvede donji limit mesečne naknade za porodilje, kako se ne bi dešavalo da neke od njih, nakon obračuna porodiljske naknade po novom Zakonu o finansijskoj podršci porodici s decom, dobijaju 900 dinara mesečno, izjavila je za Politiku ministarka Slavica Đukić Dejanović.
  • uvek isto

    10.09.2018 08:54
    Ono sto je meni sokantno su komentari drugih zena koje citam, umesto da se podrzavamo kao i uvek kritikujemo i pricamo o nekom planiranju zivota u sitne detalje sto ne postoji, uvek se desavaju nepredvidive situacije. Sta je sa mladim zenema koje rade tek 6 meseci a zatrudnele su, one treba primaju sto manje jer su se toboze drznule da zatrudne. Uostalom ako se u ovoj drzavi i onako krade na veliko sta kome smetaju porodilje i njihova primanja kakva god bila s obzirom da je to ulaganje u decu koja ce valjda jednog dana predstvaljati neku buducnost ovog naroda koji je i onako pred istrabljenje.
  • Zeljko

    09.09.2018 08:41
    Otimate od porodilja, terate nas odavde, dramite po Kosovu, kupujete avione i aute za glasače komunalce, decu lecite sms-ovima, a zadruzi date 3 miliona... Lako se ovaj niz može nastaviti! Sramota do čega ste nas doveli!
  • !

    08.09.2018 22:13
    Uništitelji potomstva
    Sve čine da oteraju mlade odavde.
  • @Tamara

    08.09.2018 20:58
    Upravo tako, bune se domacice koje su se dosad prijavljivale fiktivno u firmu od prijatelja, uplacivale mu veliku sumu po 3 meseca, a onda muzle godinu dana i vise. Ovaj zakon se bavi obracunavanjem zarade porodilji, njene sopstvene, a ne dodeljivanjem plate za radjanje, ne cini se neposten, donosi zeni ono sto je i do tad imala. Ona koja je radila normalno, normalna ce i primanja imati, ona koja se dva meseca pred porodjaj upisala na neki platni spisak, a pre toga u zivotu nista nije zaradila, dobijace srazmerno tome. Jedina nacinjena nepravda je ogranicenje visine, ne znam odakle im pravo da zeni koja radi zaradjuje npr. 3000 eura godinama, srazmerno uplacuje poreze i doprinose, skresu na tri prosecne plate, nije ni ranije prosecno uplacivala drzavi. Mada, takvih je malo, vecina prijavljuje minimalac, a svojim novcima raspolaze sama, sigurno bolje od drzave.
  • Strand

    08.09.2018 16:30
    Zar i tu
    Gde si Guci ministarko...
  • Tamara

    08.09.2018 13:36
    Ne razumem
    Znaci on prima minimalac, ona spremacica sa pretposvaljam vrlo malom platom, u podstanarima i odluce da imaju decu misleci sta? besplatna su? pa besplatno ih je samo napraviti ostalo sve kosta....

    Smatram da je zaista bedno sto drzava na ovaj nacin degradira zensku populaciju ali isto tako mislim da ljudi treba malo i da kalkulisu i da ne ocekuju od drzave da im daje novac samo zato sto su odlucile da radjaju, taj novac treba da je "dodatak" u tvom vec stabilnom finansijskom zivotu a ne potreba za prezivljavanje
  • ?

    08.09.2018 12:51
    Čedomorstvo u režiji državnih vođa
  • Novosadista

    08.09.2018 12:39
    Biće još više degradirane
  • Vlada

    08.09.2018 12:33
    Degradirajuće je što ste žene od karijere unazadili svojim novim zakonom samo zato što su se drznule da budu majke.
    Ne umete, bre, da napravite pare. Samo otimate i presipate iz šupljeg u prazno! Nikakvu strategiju ni za šta nemate, osim za dobijanje izbora!
    Marš, bando lopovska!
  • DjakoN

    08.09.2018 12:10
    tuga....
    Ovo treba potpuno ukinuti,kakve crne porodilje,taman posla da stimulisemo radjanje srpske dece!!
    Glasali ste za ovo!!
    Toliko mi je drago sto propadamo svi zajedno a ne samo ja!!!!
    Sace izbori i dve crvene pa ce nam biti bolje.
    A sad nazad u svoje krevete pocinje zadruga2 !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna