Autor: Tanjug, 021

Info
20.11.2018.
08:02 > 09:24
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio da će sledeće godine u saradnji sa institutom Biosens preko satelitskih snimaka moći da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu i da takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države.
  • "Stručnjaci"

    20.11.2018 19:47
    @kampanja - poštovani gospodine, pozdravite te koji su napisali tekst da je Srbija među prvih deset izvoznika pšenice i kukuruza i preporučite im da sledeći put odaberu neki kredibilniji izvor podataka. Za pšenicu nismo ni u prvih 30 ni po proizvodnji ni po izvozu, pa i Hrvatska je ispred Srbije, a za kukuruz smo imeđu 10 i 20 mesta, gde Rumunija i Mađarska izvoze 3 puta više od nas svaka ponaosob. Sudeći po vašim kriterijumima svi bi u ovoj zemlji trebali početi spaljivati otpad gde im to padne na pamet - niko ne želi da bez potrebe kažnjava poljoprivrednike, ono što se želi je da ti poljoprivrednici prekinu da pale i šire masovne požare na svojim njivama, od kojih su neki izazivali i saobraćajne nesreće nakon što bi dim prekrio autoput, i to bez osvrta na činjenicu da spaljivanjem unazađuju kvalitet svog sopstvenog zemljišta što je samo po sebi vrhunac apsurda. Ništa međutim čudno za zemlju prepunu samozvanih stručnjaka koji u stvari nemaju pojma o tome o čemu govore da ima i ministra sa "frajeru" u svom rečniku - tačno je takav kakvog zaslužujete.
  • Mare

    20.11.2018 19:31
    Haha
    Ovaj covek nema veze sa poljoprivredom. Strnjiku je neko zapalio uglavnom koji posle idu da pokupe ostatake zetve. Mene komsija napada da sam zapalio a pre podne tog dana sam proveo u cekaonici ambulante.
  • Nikola

    20.11.2018 12:49
    U vezi texta
    Paljenjem zetvenih ostataka tj kukuruza, unistava se zdrava organska materija koja je potrebna mikroorganizmima koji razlažu istu prevodeci iz organske u neorgansku. Ta neorganska materija je potrebna biljkama tj za novi usev čime se biljke hrane.U prevodu ko pali nema azona i treba im više đubriva tj poskupljuje proizvodnju. Kupite heder za kukuruz,kukuruz treba da se kombajna u rimfuzi, ali ako nemate to kupite veću tanjiracu.Nemojte paliti...
  • kampanja

    20.11.2018 12:23
    Zašto ovaj "frajer" prećutkuje činjenicu da je Srbija medju prvih deset izvoznika pšenice i kukuruza u svetu? Prema prinosu po hektaru naši seljaci su drugi na svetu u pšenici i peti na svetu u kukuruzu. http://www.agrosmart.net/vesti/srbija-medu-najvecih-svetskih-izvoznika2.html Sve to uspevaju samostalno bez ikakakve pomoći države za razliku od kolega iz sveta. Umesto da gleda kako im pomoći i zahvaliti se na rezultatima uz poštovanje svojih poljoprivrednika ministar razmišlja kako će ih kažnjavati i šta će im još oduzeti. Sve to praćeno uvredama i ponižavanjem pošto godinama slušamo kako su naši seljaci lenji, glupi i ne znaju da rade. Kamo sreće da svi u ovoj zemlji svoj posao rade dobro i odgovorno kao seljaci. Retko šta u ovoj državi funkcioniše efikasno kao poljoprivreda. Nejasno je zašto se država trudi da što više zakine i unizi poljoprivrednike. Možda zato što nema privredu koja bi zaradjivala tako da poljoprivredi treba oteti što više pošto jedina ostvaruje dobit. Na poljoprivrednike treba osipati što veće drvlje i kamenje i provlačiti ih kroz medijsko blato da bi se manje videlo koliko im se otima.
  • Bora

    20.11.2018 12:13
    Prvo veliki upale
    Kod nas u selu svi čekaju da ovaj što je kupio kombinat zapali njegove velike parcele, pa kad vide da mu niko ništa ne može upale i mali.
    Ajd kazni velikog frajeru, ako smeš.
  • Joka

    20.11.2018 10:34
    "Frajeru", ne "nagrađuješ" ti nikoga, srpski seljak je zaslužio da dobije mizerne podsticaje. Šta si umislio? Ako ćemo iskreno, u pitanju su novci poreskih obveznika.

    Vi se stalno svađate sa imaginarnim likovima, stvarno smešno.
  • Petar

    20.11.2018 10:12
    satelit
    Zar ministar ne može da sazna ko su vlasnici zapaljenih parcela i da ih kazni,nego mora da angažuje satelit da bi to otkrio?Ovde nešto smrdi,ali nije ugar...
  • Strucnjak

    20.11.2018 09:55
    Ajde
    A da se mozda ne zapitas zasto ljudi sve vise I vise pale strnjiku....? MINISTRE
    Gorivo je otislo u nebesa pa je nekako jeftinije zapaliti nego obradjivati strnjiste...
    Da ima neko pametan u ovom ministarstvu povecao bi subvencije a ne pretio da ce ih ukinuti....
  • mrva

    20.11.2018 09:49
    Znači od najavljenog kažnjavanja smo preli na izostavljanje nagrađivanja
  • Frajer

    20.11.2018 09:47
    Frajer
    A kako ces utvrditi dal je palio vlasnik ili neko drugi? Lupetaš.
    Frajeru!
  • Seljak

    20.11.2018 09:14
    Koča
    Na nivou: Ko ne bude dobar, ići će u ćosak....I niko se nijeu uplasio.
  • MarkoNS

    20.11.2018 09:13
    Koje podsticaje
    Frajeru - koje tačno podsticaje.

    U ratarstarskoj proizvodnji NEMA podsticaja.

    Za gorivo NEMA podsticaja.

    Za đubrovo NEMA podsticaja.

    Sad me jako interesuje o kakvim podsticajima ovaj frajer govori.
  • pola od ništa

    20.11.2018 09:11
    Koje podsticaje? Imamo najmanje subvencije u Evropi od 4000 din po hektaru a ministar je pre nekoliko dana najavio da će i one biti ukinute naredne godine. Palili ili ne svakako ne dobijate ništa.
  • Gorki

    20.11.2018 08:47
    Kuku i lele
    Ovi što pale su mi posebna kategorija, ali ministri zatiru. Čuj ti njega: "Frajeru"! Da se čovek zapita da li gleda ministra ili poljoprivredno dobro.
  • EvoOvako

    20.11.2018 08:46
    Novi
    Oblik maltretiranja - zapališ konkurenciji strnjiku.
  • Radojica

    20.11.2018 08:24
    Malo morgen
    Klein morgen Herr Minister.

    Es ist kein möglich, denn Sie werden nach Strassburg zahlen für das.

    Deutsche Volke wird hier eine ruhe haben, aber morgen.

    Ma siđite sa nas već jednom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna