Autor: Tanjug/Fonet

Info
09.10.2018.
21:37 > 21:55
Predstavnice inicijative "Mame su zakon" zalažu se da svaka porodilja u Srbiji prima minimalac dok je na porodiljskom odsustvu, iako nije ostvarila pravo na punu nadoknadu, rečeno je danas na sastanku predstavnica te inicijative sa savetnicama ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović.
  • Shimmy

    10.10.2018 09:57
    @Limanac
    Ako je cilj pomoci trudnicama i poboljsanje nataliteta, eto vama odgovora.

    U suprotnom ne vidim zasto bi se odsustvo sa posla u dugom periodu placalo bilo kome...
  • --

    10.10.2018 09:34
    Ljudi iz romske populacije su amateri naspram ovog natezanja oko porodiljskog. Ko nema para, ne mora da ima decu, ionako ce ta deca otici napolje.
  • Limanac

    10.10.2018 07:20
    Izvinite, ali zašto bi trudnica, koja radi u IT-ju , prima 100000 i srazmerno tome uplaćuje ogromne doprinose, primala porodiljsko kao neko ko nikad u životu nije radio? Zašto se ide na populističke metode? Pa ni u vreme komunizma nisu dobijali oni koji ne doprinose sistemu!
  • @Trudnica nezadovolj

    10.10.2018 07:12
    Porodiljsko ti traje jednu godinu, i samo tu jednu godinu ćeš biti oštećena što primaš obračunato prema minimalcu, umesto prema tri puta većoj plati. Ostalih 30 godina rada, dobro znaš da ti se više isplati da primaš na ruke triput više. Da nije tako, dobijala bi neto upola manje, a ono što ide državi dobro znaš da ne bi videla ni ti ni tvoja deca, niti bi ti penzija jednog dana bila veća, niti bi imala bolju zdravstvenu uslugu. Svako koga poznajem i ko je bio u mogućnosti da bira, izabrao je keš na ruke i minimalac u obračun, tako da ne znam čemu sad kuknjava zbog tih godinu dana.
  • Shimmy

    10.10.2018 02:14
    Pozdravam
    Nadam se da ovo ukljucuje i nezaposlene majke, a ne samo one koje imaju posao.
    Nezaposlena majka nema nista manje troskove oko bebe.

    Ako cemo finansirati trudnice koje ne rade, smatram da to treba da bude jednaki iznos, bez obzira na visinu plate i radno iskustvo ili struku...
  • Trudnica nezadovoljn

    09.10.2018 23:27
    Ja dobijam minimalac na racun a ostatak na ruke i to drzava ne vidi.tako da kad se porodim dobijacu minimalac iako mi je plata tri puta veca od toga.Na zalost to ide samo poslodavcu u prilog meni ne iako imam dovolnjo radnog staza.U9.mesecu trudnoce zena treba da ide sama i sredjuje papire sto je van svake pameti.Ako si na trudnickom bolovanju zbog rizika i tezine posla to ti ne ide u staz i u obracun tako da si na gubitku
  • ???

    09.10.2018 22:08
    ???
    Ako je minimalac problem, čemu onda državna strategija za povećanje nataliteta???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna