Autor: RTS, 021

Info
18.10.2018.
17:07 > 17:23
Jedna osoba je poginula, a četiri su lakše povređene u lančanom sudaru na autoputu Beograd–Niš, kod Kragujevca.
  • @Pera

    19.10.2018 09:30
    Istina. Samo nastavi dalje sa logičkim razmišljanjem... Šta se desi kad ne vidiš nekoliko sekundi pri brzini od 130 na sat, a šta pri brzini od 30 na sat. Onda dalje, kad vidiš izdaleka dimnu zavesu, kao i bilo kakvo neobično dešavanje na putu, jel daš gas, ili oduzmeš gas... Niko se ne bi nikad slupao da gledate šta radite kad sednete za volan i da se ne bahatite.
  • Hadus

    18.10.2018 19:10
    Znam kako je to
    Pre deset godina imao sam istu situaciju ispred Šajkaša. Neki genijalac je palio njivu pored puta, mi uđemo u dim sa 30 Km/h i samo odjednom ispred nas golf dvojka koji je udario stojadina, čiji je vozač pijan stajao tik ispred dimne zavese i pričao sa nekim likom koji je stajao kolima u suprotnom smeru. Stojadin zavrpio u jendeku, njih đuture pijani unutra, ja sa nagnječenjem rebara vadim pijane budale iz jendeka... Sva sreća pa u našim kolima niko nije bio povređen ozbiljnije, u golfu koji smo udarili nije bilo nikoga - vozač je izbio zube o volan jer nije bio vezan pa je odmah izašao iz kola.
    Pijane budale u stojadinu izlomljene. Prvi put sam video da čoveku stoji noga pod pravim uglom...
  • Horor

    18.10.2018 18:07
    Pale i nocu
    Da li mora tako ili u ovoj zemlji ima iole malo ali bar malo inteligentnijih ili su svi ispod crte normalnosti?
  • Rade

    18.10.2018 17:21
    Nazalost krivi su i jedni i drugi dim se vidi kilometrima unapred brzina mora da se smanji bez obzira na znak od 130 km pored puta nazalost nastradao je onaj koji je bio prvi i smanjio brzinu a ovi iza njega su nastavili kaao da nema dima
  • Branko

    18.10.2018 17:13
    O svemu se pise u raspreda, a niko da pomene saobracajnu policiju. Gde su uopste oni, osim za vreme povremenih kampanjskih kontrola, sta rade, zasto ne obilaze teren i ne regulisu saobracaj, postoji li uopste ikakva preventiva, jer je obavestavanje preko raznih lokalnih stanica nedovoljno i moze da posluzi samo kao pomocno sredstvo informisanja, a ne kao sprecavanja? Istina je i sve sto se stavlja na dusu nasim vozacima, ali oni su takvi samo i iskljucivo zato sto ih vec odavno vise niko ne kontrolise. Saobracajne policije nema, narocito tamo gde je potrebna i kada je potrebna! Sta jos treba da se desi pa da oni pocnu da rade svoj posao onako kakoBog zapoveda?
  • penzionerka

    18.10.2018 17:04
    kazna iz raja izasla
    Paljenje strnjike je u nadleznost koje policije?Zna se ako baka prodaje svoje cvece na uglu za par minuta je tu komunalna i sledi kazna ,zimi kad se ne ocisti trotoar od snega i leda isto tako.Zar oblake i stubove dima niko ne primecuje?Mozda su vinovnici jaci od policije koja je za te prekrsaje nadlezna,
  • draganO

    18.10.2018 16:33
    Previse paradoksa za ovako malu zemlju, da pitate ovu seljacinu (seljak je domacin covek) zasto je zapalio vatru, on bi vam rekao sta je prioblem u tome dakle mozak surutka a ima pravo glasa i odlucuje o mojoj sudbini i sudbini moje dece.
    Onda imamo ove morone sto voze zaustavnom trakom, da ih pitate a kako ce da prodje vozilo hitne pomoci oni ce vam reci, u cemu je problem ja cu da vozim gde ja hocu, dakle jos seljacina na jednom mestu.
    i nakraju ako pitate ove nesretne ljude sto su ucestvovali u lancanom sudaru, a zasto niste usporili kada je vidljivost losa, oni bi vam rekli nerazumem pitanje...
    i tako paradoksa koliko hoces, a sve se svodi na jedno, piromani uz pivo gledaju neki od rijalitija, ovi u zaustavnim trakama zure da gledaju neki od rijaliti programa, a ovi nesretni sto su nastradali vse neznaju ni zasto su tu ni sta ih je snaslo... Srbija = EU = 2088 godina
  • Biker

    18.10.2018 16:25
    Prošao sam skoro velu Evropu uzduž i popreko, ali sam samo u Srbiji video da se njive na jesen pale. To je neka glupa filozofija srpskog seljaka da se njiva na taj način obnavlja, đubri i slične gluposti. Nije njiva šuma. Ima dosta njih koji tvrde da je paljenje strnike zdravo za obradivo zemljište. Ispada onda da su seljaci u Holandiji, Austriji, Nemačkoj debili zato što svoje njive ne pale a naši seljaci sve sami Ajnšajni i Nikole Tesle. Kada na jesen posmatraš Srbiju iz automobila, kompletan predeo izgleda kao da nas neko bombarduje. Dokle ti pogled seže svuda okolo vidiš stubove dima. Ono, pomisliš da su u pitanju vulkani koji su se probudili pa krenuli da se aktiviraju. A što se tiče odgovornosti to će se desiti tek ako pogine dete nekog tajkuna, političara. Sećam se kao klinac sedamdesetih godina. Svuda oko Novog Sada, duž svakog puta bili redovi stabala duda. Onda je jedne godine auto sa nekim visoko rangiranim političarem sleteo sa puta, udario u dud a političar poginuo. Te godine su poslekli sve dudove duž puta, da još neko ne nastrada. Tako će u slučaju da zbog paljenja strnike pogine neki političar, odmah streljati sve zemljoradnike. U stilu, nema zemljoradnika = nema ko da pali strnjiku = problem rešen. Leti zemljoradnici protestvuju i blokiraju puteve a nas maltretiraju da ne možemo slobodno da se krećemo. Na jesen nas puste da se krećemo, ali nas onda ubijaju dimnim zavesama. Njje li pre par godina zbog paljenja strnike poginuo slovački ambasador kod Kovilja?
  • ArthurDent

    18.10.2018 16:21
    Možda je radikalno...
    ... ali tek kad se paljevine pored puta budu tretirale kao pokušaj ubistva kod nas će prestati to da rade. Naravno uz opaljivanje po džepu.
  • Pera

    18.10.2018 16:13
    mhm
    Apsolutno ima veze sa dimom... dešavalo mi se da u kolima ne vidim ništa, znači komoletno ništa nekih 2-3 sekunde kada tako pale rastinje i travu pored puta... hapsiti pa će se razmišljati.
  • Marija

    18.10.2018 16:08
    Dim
    Zašto vozači pa vozači a ko je palio to rastinje odakle toliki dim i kako baš na istom mestu???
  • dodjoh videh pobegoh

    18.10.2018 15:57
    Zivim u inostranstvu vec 2 ipo decenije, bio sam u novom sadu letos. Mogu samo da kazem da se u NS vozi sumanuto. Na vecini bulevara vozi se oko 70-80 , vozila se blize na 40cm jedno od drugog (pri toj brzini) podrazumevajuci da ce sva kola ici konstantnom brzinom. Neka neko samo secne kocnicom naslagalo bi se bar 15 vozila.
    Ljudi ako je dim, magla, kisa, sneg, grad, neka prepreka od koje se nevidi dalje... smanjite brzinu. Prilagodite voznju uslovima.
  • zlatno doba v2.0

    18.10.2018 15:47
    A smo mi retardiran narod to je neverovatno. Ne opravdavam paljenje, ali jel toliko tesko usporiti?! Sta da je bila najobicnija magla? Onda bi nam priroda bila kriva. Ali ne, ako je ogranicenje 130, onda ima i da vozis 130. Ne daj boze 120 ili manje. Mi smo za posmatranje. Ono sto je najgore, je da i kada sporis, papani tipa "iz restorana Kod Brke" ce ti, u najboljem slucaju, pokazati gde pripadas.
  • Aleksandar

    18.10.2018 15:41
    Imamo najbahatije vozače na svetu ubedljivo.
  • Zoran

    18.10.2018 15:24
    Nema to veze sa dimom nego sa nekulturnom voznjom ovdasnjeg zivlja .
    Krenite ujutro na posao sa kolima i znacete o cemu pricam .
  • EvoOvako

    18.10.2018 15:21
    Sve
    Nas treba pobit'!!!
    Da se ne mučimo!!
  • Relja

    18.10.2018 15:11
    Da smo zemlja kakva nismo, mnogi bi se nasli u zatvoru zbog ovoga.O ostavkama da ne govorim.Sad ce analize strucnjaka i cuvene recenice , moramo , mozemo itd.
  • rade

    18.10.2018 14:26
    Valjda se zna cija je njiva... Lako moze da se kazni vlasnik.
  • Boba NS

    18.10.2018 14:12
    dim
    dokle vise.
    Juce sam se vracao iz Backog Brestovca prma NS i pola backe gori
    Pa zare je moguce da se tome ne moze stati na kraj

    ZATVOR, odmah i novcana kazna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna