Autor: Dnevnik

Info
13.11.2018.
21:00
Ostalo je još mesec i po dana za zaposlene koji ispunjavaju ovogodišnje uslove za penzionisanje da podnesu zahtev, a svaki zahtev podnet nakon Nove godine odnosiće se na uslove koji važe za 2019. godinu, što za žene znači da moraju da rade pola godine duže.
  • Lunja

    19.11.2018 10:52
    PUN STAŽ = PUNA PENZIJA
    Zašto svi ćutimo i ne tražimo uslov:
    ko je ostvario PUN STAŽ dobija PUNU PENZIJU! Tačka!
    Zašto kažnjavate oni koji su mladi počeli da rade?!!!

  • maki

    16.11.2018 19:17
    deca
    Dragi moji,
    ako sam dobro razumela to znači da su baš rešili da ugase Srpsko stanovništvo...Elem, mi ćemo da radimo Svi do 65 ili 67 a iz firme pravo u bolnicu kao invalidi ili nagroblje.
    Pitam Ja vas pa kada će naša deca da rade ...Evo već im je poručeno da ovde za njih nema mesta i da čim napune 18 god idu iz države.. Aman zaman gospodo političari da li ste normalni
  • Laku noc

    15.11.2018 23:17
    Zele da nas nema
    Cilj je da nas bude sto manje. Da nestanemo a ne da dozivimo jos neke pristojne penzionerske dane. A doprinosi koje placamo ... nista.
    Otvaraju samo trzne centre kao da se od pukog sopinga moze podici BDP.
  • Shimmy

    14.11.2018 20:01
    @smorena
    Dobro jel to sto muskarci moraju da rade 2 godine duze, jel to neravnopravno? ili nejednako?
    umesto objasnjavanja siroj javnosti sta ja razumem i ne razumem, argumentujte razliku uslova za muskarce i zene.

    @biba: zasto koristite skretanje sa teme kao opravdanje na ocigledno nejednakost i neravnopravnost? al da adresiram vas komentar: kojoj kuci? danasnjica poznaje samo pojedince, porodica je davno izbrisana kategorija, najvise je razvedenih i samohranih. DAKLE, prosecna neudavaca i nerotkinja ima zakonski osnov da radi 2 godine manje do penzije u odnosu na prosecnog jalovog nezenju. gde je tu pravda? zasto je ovo jos uvek uopste rodno pitanje?

  • Smorena

    14.11.2018 14:07
    @Shimmy
    Ne razumete osnovnu razliku izmedju "ravnopravo" i "jednako". Nazalost, niste jedini.
  • biba

    14.11.2018 09:06
    nnn
    U kakvu ste se raspravu vi upistili, ravnopravnost žena i muškaraca, ko je oštećen, mlađe ili starije i ostale gluposti. E moji nama se sprema penzija sa 67 godina starosti a vi se ovde bakćete sa glupostima. Onom što se buni za ravnopravnost odgovor je da se radni vek žena i muškaraca izjednaćuje, ali obaveze u kući se i dalje ne izjednačuju, i dalje je veoma aktuelno pitanje "Da li ti muž pomaže u kući".
  • Shimmy

    14.11.2018 08:43
    @Feministkinja
    ahahahaha, ma sta mi naprica? pa ti si bukvalno potvrdila moj komentar. Bukvalno se iz tvog komentara vidi da nemate vi ni najblazu ideju niti zelju za ravnopravnoscu, vec jednostavno gledate iskljucivo svoju korist. Cuj mladje neravnopravne sa starijim :) uvek neke zrtve. Zasto lepo ne adresiras cinjenicu da su muskarci neravnopravni po pitanju sticanja uslova/prava za penziju? Kojim argumentom branis trenutno stanje sto muskarac mora da radi 2 godine duze da bi otisao u penziju u odnosu na zene, a zivotni vek mu je u proseku kraci?



  • Kaćanka

    14.11.2018 08:12
    Koja je to podela na mladje i starije? Jel takav bio zakon, jeste....takav je trebao i ostati!!
    Nisam ni mladja ni starija...da radim do 65, neću, kad napunim 58 godina ima da mi se da sta sam odvajala. Da smo pametne zene bi trebalo i sada da idu u 58 u penziju a ne da jedna Jorgovanka ima mesecno kAo neko penziju za dve godine. Para ima, samo nisu dobro rasporedjene!
  • Marko

    13.11.2018 23:35
    Shimmy sta se cudis..
    ... tako sve ide u ovo “novo” dobra... svi znaju svoja prava, al niko ne zna svoje obaveze.
  • Feministkinja

    13.11.2018 23:20
    @ Shimmy
    Ovde se radi o tome da mladje žene nisu ravnopravne sa starijim ženama, u pogledu potrebnih godina života i staža za ostvarenje prava na penziju.
    Do pre par godina žene su u penziju išle sa 55 godina života i i 35 godina staža i sada se te penzionerk pozivanju na svoje "stečeno pravo" da im se penzija ne sme čak ni umanjiti tj "otimati zaradjeno"
    Mladjim ženama "oteto" je mnogo više para jer će za par godina u penziju ići sa 65 godina života i 40 godina staža.
    To znači ravno 120 penzija manje i 120 uplata doprinosa više za njih.Mnoooooooogooooo manje para u novčanicima mladjih generacija.


  • Shimmy

    13.11.2018 22:21
    Rodnoravnopravno
    Molim citaoce da obrate paznju kako se u komentarima nece moci naci nijedna feministkinja, a ni feminacistkinja (ovaj termin koriste feministkinje za "pranje" svoje iskrivljene ideologije).

    dakle rodnoravnopravno dame i gospodo?
    Kada se spominje neravnopravan polozaj zena, odlazak u penziju se bas i ne spominje cesto, jel tako?

    Molim redakciju da bude rodnoravnopravna i objavi komentar.

    P.S. u anketi za najugrozeniju grupu stanovnistva u srbiji nije cak ni postojala opcija da se glasa za neku od muskih kategorija kao sto su ratni invalidi, samohrani ocevi, beskucnici, ili radnici na poslovima visokog rizika.

    #mamesuzakon
  • Slobodan Seselj

    13.11.2018 22:03
    Malo je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna