Autor: Tanjug, N1

Info
16.09.2018.
13:25 > 13:26
Pravilnik o društveno-korisnom radu Ministarstva prosvete, koji predviđa nove kaznene mere za one učenike koji u školu donesu alkohol, drogu, tuku drugu decu, uništavaju školsku imovinu ili dopišu ocenu u dnevnik, stupio je juče na snagu, a počeće da se primenjuje od ponedeljka.
  • Maloletnici

    17.09.2018 23:07
    Na igralistima prave diskoteke
    Kada ce se kaznjavati roditelji i maloletna deca koja nocu skacu na igralistima do 1-2h, pustaju glasno muziku (naravno narodnjake), urlaju, ne daju ljudima da spavaju??? Ko vodi brigu o remecenju javnog reda mira nocu neka pocne da radi.
  • Ja

    16.09.2018 21:08
    Auuuu
    Kakva debilana
  • Inspektor Višekruna

    16.09.2018 19:56
    U moje vreme....
    Napraviš manji problem ukor.
    Napraviš problem ukor pred isključenje.
    Napraviš veliki problem letiš.
    Ne učiš ponavljaš.
    Vrlo jednostavno, jedino treba obezbediti koliko toliko jednak tretman dece.


    Svaka čast prosvetarima koji jednako tretiraju decu ali ih je sve manje. Iz iskustva pretpostavljam da će se ove mere primeniti samo na decu iz nižih socijalnih slojeva.
  • Profa l sektor

    16.09.2018 18:20
    Roditelji
    Gomila ljudi mora da radi dva ili tri posla, da bi zaradila da prezivi i iskoluje decu, samo ne razumem kako ocekujte da imaju vremena za temljno vaspitanje sopstvene dece... Ma ni ne vidjaju ih...
  • Znam ja kako će to

    16.09.2018 18:05
    Jadno
    Odličan metod da se razračunate sa političkim neistomišljenicima, siromašnim učenicima koje želite da oterate iz razreda, decom koja se profesoru jednostavno ne sviđaju....
    I da, jednostavno još jedan element pokazivanja snage države i konstrukcije države Velikog Brata, kojim putem i EU ide.
    Ni komunisti u socijalizmu nisu imali ovakve metode, a ipak su uspevale da imaju sjajno školstvo bez nasilja i masovno izvoze studente - usput školujući i nesvrstane.
    Bičem i kandžijom još niko nije nešto uspeo.
  • Tata Ikun

    16.09.2018 18:05
    Prvo je Gaša Knežević uništio koncept školstva u Srbiji i tim činom napravio generacije loše školovane i vaspitane dece. Onda je banda u idućim mandatima dala nenormalna "prava" deci u svim oblastima života. Sledeći korak koji je učinjen je bio oduzimanje prava roditeljima da vaspitaju decu onako kako su vaspitana generacijama. Sledeće, zakonom su roditelji bukvalno proglašeni za nasilnike. A sada će te iste roditelje kažnjavati jer "nisu vaspitali" decu.
    Čitav 18-godišnji proces je bio kvalitetno propraćen odgovarajućim mentalno degradirajućim sadržajima na televiziji. Da ne ulazimo u gradivo koje deca uče... To je toliko jadno i bedno da se čovek rasplače.
  • No Name

    16.09.2018 17:39
    Lepo jesi se
    A sta ce biti ako pocnu da ubijaju po školi oce i onda da sade cvece
  • IvicabezMarice

    16.09.2018 17:21
    Opet s brda s dola, prvo dajte uslove pa onda salne da odrzavaju dato stanje.Ovako nista ne postizes, sem da oni koji su losi I dalje budu losi...a da ne kazemo da standardno nece vaziti za sve.
  • hm?

    16.09.2018 16:25
    Kazna ne sme da bude ponizavajuca, a ciscenje podova i slicne metode su cisto ponizavanje. Ako krene primena ovog pravilnika, eto nove prakse pred sudom u Strazburu...
  • majka

    16.09.2018 14:38
    Šta god reše da urede, ne znaju. Tako i ove sankcije. Češla baba lan da joj prođe mandat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna